Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız kokusu tüketilen bazı gıdalardan, ağızda biriken bakterilerden  ya da diş çürükleri gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabiliyor.  Toplumda oldukça utanç verici bir durum olarak değerlendirilen ağız kokusuna kullanılan ilaçlar, enfeksiyon ağız kuruluğu gibi durumlar da sebebiyet verebiliyor. Bu noktada ağız kokusu nasıl giderilir sorusu devreye giriyor. Öncelikle ağız kokusu problemi yaşayanların mutlaka bir diş hekimine başvurması gerektiğini belirtelim. Diş hekimleri ağız kokusunun belirli bir ölçekte değerlendirilmesini sağlıyor.  Aynı ağız ve diş sağlığının kontrolünü yaparak ağız kokusuna sebebiyet veren unsurlara tespit edebilir ve gerekli tedavi protokolünü uygulayabilir. Örneğin ağız kokusuna neden olan dişlerde bakteri birikmesi ya da plak birikmesi ise diş plakları temizlenebilir ve hastaya kullanması için gargara verilebilir. Böylelikle ağız kokusundan kurtulmak mümkün olur. Ağız kokusuna diş eti problemleri de neden olabiliyor. Böyle bir durumda diş eti tedavisinin bir an önce yapılması gerekir. Çünkü tedavi edilmemesi durumunda ağız kokusu ile birlikte diş etlerinde çekilme meydana gelebilir ve bu da beraberinde diş kaybını getirebiliyor. Bunun yanı sıra ağız kokusundan kurtulabilmeniz için şu unsurlara dikkat etmeniz gerekir:

Ağız Kokusunu Gidermek için Yapmanız Gerekenler

  • Her yemekten sonra dişlerinizi mutlaka fırçalayın. Dişlerinizi fırçalayabileceğiniz bir ortamda değilseniz mutlaka ağzınızı temiz bir su ile çalkalayın. Antibakteriyel özellikteki diş macunlarını kullanmaya çalışın. Bu diş macunlarının ağız kokusunu azalttığı biliniyor.
  • Mutlaka günde 1 defa diş ipi kullanın. Çünkü diş ipleri diş aralarında kalan yemek artıklarını temizlemeyi sağlıyor.  Bu sayede yemek atıklarının neden olduğu ağız kokusundan kurtulmanın yanı sıra diş sağlığınıza da daha fazla önem vermiş olursunuz.
  • Tıpkı dişler gibi dil yüzeyinde de bakteri biriktiğini unutmamalısınız. Bu nedenle dişlerinizi fırçalarken dilinizi de fırçalamaya özen gösterin. Çok sayıda kişinin yaşadığı ağız kokusu problemi ile altında dilde biriken bakteriler olduğunu belirtebiliriz. Dil temizliğine dikkat edilmesi durumunda  ağız kokusu problemi tamamen ortadan kalkabilir.
  • Soğan ve sarımsak gibi bazı yiyecekler ağız kokusuna neden olabiliyor. Bu tür yiyeceklerden uzak durarak ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda rutin diş kontrollerinizi aksatmamalısınız.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp