Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ankara Diş Dolgusu

Ankara Diş Dolgusu Diş Dolgusu Nasıl Yapılır
Çürüyen ya da zarar gören dişlere yeniden  düzgün bir görünüm kazandırmak ve aynı zamanda fonksiyonlu kaybetmesini engellemek amacıyla yapılan işleme diş dolgusu denir. Dolgu işleminden önce alan hekim tarafından temizlenir. Ardından oluşan bu boşluk dolgu malzemesi ile kapatılır.  Böylelikle dişlerin yeniden eskisi gibi fonksiyonlarını yerine getirmesi mümkün hale gelir.

Diş dolgusu pek çok farklı materyal kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. Bu materyaller;

  • Amalgam
  • Altın
  • Komposit reçine
  • Porselen

Hangi Dolgu Malzemesi Tercih Edilmeli?
Hangi dolgu malzemesinin kullanılması gerektiği konusunda kararı diş hekiminiz vermelidir.  Dişin yapısı, dişte ne kadarlık bir alanın temizlendiği gibi unsurlara bağlı olarak diş hekiminiz en doğru dolgu malzemesini tercih ederek işlemi gerçekleştirilecektir.

Amalgam Dolgu
Amalgam dolgu hem aşınmaya karşı yüksek mukavemet özelliği sergilemesi hem de daha ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor. Ancak koyu renkli olması nedeniyle özellikle ön dişlerde kullanımı pek tercih edilmiyor. Bu nedenle ön dişlerdeki çürükler için daha farklı dolgu malzemeleri tercih edilebilir. Ancak arka bölgelerde kalan ve özellikle çiğneme fonksiyonunda sık kullanılan dişler için amalgam dolgunun ideal bir seçenek olduğunu belirtebiliriz.

Kompozit dolgu
Dişlerle aynı renkte olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen bu dolgu malzemesi kullanım ömrünün diğerlerinden daha kısa olması ile de dikkat çekiyor. 3 ila 10 yıllık bir kullanım ömrüne sahip olan bu dolgu malzemesi aşınmaya karşı da çok dirençli değildir.

Porselen Dolgu
Lekelenmelere karşı dirençli olan porselen dolgular da laboratuvar ortamında hastaya özel olarak hazırlanıyor ve yine yapıştırma yöntemi ile uygulanıyor. Ekonomik açıdan altına yakın bir maliyete sebebiyet verebiliyor.

Dişlerin Sağlıklı Olması İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Dişlerin sağlıklı olabilmesi için her gün düzenli olarak günde iki kez fırçalanmalıdır. Ayrıca yılda en az bir kere diş kontrolüne gidilmelidir.

Dolgu Hangi Dişlere Uygulanır?
Dolgu işlemi çürük, çatlak ve kırık dişlere uygulanır. Çoğu kişi diş doktoruna dişi ağrıdığında gider. Fakat bu durum yanlıştır. Her yıl düzenli olarak diş doktoruna kontrole gidilmelidir.

Dişe Uygulanan Dolgu Çeşitleri
Porselen, altın, reçine ve amalgam dişe uygulanan dolgu çeşitleri arasında yer alır. Bu dolgu çeşitleri kişinin isteğine ve diş yapısına göre uygulanır. En çok kullanılan dolgu çeşitleri arasında kompozit reçine ve amalgam gelir.

Diş Dolgusu Kimlere Yapılır?
Düzenli yapılmayan bakımdan dolayı dişlerde zamanla aşınma olmaktadır. Bu aşınma sonucunda diş çürümektedir. Çürükler ilerledikçe ağrılara, diş kırılmalarına ve incelen diş yapısının çatlamasına sebebiyet verdiği için bir an önce muayene olunmalıdır.

Çürük dişlerden ve ağrılardan kurtulmak için dolgu gerekmektedir. Diş dolgusu için öncelikle doktorunuz muayene ederek dişinize dolgu yapılıp yapılmayacağı hakkında size bilgi verir. Eğer dişinizde çürük, çatlak veya kırık var ise kesinlikle dolgu yapılması gerekmektedir.

Doktorunuz dişleriniz üzerinde gözlem yaparak ve daha sonra röntgen çektirerek nerelerde dolgu yapılması gerektiğini gözlemleyebilir. Bu sayede dişinizde oluşan çürüklere, çatlaklara eğer varsa kırık bölgenin onarılmasında dolgu sayesinde ağrılarınız dinecektir.

Dolgu Diş Kullanımı
Dolgu yapılan bir dişi kullanmak, kötü olacak bir dişin kurtarılması durumudur. Dişte bulunan çürük eğer sinirlere temas etmediyse o dişi çektirmeye ya da kanal tedavisi yaptırmaya gerek yoktur.

Bu diş dolgu ile kurtarılacak ve normal dişten hiçbir farkı olmadan kullanılmaya devam edecektir. Dişin dolgu yapılması çok zor bir işlem değildir. Korkulacak bir durum da yoktur. Diş doktoru çürük olan kısmın boyutuna göre dişi uyuşturma işlemi için anestezi uygulayabilir.

Beş dakika beklenildikten sonra diş içinde bulunan çürük bölge temizlenir. Sonrasında doktor ağzınızı çalkalamanız için su verecek ve ardından amalgam ya da reçine dolgu ile çürüğü temizlediği alanı kapatacaktır.

Geçici Dolgular
Diş dolgusu, çürük gibi bazı durumlar sonucunda zarara uğramış dişin işlevini yeniden kazanması için yapılan bir tedavidir. Diş dolgusu sadece dişin işlevini değil, aynı zamanda estetik görünümünü de yeniden kazandırır.

Diş dolgusu uygulanırken çürümüş olan diş dolgusu çıkarılarak o bölge tamamen temizlenir. Daha sonra da dişte oluşan boşluk da dolgu malzemesiyle doldurulur. Diş dolgusunda kullanılan malzemeler de birçok açıdan değişiklik gösterebilir. Diş hekiminin kullanacağı dolgu malzemesinde geçerli olan bazı faktörler vardır. Bu faktörler ise; dolgu tipi, dolgu yapılacak bölge, hastanın alerjik durumları ve çürük büyüklüğü gibi faktörlerdir.

Dolgu esnasında acı hissedilmesi de söz konusu olan bir durum değildir. Dolgu işlemi uygulanırken bazı hastalarda bu işlem son derece kolay olurken, bazılarında ise lokal anestezi uygulanır.

Düşen Dolgular
Dişteki dolgunun düşmesi birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Dişte oluşan çürümeler ya da dişin kırılması çoğu zaman dolgu ile tedavi ediliyor. Erken dönemde farkedilen diş çürükleri çok fazla hasara neden olmadığı için dolguyla gideriliyor. Bu bölge hijyenik olarak temizlenip uygun dolgu maddeleriyle kapatılıyor. Dolgu yapılan kısım, koruyucu katman olan mine tabakasından yoksundur. Bu yüzden eğer dolgu düşerse en kısa sürede diş hekimine gitmek gerekiyor.

Dolgu çeşitli nedenlerden dolayı düşebilir. En sık karşılaşılan nedenlerin başında yanlış beslenme geliyor. Sert cisimleri bu dişlerle öğütmeye çalışmak dolgunun düşmesine neden oluyor. Ayrıca tükürük de diş dolgu maddesinin yapısını zamanla bozuyor ve bulunduğu yerden ayrılmasına neden oluyor. Dolgu düştüğü zaman vakit kaybetmeden yeniden uygulama yaptırılmalıdır. Dolgu bölgesi bakteri ve mikroorganizmalar için oldukça elverişlidir. Tedavi ertelenirse diş tamamen kaybedilebilir.

Işınlı Dolgu
Diş tedavilerinde kullanılan farklı dolgu çeşitleri bulunuyor. Son zamanlarda geliştirilen ve oldukça modern olan yöntemlerden olan ışınlı dolu tedavisi hastalara birçok avantaj sağlıyor. Lazerli dolgu ile hastaların dişlerinin beyazlaması sağlanıyor.

Gerçek lazer ışını kullanılmadan yapılan estetik dolgularda kaliteli kompozit malzemesi kullanılıyor. Led ışıklar ve çeşitli cihazlarla yapılan ışınlı dolgu tedavilerinin farklı özellikleri bulunuyor.

Tüm dişlere rahatlıkla uygulanan bilen ışınlı dolgu tedavisi ile tek seans içinde başarılı sonuçlar alınabiliyor. Hangi tedavilerde ışınlı dolgu uygulamasının tercih edilebileceği hakkında merak eden kişiler için diş hekimleri tarafından ayrıntılı bilgi veriliyor.

Fiyatları çeşitli etkenlere ve hastaların isteklerine göre farklılık gösteren ışınlı dolgu tedavileri hakkında bilgi almak isteyen kişiler, internet sitesini tercih edebiliyor.

Ön Diş Dolgusu
Ön dişler bazı nedenlerden dolayı kırılabilir. Ön dişler estetik olarak büyük önem arz ettiği için daha dikkatli onarılmalıdır. Diş teknolojisinin ilerlemesi ile birlikte doğal dişlere en yakın dişler yapılabilmektedir.

Gülüş Tasarımı
Gülüş tasarımında ön dişler önem arz eder. Öndeki 2 kesici diş boyu uzatılır ve hafif öne çıkarılır. Bu sayede estetik bir gülüş sağlanabilir. Kırılan dişlere dolgu yapıldıktan sonra üzerine lamine uygulaması yapılarak daha doğal bir görüntü elde edilebilir. Ön dişlerin estetik durması kadar sağlam olması da önemlidir. O yüzden ön diş dolgusunda bu iki kriter çok önemlidir. Hem sağlam olmalı hem de estetik durmalıdır. Kullanılan malzeme kaliteli olduğu sürece diş etinde morarma yapmaz ve diş etine zarar vermez.

Işınlı Dolgu Fiyatları
Diş kırık ya da çürük durumlarında dolgu işlemi gerekebilmektedir. Dolgu dişin eksik ya da parçalanmış kısmının, diş dokusuna benzer bir madde ile kapatılması ve dişin pulpa adı verilen iç yapısının dış ortamla bağlantısının kesilmesini sağlar.

Kısaca dolgu dişin kusurunu kapatmaya yönelik bir girişimdir. Dolgu diş hekimliğinde sık kullanılan bir yöntemdir. Bu durum dolguya olan ilgiyi artırmış ve bu anlamda estetiğin bu alandaki girişimleri sonucu çeşitli yöntemler bulunmuştur. Işınlı dolgu adı verilen yöntem lazerli dolgu olarak da bilinmektedir.

Tıpta kompozit dolgu olarak adlandırılan bu dolgu çeşidi estetik anlamda önem kazanmış bir çeşittir. Işınlı dolgular çeşitli fiyat aralıklarında hastalara sunulabilmektedir. Sağlık açısından yapılan harcamaların aslında bir kazanım olduğunu unutmamak bir kişiye düşen en önemli sorumluluktur. Sağlıktaki önemli yapılardan birisi olan estetiğin gerek diş sağlığı, gerek ağız sağlığı, gerekse gülüş üzerine etki gösterdiğini unutmamak gerekir.

Dolgu fiyatlandırması açısından birçok hastanenin birbirinden farklı yöntemleri benimsediğini görmek mümkündür. Farklı fiyat politikalarında malzeme kalitesi, emek adına alınan ücret, kazanç oranları rol oynayabilmektedir. Kişiler farklı fiyat politikaları ile karşılaştıklarında araştırmalarını derinleştirmeli, farklı alternatifleri incelemelidirler.

Ön Dişlere Dolgu Nasıl Yapılır?
Diş sağlığı çok önemli bir konudur. Bugün, diş tedavisi denince akla sadece, çürüklerin dolgusu veya çekimi gelmemektedir. Günümüzde, diş hekimliği, diş tedavisinin yanında, estetik bir meseledir. Bu doğrultuda ön dişlerin çürük olması, insanların öz güven sorunu yaşamasına sebep olmaktadır. Peki, ön dişlere dolgu yapılabilir mi? Ön dişlere dolgu nasıl yapılır?

Ön diş dolgusunda, kompozit dolgu olarak adlandırılan kompozit reçineler kullanılır. Bunun için öncelikle dişteki çürükler temizlenir. Kompozit malzeme, özel adezviler ile dişe yapıştırılır. Bu sayede, ön dişlerdeki çürüklerin büyümesi ve diş kaybının yaşanmasının önüne geçilebiliyor. Ayrıca, ön diş dolgusu, gülüş estetiği için de en başta gelen konular arasında yer alıyor.

Hamilelikte Neden Diş Çürür?
Hamilelik döneminde anne adayının tükürük salgılaması yavaşlar. Bu yavaşlıktan dolayı dişlerin temizlenmesi için gerekli olan tükürük meydana gelmez. Bu nedenle de birtakım çürükler oluşmaya başlar. Aynı zamanda hamile olmadan önce çürük başlangıcı mevcutsa bu durum hamilelik döneminde daha da hızlı hale gelir ve çürüme oluşur.

Anne adayları, hamilelik döneminde ağız ve diş sağlığına çok daha fazla özen göstermelidirler. Hamilelik dönemi boyunca mutlaka diş hekimine gitmemeyi ihmal etmemelidirler. Hormonların değişmesi, diş eti sorunlarına da neden olabilmektedir. Bu bakımdan ağız ve diş temizliğinde büyük bir hassasiyet göstermeniz gerekir. Yeteri kadar tükürük salgılanması için sıvı gıdalar tüketmelisiniz. Böylece hamilelikte diş çürümesine engel olabilirsiniz.

Estetik Dolguların Direnci Nedir, Dişleri Korur Mu?
Estetik dolgular doğal diş minesine uyum sağlayan ve estetik olarak daha hoş duran dolgulardır. Dişlere uygulandığı taktirde dişlerin daha dirençli ve çürüklere karşı etkili olmasına yardımcı olur.

Dişleri korur ve diş kırılmaları içinde kullanılır. Estetik dolgular içerisinde kullanılan malzemenin sağlamlığı etkili bir koruma sağlar. Ayrıca dayanıklı ve uzun ömürlü dolgu çeşitlerinden biridir. Dişleri fonksiyonel olarak korur ve daha hoş görünmesini sağlar.

Dolgunun uzun ömürlü ve dayanıklı olması ağız bakımının güzel yapılmasına bağlıdır. Estetik dolgular düzenli olarak kontrol edildiği ve yenilendiği taktirde metal dolgular kadar dayanıklı bir yapıya sahip olur. Günümüzde metal dolgulardan çok estetik dolgular tercih ediliyor.

Diş Dolgusu Hamile Anne Adaylarına Yapılabilir Mi?
Anne adayları hamilelik esnasında diş dolgusu yaptırabilir. Özellikle şiddetli ağrılarda diş dolgusu yaptırmak gereklidir. Yapılan diş dolgularının ve diş tedavilerinin bebeğe hiçbir zararı yoktur. Fakat bu işlemleri en kısa zamanda gerçekleştirmek gerekir. Anne ve bebek sağlığı için hızlı seanslar uygulanması gerekir. İşlemin hızına ve seçilen yöntemin doğruluğuna göre enfeksiyon riski en aza indirilir. Hamile anneler diş dolgusu işlemlerini güvenilir yerlerde yaptırmalı. Hijyensiz ortamlar ve yanlış tedaviler bebeğin sağlığını riske atabilir. Diş dolgusu çok nadir enfeksiyon oluşumuna neden olur. Fakat az bir olasılık olsa bile enfeksiyona neden olabilir. Bu yüzden acil olmadıkça diş hekimlerine gitmeyin.

Sıkça Sorulan Sorular
  • Sıkça Sorulan Sorular Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
  •  Çürüyen ya da zarar gören dişlere yeniden düzgün bir görünüm kazandırmak ve aynı zamanda fonksiyonlu kaybetmesini engellemek amacıyla yapılan işleme diş dolgusu denir. Dolgu işleminden önce alan hekim tarafından temizlenir. Ardından oluşan bu boşluk dolgu malzemesi ile kapatılır. Böylelikle dişlerin yeniden eskisi gibi fonksiyonlarını yerine getirmesi mümkün hale gelir.
  • Sıkça Sorulan Sorular Hangi Dolgu Malzemesi Tercih Edilmeli?
  •  Hangi dolgu malzemesinin kullanılması gerektiği konusunda kararı diş hekiminiz vermelidir. Dişin yapısı, dişte ne kadarlık bir alanın temizlendiği gibi unsurlara bağlı olarak diş hekiminiz en doğru dolgu malzemesini tercih ederek işlemi gerçekleştirilecektir.
  • Sıkça Sorulan Sorular Diş Dolgusu Kimlere Yapılır?
  •  Doktorunuz dişleriniz üzerinde gözlem yaparak ve daha sonra röntgen çektirerek nerelerde dolgu yapılması gerektiğini gözlemleyebilir. Bu sayede dişinizde oluşan çürüklere, çatlaklara eğer varsa kırık bölgenin onarılmasında dolgu sayesinde ağrılarınız dinecektir.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp