Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Amalgam Dolgu Zararlı Mı, Zehirlenme Belirtileri, Zararları?

Amalgam dolgu aslında çoğu kişinin bildiği siyah renkli veya gümüş dolgudur. Bir dönem çoğunluğun kullandığı dolgu artık çok nadir kullanılmaktadır. Hem rengi hem de zararları onu daha az tercih edilebilir yapmıştır. İçeriğinde çok sayıda metal bulunmaktadır ancak en çok gümüş vardır. Metaller cıva ile karıştırılır ve belli bir kıvama getirilir. Yumuşak dolgu dişe uygulanır ve sertleşmesi beklenir. Zararlı olmasındaki en büyük etken içindeki cıvadır. Cıvanın insan sağlığına çok zararlı olduğu bilinen bir gerçektir, bu termometrelerdeki cıvadan akılda kalabilir.

Cıva Zehirli Bir Maddedir

İnsan vücudu cıvaya maruz kalırsa zehirlenir ve bu dolgu tamamen cıvadan oluşmaktadır. Sinir ve sindirim sistemini, bağışıklık sistemini, akciğerleri ve böbrekleri olumsuz etkiler. Eğer hamileyken kullanılıyorsa çocuk gelişimini olumsuz etkiler, anne karnında ve doğumdan sonra çocukta sorunlar meydana gelebilir. Çocuk savunmasız olduğu için onu daha da fazla etkileyecektir. Cıvaya solunum, sindirim ve cilt yoluyla maruz kalınır. Dolguda ağız içinde olduğu için daha fazla vücuda işler. Amalgam dolgular bu yüzden çok büyük tehdit oluşturmaktadır.

Nasıl Bir Zararı Vardır?

Amalgam dolgunun içindeki cıva bir termometre kadardır. Ağız içindeki amalgamlar korozyona uğrar. Uzun yıllar ağzının içinde amalgam dolgu olan kişiler incelendiği zaman kanlarında yoğun miktarda metal yani cıva olduğu tespit edilmiştir, buda pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Ağır metal birikimi kişiyi ölüme kadar götürebilir. Hamile iken kullanılırsa çocuğun sakat doğmasına neden olabilir. Diğer sebep olduğu hastalıklar şöyle sıralanabilir;
  • Migren
  • Cinsel fonksiyonda bozukluk
  • Göz hastalıkları
  • Böbrek hastalıkları
  • Kardiyovasküler
  • Bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi
  • Cilt hastalıkları
  • Üreme sistemini bozar
  • Çocuklarda beyin hasarı
  • Alzheimer
Cıva solunum yoluyla alınırsa vücuttan anca 18 yılda atılmaktadır. Dolgu çıkartılıyorsa da çok özenli davranılmalıdır, o esnada cıva açığa çıkmaktadır. Genelde çok dayanıklı ve ekonomik olduğu için tercih edilmektedir fakat dikkatli bir şekilde çıkartılmalı ve porselen dolgu uygulanmalıdır.

Otistik Çocukları Etkiliyor

Amalgan dolgunun otistik çocuklara da çok zararlı olduğu tespit edilmiştir. Türk bilim insanların yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. 4,5 yaşında bir otistik çocuk tedavisinde kanında çok ağır metale rastlanmıştır. Bunun nedeni de çocuğun annesinin diş hekimi olmasıdır. Ağır metaller vücuttan metabolic tedavi ile atılmaya başlamıştır ve çocuk yavaş yavaş konuşmaya bile başlamıştır.

Zehir Belirtileri Nelerdir?

Bu dolgu fazla cıva alımı sonucunda zehirlenmeye neden olabilir. Zehirlenmenin en büyük belirtileri ise beyin, omurilik be böbreklerde toksit oluşunu, bronşit, zatürre ve akciğer ödemi, gözde ve ciltte kızarıklık, tahriş, dermatit oluşumu ve görme kaybı, kalıcı kronik hastalıklar bu belirtilerden bazılarıdır. Cıva vücut içinde hemen bir hücreye yerleşebilir, bu yüzden işlemesi çok hızlıdır. Sadece hücre değil organlarda da birikir ve zarar verir.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp