Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ankara Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma Uygulaması
Diş beyazlatma işlemi, dişlerin sık fırçalanmasına rağmen, istenildiği kadar beyaz olmadığı durumlarda, dişlerdeki renklenmeler ve lekelerin yok edilmesi işlemidir. Diş beyazlatma işlemlerinde beyazlatıcı diş macunları başta olmak üzere, lazer teknolojisinin de dahil olduğu birçok yöntem uygulanmaktadır. Peroksitli maddelerin kullanıldığı ve Bleaching adı verilen diş beyazlatma uygulaması, en iyi beyazlatma uygulamaları arasında yer almaktadır.

Diş beyazlatma Ankara uygulaması ile dişlerinizin doğal görünümüne ulaşmanız mümkün oluyor. Diş beyazlatmak için ne yapılır sorunuza bu yazımızda yanıt vereceğiz.

Dişlerde neden koyu renkte olur?
Dişlerde koyu renkli bir görünüm oluşmasının birçok farklı nedeni olabilir. Bu nedenler arasında öne çıkan bazıları şu şekildedir:

  • Dişleri sıkmaktan kaynaklı olarak diş sinirlerinin canlılığını kaybetmesi
  • Flor oranı yüksek besinlerin tüketilmesi
  • Çay, kahve kola gibi içeceklerin aşırı düzeyde tüketilmesi
  • Yaşam boyunca devam eden fizyolojik diş renklenmesi
  • Bebeklik döneminde antibiyotik ilaçların kullanılmış olması
  • Amalgam dolgu yapıldıktan sonra ortaya çıkan renklenme

Diş beyazlatma uygulaması kimlere yapılabilir?
Beyazlatma tedavisi, yetişkin ve genç her hasta için uygundur. Eğer dişlerde farklı bir problem söz konusuysa, ilk önce bu problemin çözülmesi ise daha uygundur. Diş hassasiyeti sorununun yaşanmaması için, beyazlatma işleminden önce dişteki mevcut sorunun, uygun tedavi modeli ile çözülmesi daha uygundur.

Diş Beyazlatma Kaç Yaşında Yapılabilir?
18 yaşından büyük herkes için diş beyazlatma tedavisi uygulanabilir. İstisnai olarak, dişlerde kaplama olup olmadığı önceden kontrol edilmelidir. Süt dişlerine beyazlatma işlemi yapılamadığı gibi, hamileler için de diş beyazlatma işlemi uygun değildir.

Diş beyazlatma nasıl yapılır?
Diş beyazlatma uygulamasında ilk olarak, doğal dişlerin tam renginin saptaması yapılır. Bu saptama ile, uygulama sonrasında dişlerin ne ölçüde beyazladığı net bir şekilde tespit edilebilir. Klinikte, beyazlatıcı madde dişlerin üzerine sürülmektedir ve 10-15 dakikalık bir süre boyunca, ışınlanma ile bu madde sertleştirilmektedir. Bu işlem birkaç kere tekrarlanır.Muayenede kullanılan beyazlatıcı maddeler, peroksit oranı yüksek maddeler olduğu için beyazlatma işlemi hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır ve kalıcılık açısından, daha etkin bir tedavidir.

Diş beyazlatma işlemlerinin başarı oranı nedir?
Kahve, çay ve sigara gibi kullanımları yoğun şekilde yapan ve dişlerinde ciddi bir renk rahatsızlığı olan kişilerde, rengin açılması çok daha rahat olmaktadır. İlaç kullanımı ve flor kaynaklı renklenmeler için yapılan işlemlerde ise, aynı başarı düzeyi söz konusu olmamaktadır. Diş beyazlatma işlemindeki başarı oranına, dişlerin ana rengi de etki etmektedir. Dişlerin ana rengi sarıysa beyazlatma başarılı olmakla birlikte, kahverengi tona sahip dişlerdeki beyazlama oranı daha düşük olmaktadır. Dişin beyazlama derecesi, sarı tonlu dişlerde 2 ton ile 6 ton arasında değişmekle birlikte, gri tonlu dişlerde, işlem sonrasında beyazlama derecesi diğer tondaki dişlere göre daha düşüktür.

Diş beyazlatma işleminde yapılan uygulamalar, daha önce diş tedavisi kapsamında yapılmış dolguların ve kaplamaların renklerine ise etki etmemektedir.

Diş beyazlatma işlemlerinin yan etkisi var mı?
Diş beyazlatma operasyonlarında kullanılan ilaçların, dişlerde birtakım değişikliklere yol açtığı ve hassasiyet yarattığı söylenebilir. Özellikle bu tedavide, dişlerde soğuk ve sıcağa karşı olan hassasiyet ciddi bir düzeye çıkabilir. Ancak bu hassasiyet, 1-2 hafta içinde geçmektedir.

Kullanılan beyazlatıcıların diş etlerine temas etmesi, kısa süreli ve lokal yanmalara neden olabilmektedir.

Diş beyazlatma işlemlerinden sonra, ilk 1-2 haftalık süreç içinde, beyazlatılan dişlere kaplama ya da dolgu gibi işlemler yapılmamaktadır. Beyazlatıcı ilacın etkisi, bir iki hafta kadar sürdüğünden ötürü, yapılan dolgu ve kaplama gibi işlemlerin tutuculuk düzeyi çok fazla yüksek olmayacağı için, etkili bir tedavi olmama riski söz konusudur.

Diş beyazlatma işlemi, süt dişlerinde yapılmamaktadır. Ayrıca hamilelik döneminde de diş beyazlatma işlemi yapılmamaktadır.

Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Nelerden Uzak Durmak Gerekiyor?
Renk veren her türlü yiyecek ve içecekten uzak durmalısınız. Domates, şarap, kahve, sigara, çay, kola gibi yiyeceklerden kaçınmanız gerekiyor. Yaklaşık 2 gün boyunca bu tür yiyecek ve içecekler tüketmeyin. Aynı zamanda dişlerinizde bir hassasiyet oluşmaması için tüm yiyecekleri oda ısısında tüketmenizde fayda var. Soğuk ya da sıcak yiyecek ve içecekler dişlerde hassasiyete ve hafif düzeyde de olsa sızlamalara neden olur. Olabildiğince açık renkte gıdalar tüketmelisiniz. Bu sayede dişlerinize kararma ya da sararma olmasını engellemiş olacaksınız.

Diş Beyazlatma İşleminin Yapılması İçin Kaç Yaşında Olmak Gerekiyor?
Bu işlem için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Bu yaşın altında olan hastalara diş beyazlatma işleminin yapılması önerilmiyor. Ancak çok ciddi bir diş sararması ya da benzer bir sıkıntı mevcut olduğunda dişlerde beyazlama etkisi gösteren ve daha hafif olan yöntemlerin uygulanması mümkün olabilir. Bu konuda diş hekiminiz sizi bilgilendirecektir. Çok zorunlu ya da çok sıkıntılı bir süre olmadıkça 16 yaşına kadar beklemenizde fayda var.

Diş Beyazlatma Ağrıya Neden Olur mu?
Diş beyazlatma işlemi kesinlikle ağrıya  ya da sızıya neden olmaz. Hasta için son derece konforlu bir süreçte diş beyazlatma işlemi gerçekleştiriliyor. Tek seansta tamamlanabilen diş beyazlatma işlemi, nadiren ikinci bir seans gerektirebiliyor. Sadece dişlerde 1 ila 2 gün boyunca sürebilecek bir hassasiyet meydana gelebiliyor. Bu hassasiyet nedeniyle yiyecek ve içeceklerin oda ısısında tüketilmesi ve asitli içeceklerden uzak durulması gibi önlemler alınabiliyor. 1 ila 2 gün sonrasında zaten hassasiyet kendiliğinden ortadan kalkıyor ve hasta çok daha konforlu bir şekilde beslenebiliyor.

Fazlasıyla Diş Beyazlatma Diye Bir Şey Var Mı?
Diş beyazlatma konusunu takıntı haline getirmiş olan hastalarımız olabiliyor. Her ne kadar önermiyor olsak da haftada bir diş beyazlatan ve bu nedenle diş minesine ciddi düzeyde zarar verebilen diş beyazlatma bağımlıları ender de olsa karşımıza çıkabiliyor. Ancak elbette sürekli olarak diş beyazlatmak ve sağlığı açısından asla önermediğimiz bir durumdur.

Diş Beyazlatma Tekrarlanabilir mi?
Dişlerde beyazlatma işleminin yapılmasının ardından çay kahve ya da sigara tüketimi gibi çeşitli unsurlara bağlı olarak zamanla yeniden sararma meydana gelebilir. Özellikle  ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediği durumlarda dişlerde sararma çok daha belirgin bir hızlı bir şekilde ortaya çıkabiliyor. Bu durumda diş beyazlatma işleminin tekrarlanması mümkündür. Diş beyazlatma işlemi tekrarlanabilen bir uygulamadır ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca  bulunmuyor. Önemli olan bu işlem için profesyonel bir kliniği tercih edilmesidir. Bununla birlikte ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi ve mutlaka dişlerin doğru yöntemle fırçalanması gerekiyor. Böylelikle dişlerde yeniden sararma meydana gelme sürecini uzatabilir ve diş beyazlatma işlemini yeniden çok daha uzun süre sonra yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Diş Beyazlatmada Herkes İçin Aynı Sonuç mu Alınır?
Diş beyazlatma işlemi ile her hastada aynı sonucu almak mümkün olmaz. Öncelikle diş beyazlatma işleminin yapıldığı yöntemin önem taşıdığını belirtmek lazım. Bununla birlikte hastanın yaşı, mine tabakasının kalınlığı gibi çeşitli unsurlara bağlı olarak diş beyazlatma işleminden  alınan sonuç değişebilir.  Bu konuda en çok merak edilen unsur diş beyazlatma işlemi ile dişlerin ne kadar beyazlatılabileceği oluyor.  Kişinin mevcut diş rengi ve uygulama için tercih edilen yöntem gibi faktörlere bağlı olarak bu sorunun yanıtı da değişebiliyor. Ancak kişinin gerçek doğal diş renginin koyu tonlarda olması durumunda çok açık bir beyaz tonun yakalanması zorlaşabilir.

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?
Bu işlem tüm hazırlık aşamaları ile birlikte yaklaşık bir saat içerisinde tamamlanıyor. Diş beyazlatma işlemi için çok uzun süre zaman ayırmaya gerek kalmıyor. Ayrıca hastayı zorlayan bir tedavi yöntemi olmadığı için klinik istirahat ya da evde istirahat de gerekmiyor. Diş beyazlatma işleminden hemen ardından kişinin günlük hayatına geri dönmesi mümkündür.

Dişinde Çürük Olanlar Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir Mi?
Diş sağlığı ile ilgili herhangi bir problem diş renginin ne kadar beyaz olduğundan çok daha önemlidir. Bu nedenle öncelikli diş çürüklerinin tedavi edilmesi ve sonrasında uygun bir süre beklendikten sonra diş beyazlatma işleminin yapılması çok daha akılcı bir tercih olacaktır. Diş çürükleri tedavisinin zamanında yapılmaması diş kaybı ile sonuçlanabilir ve bu da asla istenmeyen bir durumdur.

Diş Beyazlatmada İstenen Beyazlık Derecesi Hasta Tarafından Seçilebilir Mi?
Bu işlemde ne kadar beyaz bir dişe sahip olacağınız dişlerinizin doğal rengi ile çok yakından ilgilidir. Hastalar genellikle  işlerinin olabildiğince beyaz görünmesini istiyor. Ancak diş tedavisinde ve diş beyazlatma işlemlerinde dişlerin doğal görünümden uzaklaşmaması öncelikli amacımızdır. Bu nedenle  dişlerin doğal görünüme sahip olacak şekilde beyazlatılması çok daha akılcı bir seçenek oluyor. Çok koyu tona sahip olan dişlerin çok beyaz bir görünüm kazanması pek olası değildir.

Gülüş Tasarımı Herkes İçin Gerekli Midir?
Aslında bu sorunun yanıtının yapılacak muayene sonrasında verilmesi gerekiyor. Elbette  gülüş tasarımının her hasta için gerekli olduğunu söyleyemeyiz. Ancak diş ya da diş etleri ile ilgili çeşitli sorunlar yaşayanlar için gülüş tasarımının özellikle estetik bakımdan son derece önemli olduğunu belirtmek gerekiyor.  Yapılacak basit müdahaleler çok daha güzel bir gülüşe sahip olmanızı sağlayabilir.  Dişlerinizin daha beyaz ve daha düzgün görünmesi için de gülüş tasarımı tedavilerinden faydalanabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Sadece Alt Ya Da Üst Dişlere Yapılabilir Mi?
Tıbben diş beyazlatma işleminin sadece alt dişlere ya da üst dişlere yapılması mümkün olabiliyor ancak estetik açıdan son derece nahoş bir görünüm ortaya çıkabileceğini bilmeniz gerekir.  Doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız hem alt hem de üst dişlerin aynı oranda beyazlatılması gerekiyor. Aksi halde estetik açıdan sizi memnun etmeyecek bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz. Genellikle alt dişlerin görünmediği düşünülse de konuşma ve gülme esnasında bu dişlerin de göründüğünü unutmayın.

Kaç Çeşit Diş Beyazlatma Yöntemi Vardır?
Herkes bembeyaz ve sağlıklı görünen dişlerin hayalini kurar. Dişlerin rengi, zamanla ve günlük alışkanlıklar sebebiyle koyulaşabilmektedir. Bu gibi durumlarda, diş beyazlatma yöntemleri kişinin hayal ettiği dişlere ulaşmasında yardımcı olmaktadır. Peki, kaç çeşit diş beyazlatma yöntemi vardır? Cevapları bu yazımızda derledik.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişler, genetik sebeplerden, günlük alışkanlıklardan ya da kötü ağız hijyeni gibi durumlardan dolayı sararabilmektedir. Diş rengiyle alakalı estetik kaygı taşıyanlar, diş beyazlatma yöntemlerini araştırmaktadırlar.

Diş beyazlatmak için kullanılan iki yöntem vardır.

  • Ev tipi diş beyazlatma yöntemi
  • Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi


İki beyazlatma yöntemi de, kişinin diş renginin açılmasında oldukça etkilidir. Beyazlatma işlemleri, diş minelerine hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Beyazlatma işlemlerinden sonra önemli olan, hekimin uyarılarına dikkat etmektir.

Ev Tipi Beyazlatma Yöntemi

Ev tipi beyazlatma yöntemi, hastanın yaklaşık 3 hafta boyunca evde uyguladığı bir yöntemdir. Öncelikle, hastanın ağız ölçüleri alınır ve hastaya özel şeffaf plaklar hazırlanır. Bu plakların içerisine, özel beyazlatma jelleri uygulanır. Hasta, yaklaşık 3 hafta boyunca günde 4-5 saat olmak üzere hazırlanan plağı kullanır. Bu plakların, gece uyurken kullanılması tavsiye edilir.

Ofis Tipi Beyazlatma Yöntemi

Ofis tipi beyazlatma yöntemi, klinikte uygulanan beyazlatma yöntemidir. Hasta, ofis tipi beyazlatmadan, ev tipi beyazlatmaya oranla daha hızlı sonuç alır. Bu beyazlatma yönteminde, hastanın dişlerine beyazlatıcı jel uygulanır. Özel ışıklı cihazlarla, beyazlatıcı jellerin aktivasyonu sağlanır. Ofis tipi beyazlatma yöntemi, çoğunlukla tek seansta sonuç veren bir yöntemdir. Nadiren ikinci bir seansa hastanın diş rengine göre ihtiyaç duyulabilir.

Diş Beyazlatma İşlemi Yeniden Yapılabilir Mi?
Profesyonel bir diş kliniği ile tercih etmeniz durumunda diş beyazlatma işleminden kesinlikle memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. Ancak daha önce bu işlemden faydalandıysanız ve sonuçtan memnun kalmadıysanız bir süre bekledikten sonra işlemini yeniden yapılmasını sağlayabilirsiniz.  Diş beyazlatma işleminin tekrarlanmasında herhangi bir sakınca bulunmuyor.  Sadece öncelikle muayene olmanız ve doktorunuzun belirttiği süre boyunca beklemenin ve sonrasında ikinci kez diş beyazlatma işleminden faydalanmanız gerekir.

Benim İçin Hangi Diş Beyazlatma Yöntemi Uygundur?
Diş beyazlatmada kullanılan birçok yöntem vardır. Ancak bu yöntemlerden hangisinin sizin dişlerinize uygun olacağını tespit etmek gerekir. Bu yöntemin belirlenmesinde diş rengi esas alınır. Yani diş renklerinin hangi tona daha yakın olduğuna göre yöntemler belirlenir.

Dişler, beyaza yakın tonlarda ise siz de bu tonu birkaç ton açtırmayı talep ederseniz lazer tipi ya da ev tipi beyazlatma yöntemini kullanabilirsiniz. Diş renginiz oldukça koyu bir tonda ise kullanılacak en uygun yöntem kombine beyazlatma yöntemi olacaktır.

Ancak bunların da ötesinde bu yöntemi belirlenmeden önce kesinlikle muayene olmanız gerekecektir. Hekimler de muayene sırasında size en uygun olan yöntemi kullanacaktır.

Dişin Renklenme Sebepleri Nelerdir?
Diş sağlığı son derece dikkat gerektiren bir konudur. Dişlerde sararma gibi renk değişimlerinin olması, dişlere iyi bakılmadığı anlamına gelir. Renk değişikliğinin sebepleri arasında vitamin eksikliği, dişlerin düzenli fırçalanmaması, sigara kullanımı, yoğun çay ve kahve kullanımı gelir.

Dişlerin renk değiştirmesi sorununu yok etmek için dişlerin gün içinde en az iki kere fırçalanması şarttır.

Ayrıca çay, kahve ve sigara kullanımı gibi alışkanlıkların bırakılması da diş rengi değişimini önlemek için son derece etkilidir. Dişlerdeki renk değişimini engellemenin bir diğer yolu diş temizliği yaptırmak ya da dişe kaplama yaptırmaktır.

Bu iki işlem diş doktorları tarafından tek seanslık bir işlemle yapılmakta ve kaliteli sonuç alınmaktadır.

Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?
Dişler yapıları gereği her türlü yiyecek ve içecek maddesi ile karşı karşıya kalırlar. Bu durum da asıl renklerinin veya beyazlıklarının kaybolmasına neden olur. Yiyeceklerin asitli olması mine tabakasının zarar görmesine neden olabilir. Aynı zamanda fazla kafein tüketimi de bu konuda en büyük etmenlerden bir tanesidir. Eşlik eden sigara kullanımı da bunun daha fazla ortaya çıkmasına neden olur. Aynı zamanda dişlere düzenli bakım yapılmaması ve fırçalanmaması da sararmaların olmasına uygun ortamın oluşmasını sağlar. Düzenli olarak 6 ayda veya senede bir dişlerin kontrol edilmesi bu olasılıkların dişlere daha az zarar vermesine imkan tanıyacaktır. Bunun için mutlaka diş hekiminizle olan görüşmelerinizin süresini düzenlemeye çabalamalısınız.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?
Yüzümüz de en çok dikkat çeken bölge şüphesiz ağız bölgesi ve dişlerdir. Günlük hayatta iletişim kurduğumuz insanlar ve karşı tarafa gösterdiğimiz samimiyetin belgesi tebessümdür. Ancak güzel ve ilgi çekici tebessümün sırrı beyaz dişlerdir. İşte ve okulda yiyip içtiğimiz şeyler dişlerin dışında bulunan kısım diş minesi çay ve kahve gibi içecekler yüzünden sararır.

Üzerine bakımsızlık eklendiği zaman da tartar ve çürük oluşumuna yol açar. Bu olumsuz yönleri değiştirmek için dişleri günde 3 defa en az 2 dakika boyunca fırçalamamız gerekiyor. Bunun yanı sıra çay ve kahve benzeri içecekleri çok sık tüketmemeliyiz. Gazlı ve asitli içecekler de en az kafein kadar zararlıdır.

Sabahları mutlaka peynir ve yoğurt tüketmeli günde bir bardak süt tüketilmelidir. Dişleri besleyen ana proteinler süt kaynaklı olduğu peynir ve yoğurt gibi süt bazlı gıdaları hayatımızdan eksik etmemeliyiz. Ayrıca dişleri karbonat ve limon yardımı ile akşam yatmadan önce fırçaladığınız zaman dişlerinizin beyazlığı gözle görülür bir şekilde öne çıkar ve çürük oluşumu engellenir.

Diş Lekesi Temizleme Fiyatları
Dişler, kişinin estetik görünümünün bir parçasıdır. Durum böyle olunca dişlerinin güzel görünmesi pek çok insanın talep ettiği şeylerden biridir. İnsanlar, dişlerine bakmadığında dişlerde çeşitli bozulmalar meydana gelebilmektedir.

Bu bozulmalardan biri de dişlerin üzerinde oluşan kahverengi ya da siyah olarak değişebilen diş lekeleridir. Bu lekeler diş temizliğine yeterli önem verilmemesi kaynaklı olabileceği gibi yanlış beslenme aşırı çay kahve tüketimi kaynaklı da olabilir. Diş lekeleri ancak diş hekimleri tarafından temizlenebilmektedir.

Bu sebeple kişinin diş temizliği için diş fırçalama gibi klasik yöntemlerin dışında ekstra efor sarf etmesi dişte bozulmalara sebep olur. Diş lekeleri fiyatları genel olarak diş hekimine göre değişkenlik göstermektedir. Her hekim kendi tarifesini belirler ve bu doğrultuda ücret alır.

Diş Sallanması Nasıl Engellenir?
Dişlerin sallanması, insanların çiğneme kalitesini düşürmekte ve diş kaybına kadar yol açabilmektedir. Diş sallanması, diş etlerinin çeşitli nedenlerden dolayı zayıflamasından ve deforme olmasından kaynaklanır. Bu nedenler yaygın olarak eksik hijyen, genetik ve yanlış beslenme kaynaklıdır. Sağlıksız diş etleri, zamanla çekilerek, dişlerin sallanmasına neden olur. Diş sallanmasını önleyecek en önemli tedbir, günde en az iki defa düzenli olarak ve uygun şekilde fırçalanmasıdır.

Fırçalamanın yanı sıra, ağız içi gargaraların da, diş etlerine faydası bulunmaktadır. Bu uygulamalara rağmen, dişlerin sallanması geçmiyorsa diş hekimine başvurulmalıdır. Diş hekimleri bu durumlarda, öncelikle diş etlerinin tedavisini yapmaktadır. Bunların başında ise ilaç tedavisi, diş taşlarının temizlenmesi ve gerekiyorsa cerrahi uygulamalar yapmaktadırlar.

Detertraj ve Küretaj Nedir?
Dişlerin gündelik temizlik işlemleri yapılmadığı durumlarda halk arasında tartar olarak bilinen yapılar oluşur. Tartar oluşumu dişin üzerinde kalan besin ögeleri ve bu besin ögelerinde bakteri sayısının artması ile oluşur. Bakteri plağı olarak da bilinen bu yapı tükrük ile birleştiğinde sertleşir.

Tartarların diş etlerine ve dolayısıyla dişlere hasar verdiği bilinmektedir. Detertraj ve küretaj işlemleri ile tartarın temizlenmesi sağlanır. Diş dokusunda ciddi hasarlanmaya yol açabilecek bu durum mutlaka ağız temizliği yapılmasının önemini vurgulamaktadır. Diş hekimi ağız muayenesinde tartarların durumuna göre bir temizlik planını uygulamaya koyar. Diş taşından kurtulabilmek adına yöntemin belirlenmesi hekimin deneyimleri kapsamında kolay bir iştir.

Deteraj ve küretaj işlemleri sonrasında tartarlardan kurtulmak mümkündür. Tükrük yapısı, tükrük yoğunluğu, fırçalama ve temizlik, yemek artıkları için oluk gibi durumlara göre değişebilen tablolar söz konusudur. Her kişide aynı olmayan bu durum için en doğru kararı bir diş hekimi verebilir.

Detertraj Nasıl Yapılır?
Diş yüzeyinde plak oluşarak bakteri oluşumuna neden olur. Bu plak dişlerinizi fırçaladıktan yaklaşık 12 saat sonra oluşur. Bu nedenle günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayarak bu plağı çıkarmanız önerilir. Plakların yeterince uzaklaştırılamadığı ve fırçalamanın etkin yapılmadığı durumlarda tükürüğümüzde mineral ve bakteri tutulumunun yanında tartar ortaya çıkar.

Diş taşı oluşumu dişlerinizin rengini değiştirebilir, ancak diş eti enfeksiyonlarına ve hatta çene kemiğinde rezorpsiyona (erime) neden olabilir. Diş etlerine neden olan tartar, diş eti çekilmesine de neden olabilir. Standart tartar temizliği ile diş hekimi, dişler arası ve diş eti hattından plak, plak ve tartarı temizler. Daha sonra her dişi özel bir diş parlatma pastası ile parlatır. Son olarak, gerekirse diş ipi çıkarır ve diş ipi ve fırçalama konusunda tavsiye ve önerilerde bulunur.

Beyazlatma İşlemi Sırasında Acı Duyulur Mu?
Dişlerde sararma görüldüğü taktirde diş beyazlatma işlemleri sayesinde sararan dişler tekrar beyaz hale getiriliyor. Bu işlem esnasında dişlere renksiz bir jel sürülür. Bu jel sayesinde dişler daha parlak ve beyaz görünür. Uzman bir hekim tarafından yapıldığı taktirde kişide ağrıya neden olmaz.

İşlem acı vermez ve kısa zaman içinde biter. Bazı durumlarda dişlerde kamaşma ve hafif acılar hissedilebilir. Fakat bu acılar oldukça hafiftir. İşlem esnasında çoğu zaman hissedilmez. Kullanılan jelin diş etine değmesi kişinin canının acımasına neden olabilir. Bu yüzden jel diş etine ve dudağa temas etmez. Uzman hekim bu konuda canınızın yanmaması için oldukça dikkatli davranır.

Tek Diş Beyazlatma (İçten Beyazlatma) Nedir?
Kanal tedavisinden dolayı dişte meydana gelen renk değişimini tedavi etmek amacıyla kullanılan işleme verilen isimdir. Diş diğer dişlere oranla farklı renk tonuna sahiptir. Ayrıca renk tonu bariz fark edilir tarzdadır. Kanal tedavili diş tamamen açılır ve içerisine beyazlatma etkisi olan madde ilave edilir.

Diş içerisine yerleştirilen beyazlatma maddesinin üzeri ise geçici dolgu ile kapatılır. Hastaya ileri bir tarihe randevu verilir. Randevuda hastada kullanılan beyazlatma maddesinin başarı oranına bakılır. Yeterli beyazlık oluşmadığı taktirde yerleştirilen madde çıkartılır ve yerine yeni bir beyazlatma maddesi konulur. Yeterli beyazlık elde edildiği taktirde geçici dolgu yerini kalıcı dolguya bırakır. Kalıcı dolgu ile dişin yüzeyi tamamen kapatılır.

