Ankara Diş Taşı Temizliği & Diş Taşı Temizliği
Diş eti sorunlarına sebebiyet veren unsurların başında  diş yüzeylerinde biriken plaklar geliyor. Dişlerde plak oluşumunu engellemek için günde en az 2 defa ve doğru yöntemlerle fırçalanması gerekir. Ancak çoğu zaman diş fırçalamak diş plaklarının oluşumunu engellemeyebiliyor. Bunun nedeni fırça ile dişlerin tüm yüzeylerine tamamen ulaşamamaktır. Özellikle ulaşılması zor olan yerlerde biriken diş plakları zamanla diş taşlarına dönüşüyor.

Diş taşları ise plaklardan farklı olarak  dişlerin fırçalanması ile uzaklaştırılabilen bir oluşum değildir. Mutlaka profesyonel olarak diş taşı temizliğinin yapılması gerekiyor. Çünkü diş taşları temizlenmezse daha fazla plak oluşumuna sebebiyet veriyor ve dolayısıyla hem dişlerde hem de diş etlerinde çeşitli sağlık sorunları baş göstermeye başlıyor. Diş taşı temizliğinin kesinlikle diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtmek lazım.

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş taşı temizliğinin öncelikle diş taşlarının kazınması ile başladığını belirtelim. Kimi zaman ultrasonlu cihazlar da diş taşı temizliğinde kullanılabiliyor. Sonrasında ise dişlere daha pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor ve dişler aynı zamanda parlatılıyor. Bu esnada diş yüzeyinde ya da diş aralarında kalan plaklar da temizleniyor. Böylelikle diş taşı temizliği işlemi tamamlanmış oluyor. Diş taşı temizliğinin herhangi bir acı ya da ağrıya sebebiyet vermediğini belirtmemiz gerekiyor. Bu konuda hastaların endişe içerisine girmesine hiç gerek yok. Diş taşı temizliği işlemini son derece konforlu bir süreç eşliğinde tamamlanıyor.

Diş Taşı Temizliğinden Sonra Nelere Dikkat Etmeli?
Öncelikle diş taşı temizliği yaptırmış olmalı dişlerinizi fırçalamanıza engel değildir. Dişlerinizi düzenli olarak günde 2 defa fırçalamaya devam etmelisiniz. Diş taşı temizliği yaptırdıktan sonra 24 saat boyunca sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından diş etlerinde çok hafif düzeyde sızı hissetmeniz ben gayet normal bir durumdur ve bu sızı birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir. Bununla birlikte 6 ayda bir yapılan rutin kontrollerini aksatmamalısınız.  Doktorunuz diş taşı temizliğini ne kadar sürede bir yaptırmanız gerektiği konusunda size bilgi verecektir. Diş taşlarının düzenli olarak temizlenmesi diş eti rahatsızlıklarının önüne geçilmesi bakımından çok büyük bir önem taşıyor.

Diş Taşlarının Hastalıklara Etkisi Nedir?
Diş taşının başka bir adı da tartardır. Tartar, tükürüğümüzde meydana gelen minerallerin ve diş üzerinde birikmiş olan plakların meydana gelmesiyle oluşur. İnsanlar 6 ayda bir düzenli bir şekilde diş taşı temizliği yaptırmalıdır. Aksi durumlarda bu durum diş eti hastalıklarına yol açar. Diş taşı temizliği ise diş hekimliğinin periodontoloji bölümünde gerçekleşir.

Diş Taşlarının Oluşma Sebepleri

Diş taşlarının oluşmasına neden olan etkenler şunlardır:

  • Düzenli bir şekilde diş bakımının gerçekleşmemesi
  • Diş ipinin kullanımı yapılmaması,
  • Karbonhidratlı ve şekerli gıdaların çok fazla tüketimi
  • Tükürük yapısı

Ağız içi ve diş arkalarının fırçalanmaması gibi nedenler diş taşları oluşumunu hızlandıran sebepler arasındadır.

Diş Taşlarının Yol Açtığı Sorunlar
Diş taşları beraberinde birçok sorunu da beraberinde getirir.

Diş taşlarının oluşmasıyla gerçekleşen bazı sorunlar ise şunlardır:

  • Diş çürüklerinin artmasına sebep olurlar.
  • Diş eti taşlarının diş çekilmelerine sebep olmasıyla birlikte dişlerde boşluklar meydana gelir ve bu kısımlarda diş taşıyla kaplanır.
  • Diş taşları diş eti iltihaplarına da yol açar.
  • Dişlerdeki kemiklerde kayıplar meydana gelir.

Diş Taşının Temizlenmesi Zarar Verir Mi?
Dişler insan bünyesinde en önemli kısımdır. Bakım yaparak onların sağlığını ilk sırada düşünmeliyiz. Günlük yaşamda sigara, yemek, çay ve kahve tüketimi dişlerin ana yapısını bozarak sararmalarına neden olmaktadır.

Sararmanın yanı sıra diş taşının da artması dişlerde çürüğe ve ağız kokusuna sebep olur. Bu kapsamda diş taşının belirli zaman içeriğinde temizlenmesi halk arasında endişeye neden olurken en doğru ve kesin bilgi uzman hekimler tarafından verilmektedir. Diş taşının temizlenmesi çok sık olmadığı sürece herhangi bir problem oluşturmaz.

Ancak dişin genel yapısını anlamak için mutlaka diş hekimine gitmekte fayda olacaktır. Diş taşı temizliğinden sonra düzenli diş fırçalamak diş taşının oluşumunu önler.

Diş Taşı Temizliğinin Önemi
Diş taşları, dişlerin yeterince iyi temizlenemediği zamanlarda dişler üzerinde oluşan ve dişlerinizi temizlemenize engel olabilecek potansiyele sahip bakteri plaklarıdır.

Çok kısa bir süre içerisinde tükürüğünüzle tepkimeye giren minerallerin taşlaşmasıyla dişlerinizde diş taşı görülebilir. Diş taşları, dişlerinizi yeterince temizleyebilmenize engel olduğu için, ağız ve diş sağlığı açısından uzun vadede büyük tehditler oluşturabilirler.

Diş taşı temizliği düzenli olarak yapılmaz ise zaman içerisinde diş etinizde hassasiyet, diş çürümesi ve diş eti kanamalarına sahip olabilirsiniz.

Birey uzun zamandır diş taşı temizliği yapmıyor ise ilerleyen zamanlarda diş ile diş etinin arasındaki bağ zayıflığı görülebilir ve bu durum diş kaybına yol açabilir.

Diş Taşları Diş Eti Çekilmesine Neden Olur
Diş eti çekilmesi noktasında en önemli etkenlerin başında diş taşları gelir. Diş taşları, diş köklerini yer edinen ve sürekli olarak yayılan niteliktedirler. Bu nedenle yerleşmek için yer arayan diş taşları, diş etinin olduğu bölgelere doğru ilerleme gösterirler.

Bu durumda diş etlerinde çekilmelere neden olur. Diş etlerinde oluşan her türlü problem noktasında ilk belirtilerden biri de kanamadır. Özellikle dişlerin fırçalanması aşamasında ortaya çıkan bu kanamalar diş etleri sorunlarını göstermesi açısından önemli bir etkendir.

Diş eti çekilmeleri hem akut bir şekilde hem de kronik bir şekilde gerçekleşebilir. Çekilmenin nasıl olduğu da ancak bir muayene ile tespit edilebilir.

Diş Taşları Ağız Kokusuna Neden Olur Mu?
Diş taşları dişlerin düzenli bir şekilde bakılmamasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Görsel olarak da rahatsız eder. Dişlerde renk değişimine ve güzel olmayan görüntülere neden olmasından dolayı da hastaların rahatsız olmasına neden olur.

Diş taşları tek başına ağız kokusuna neden olmamakla birlikte diş taşına kadar uzanan süreçte ağzın yeterince temizlenmemiş olması kokuya temel etmen olarak sayılabilir. Kokunun oluşması sadece ağızla alakalı olmayıp aynı zamanda mideye kadar uzanan bire süreci kapsar.

Diş taşları da dişlerin bakılmaması, çürümesi veya sorunların baş göstermesinin yakın olduğunu gösterir. Bu nedenle taşların oluşması ağız kokusunu beraberinde getirecek olan bir sürecin yaklaştığını veya oluştuğunu gösteren bir kanıttır.

Diş Taşının Belirtileri Nelerdir?
Diş taşı birçok insanda görülen bir durumdur. Diş taşı oluşumuna sebep olan unsurlar yediğimiz ve içtiğimiz şeylerden kaynaklanmaktadır. Diş taşının diğer bir adı da tartardır. Dişlerde diş taşı olduğunu anlamak için dişlerin düzenli bir şekilde kontrol edilmesi gerekmektedir. Dişlerin diş eti ile birleşme noktalarında ve dişlerin birbirine temas ettiği noktalarda sararma diş taşı belirtisidir.

Dilin dişler üzerinde gezdirilmesi sırasında dili rahatsız eden noktaların bulunması dişlerde tartar yani diş taşı oluşumlarının belirtisidir. Diş taşı vücutta bulunan minerallerin tükürük bezlerinden salgılanan sıvılarla çözülerek diş yüzeyine yapışması ve bu yüzeyde katılaşarak bir tabaka oluşturmasıyla meydana gelmektedir. Diş taşının en belirgin özelliği sararma şeklindedir.

Diş Taşı Temizliği Fiyatı
Diş etlerinde iltihaplanmaya yol açan diş taşının temizlenmesi gerekiyor. Diş ve diş eti temizliğinin yapılmaması durumunda bireyler farklı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Diş etinde kızarıklık ve kanamanın yanı sıra ağız kokusu gibi sorunlar diş temizliği uygulaması ile tedavi edilebiliyor. Tecrübeli diş hekimleri tarafından yapılan tedavilerde uygun fiyatlarla hizmet veriliyor.

Daha büyük diş sorunlarıyla karşı karşıya kalmak istemeyen kişiler, uzman hekimlerin yaptığı diş temizliği tedavilerinden yararlanabiliyor. Diş taşı temizliğinde fiyatları etkileyen çeşitli faktörler bulunuyor. Diş taşı miktarı, diş lekeleri ve dişlerdeki eğriliği göre farklı fiyatlar uygulanabiliyor. Net bir fiyat bilgisi almak ve tedavi hakkındaki ayrıntıları öğrenmek isteyen kişiler, iletişim kanalları üzerinden ulaşım sağlayabiliyor.

Derin Diş Taşı Temizliği
Gülümsemenize ışık katacak ağız ve diş sağlığının oluşturulmasında diş taşı temizliğini gerçekleştirmek son derece önemlidir. Diş taşı temizliği sayesinde ağız çevresinde oluşacak problemler kısa sürede önlenmektedir. Yemek ve içecek artıklarının diş yüzeyinde meydana getirdiği tabaka olarak ifade edilen diş taşı zaman içerisinde kötü bir görüntü oluşturmaktadır.

Ayrıca sağlık açısından diş etine yapacağı olumsuz etkiler diş taşlarından kurtulmayı gerekli kılmaktadır. Bundan dolayı ağız ve diş sağlığını oluşturmak için derin diş taşı temizliğinin güvenilir hizmet sunumu gerçekleştiren adreslerden alınması son derece önemlidir. Profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken diş taşı temizliği işlemi kısa sürede sağlıklı bir yaşama kavuşmaya katkı sağlayacaktır. Ağız ve diş sağlığının koruma altına alınmasına katkı sağlayan diş taşı temizliği son derece önemli bir nokta olmaktadır.

Diş Tartarı Temizleme Fiyatı
Diş tartarı, kişiye oldukça rahatsızlık veren bir diş hastalığıdır. Diş tartarı, tamamen yenilen yiyecek ve içeceklerin, diş üzerinde kötü tabaka oluşturan bir diş eti hastalığıdır. İnsanlar zaman zaman, diş tartarı hastalığına yakalanır. Diş tartarı, her ne kadar önemsenmeyen bir rahatsızlık gibi görünse de, son derece önemli bir rahatsızlıktır. Diş tartarı, problemini birçok insan yaşamaktadır. Bunun için diş tartarı tedavisi, insanlar tarafından çok yaptırılıyor.

Diş Tartarı Fiyatları Nelerdir?
Diş tartarı fiyatları, gidilen hastaneye göre değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte diş tartarı tedavisi, oldukça makul ücretlidir. Diş tartarı tedavisine başlamadan önce tedavi fiyatları hakkında araştırma yapılması gerekir. Aksi takdirde bu durum, istenilmeyen sonuçlar doğuracaktır.

Diş Taşı Temizliği Kaç Kez Yapılabilir?
Diş taşı temizliğinde diş bakımı açısından genel uygulanan kurallar geçerlidir. Diş taşı temizliği işlemi senede 2 kontrol olacak şekilde planlanmalıdır. Bir hekim ilgili durumu tespit ederek girişimde bulunacaktır. Ancak şartlar nedeniyle muayene olamayacak kişiler en az senede 1 defa bir diş hekimine görünmelidir. Bu durum diş üzerinde oluşmuş olan bakteriyel plakları yani diş taşlarını temizlemede önemli bir role sahiptir.

Diş hekimlerinin rutin muayeneleri içerisinde diş taşları yer almaktadır. Ek bir hastalığı olan hastaların muayene sıklığını artırmaları, yılda 2’den fazla olacak şekilde muayene planlamalarını yapmaları önerilmektedir. Diş taşı ve temizliği işlemlerinde önemli bir nokta da şikayetlerin artmasına yöneliktir. Diş taşlarının etraf dokuya zarar vermesi söz konusudur.

Zarar oluşmadan rutin muayenelere giderek duruma yönelik önlemin alınması, temizlik yapılması önerilir. Ancak diş taşının oluşturduğu belirtilerin artmasına yönelik olarak oluşan problemlerde zaman kaybedilmeden hekime başvurulması önerilir. Diş taşı temizleme işlemi sonrasında günde en az 2 kez olacak şekilde, yemek sonrasında diş temizliği sağlanmalıdır. Dişlerin fırçalanması, diş temizliğinde en büyük role sahip olan işlemdir.

Diş taşı temizliği rutinde uygulanan şekliyle yılda 1 ya da 2 kere gerçekleştirilir. Ancak özel durumların var olması halinde bu sıklık artırılabilmektedir. Diş taşı temizliği konusunda hekimin geçmişe yönelik bilgilendirilmesi, özel olarak sorunlar varsa onların belirtilmesi büyük bir önem taşır. Hekimin deneyimini önemseyerek karar alınması bu konuda yapılabilecek en doğru hamledir.

Diş Taşı Temizliği Nasıl Korunur?
Diş taşları temizletildikten sonra dikkat edilmediği taktirde hızla yeniden oluşmaktadır. Diş taşı temizliği sonra özellikle diş fırçalamak çok önemlidir. Günlük olarak dişler 2 defa ve hekimin önerdiği şekilde fırçalanmalıdır. Bunun yanında diş ipi kullanımı oldukça önemlidir. Diş ipi ve fırçalama uzun süreli bir koruma sağlar ancak tek başına yeterli değildir.

 

Çay, kahve ve asitli olan her şeyden uzak durulmalıdır. Sağlıklı olsa bile limon, domates gibi ürünlerin çok tüketilmesi diş taşları oluşturmaktadır. Yiyecek ve içeceklerdeki asit araştırılmalı ve uygun bir diyet yapılmalıdır. Bu diyet yapılsa dahi zamanla diş taşları tekrar oluşur. Tekrar oluştuğu durumda hekime gidilerek tekrar bir temizletme yaptırılması önerilir.

Diş Taşı Neden Oluşur?
Ağız içerisinde besinlerin çiğnenmesi sonrası kalan mikro bakteriler diş yüzeylerinde birikir. Bu birikim dişlerde temizlenmeme sonucu tortu oluşturarak sertleşir. Bu sert tabaka diş taşı olarak tanımlanır.

Diş taşları diş yüzeylerinde, iç, dış ve yan diş yüzeylerinde oluşur. Sert bir tabakadır. Tartar olarak ta bilinen diş taşları yoğun bakteri içerir. Diş eti çizgisine yerleşen diş taşı diş iltihabı ve diş kayıplarına neden olur. Sarı, bronz, siyah ve kahverengi bir görünüme sahip olan diş taşı temizlenmediğinde tek bir nokta halinden daha iri bir hale dönüşür. Hatta diş etinden diş kök çevresine kadar sızar. Alt diş içlerinde ve azı dişlerinde diş taşı daha çok oluşur. Diş taşı kireç benzeri oluşumdur.

Diş Taşı Temizleme Sonrası Oluşan Boşluk Nedir?
Diş taşları, diş yüzeyine yerleşen ve zamanla taşlaşma durumu gösteren kireçlerin ve yemek artılarının sonucunda oluşan, görsel olarak istenmeyen bir durumun yaşanmasına neden olan ve ağız kokusuna neden olan bir sorundur. Bu sorun için yapılabilecek en doğru tedavi ise, diş taşı temizliği tedavisidir.

Diş taşlarının diş yüzeylerinden alınmasından sonra ise, özellikle alt kısımda yer alan iki ön dişin arasında bir boşluk oluştuğu görülecektir. Belirtilen alandaki bu boşluk, dişin normal yapısı gereği sahip olunan ve dişlerin çürümesini önlemek amacıyla oluşturulan bir boşluktur. Doğal olarak da faydalı ve sağlıklı bir diş yapısı için gerekli olan bir boşluktur. Diş taşlarının temizlenmesi konusunda, sitemiz üzerinden çok daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz

Close No menu locations found.