Dişlerimde Hassasiyet Mevcut, Yine De Beyazlatma Yaptırabilir Miyim?
Diş beyazlatma işlemi az da olsa dişte hassasiyete neden oluyor. Doktor uygun görmediği taktirde bu işlem hastalara uygulanmaz. Özellikle dişlerde aşırı hassasiyet görülmesi doktorun işlemi yapmamasına neden olabilir.

Beyazlatma işlemi bazı kişiler için uygun değildir. Ağız içinde çok fazla çürük mevcutsa, dişler beyazlatma işlemine cevap veremeyecek durumda ise bu işlem kişiye önerilmez. Hamile anneler ve küçük yaş gurubu çocuklar için zararlı olduğundan dolayı beyazlatma işlemi tercih edilmiyor.

Hassas dişlere sahip olan kişilerin bu işleme başvurmadan önce muhakkak doktor kontrolünden geçmeleri gerekir. Hassasiyet derecesi çok fazla değil ise işlem kişiye uygulanır ve dişlerde beyazlık elde edilir.

Kahverengi Diş Lekeleri Nasıl Temizlenir?
Diş yapısı, insanların çoğu tarafında dikkat edilen yapıdır. Çünkü estetik gülüş için en büyük rolü dişler üstlenir. Bu nedenle, kahverengi diş lekelerinin temizlenmesi ve dişlerin aynı renkte görünmesi oldukça önemlidir. Kahverengi diş lekelerinin temizlenmesi ise, diş beyazlatma ve diş temizlemeyle mümkün bir durumdur. Özel diş temizleme jelleri ve aşınmış olan diş yapısının güçlendirilmesi ile diş lekelerinin oluşmasını önleyecek malzemeler yardımıyla kahverengi diş lekelerinden kurtulmak mümkündür. Yaklaşık yarım saat süren diş temizleme işleminden sonra, kahverengi lekelerin diş yüzeyinden tamamen kaybolduğu görülecektir. Dişlerde bu tür lekeler olması ve bu lekelerden kurtulmak istendiği zamanlarda, sitemize de bakıp hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular
  • Sıkça Sorulan Sorular Diş Beyazlatma Uygulaması Kimlere Yapılabilir?
  •  Beyazlatma tedavisi, yetişkin ve genç her hasta için uygundur. Eğer dişlerde farklı bir problem söz konusuysa, ilk önce bu problemin çözülmesi ise daha uygundur. Diş hassasiyeti sorununun yaşanmaması için, beyazlatma işleminden önce dişteki mevcut sorunun, uygun tedavi modeli ile çözülmesi daha uygundur.
  • Sıkça Sorulan Sorular Diş Beyazlatma İşlemlerinin Başarı Oranı Nedir?
  •  Diş beyazlatma işlemindeki başarı oranına, dişlerin ana rengi de etki etmektedir. Dişlerin ana rengi sarıysa beyazlatma başarılı olmakla birlikte, kahverengi tona sahip dişlerdeki beyazlama oranı daha düşük olmaktadır. Dişin beyazlama derecesi, sarı tonlu dişlerde 2 ton ile 6 ton arasında değişmekle birlikte, gri tonlu dişlerde, işlem sonrasında beyazlama derecesi diğer tondaki dişlere göre daha düşüktür.
  • Sıkça Sorulan Sorular Diş Beyazlatma İşlemlerinin Yan Etkisi Var mı?
  •  Diş beyazlatma operasyonlarında kullanılan ilaçların, dişlerde birtakım değişikliklere yol açtığı ve hassasiyet yarattığı söylenebilir. Özellikle bu tedavide, dişlerde soğuk ve sıcağa karşı olan hassasiyet ciddi bir düzeye çıkabilir. Ancak bu hassasiyet, 1-2 hafta içinde geçmektedir.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp