Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ankara Zirkonyum Tedavisi

Zirkonyum (Porselen Dişler)
Ağız ve diş sağlığında problemler yaşayan kişiler, dişlerinin duruşundan şikayet edebilirler. Bu durum, gülüşlerinden dolayı bir memnuniyetsizlik yaratabilir ve dolaylı olarak sosyal yaşantıda özgüven eksikliğine yol açabilir. Bu duruma karşı, zirkonyum, yani porselen dişler ile, istenen estetik ve güzel görüntüye kavuşmak mümkündür.

Zirkonyum, diş estetiği alanında uygulanan tedavilerde en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Bunun nedeni, estetik açıdan en güzel malzemelerden olmasıdır. Zirkonyum porselen dişler, ışık sızdırabilme özelliğinin de olması ile, doğal dişlere çok yakın bir doku özelliği göstermektedir. Zirkonyum porselen diş, klasik protez ve köprü dişlerin bileşenlerinden olan gri metalin yerine tercih edilen, beyaz bir alaşım yapısıdır.

Zirkonyum porselen diş nerelerde kullanılır?
Zirkonyum yapılı porselen dişler, estetik amaçlı olarak kullanılmaktadır. Diş beyazlatma işlemlerinde elde edilemeyen, daha ileri derecedeki renkleşmelere karşı da tercih edilen bir tedavidir. Kalıtsal yapı tedavilerinde, diastema gibi ayrıl ya da çapraşık dişlerde, dönüş ve rengi bozulmuş, yapısal problemler içeren dişlerde, yapısı bozulmuş dolgu dişlerde ve arka grup dişlerde zirkonyum kullanılabilmektedir. Ön grupta, implant üstü protez tedavilerinin ardından kullanılabilen zirkonyum porselen dişler, gülüş estetiği tedavilerinde de tercih edilmektedir.

Zirkonyum (Porselen Dişler)
Tüm kaplama diş tedavilerinde, geçerli olan bir yaş aralığı söz konusu değildir. Her yaşta tedavi mümkündür. Ancak 18 yaşına kadar yapılan tedaviler, gelişim döneminde olası çene büyümesine karşı çok fazla tavsiye edilmemektedir. Çene büyümesi sonucunda diş aralanmaları meydana gelebilir ve diş kaplamalarının yenilenmesi gerekebilir.

Diş eti hastalığı olan kişilerde, zirkonyum diş uygulaması yapılmadan önce, diş etinde mevcut olan hastalığın giderilmesi için çalışma yapılmaktadır. Tedavinin tamamlanmasının ardından, porselen diş uygulamasına geçilebilir.

Tedavi süresi ne kadardır?
Tedavi sürecinde en önemli faktör, hastanın diş etlerinin uygulama için herhangi bir problem oluşturup oluşturmamasıdır. Eğer diş etlerinizde bir problem mevcut değilse, zirkonyum porselen diş uygulamasının tedavi süreci bir hafta gibi bir sürede tamamlanmaktadır. Ortaya çıkan sonucun ardından, hastanın talebine göre birkaç uygulama daha yapılabilmektedir.

Zirkonyum porselen diş tedavisi nasıl uygulanır?
Porselen diş tedavisinde genel olarak ilk aşama, dişin ölçülmesi ve uygun formda, operasyona hazır hale getirilmesidir. Laboratuvar aşamasında zirkonyum porselen dişler, bilgisayar sistemi ile desteklenen makinelerde tasarlanmaktadır. Laboratuvar ortamında, dişin doğal rengine uygun bir formda geliştirilen zirkonyum porselen kaplama dişler, klinik ortamında dişe uyumlu hale getirilir. Uygulama için özel olarak kullanılan yapıştırıcılar aracılığıyla, dişe adapte edilir ve kaplamalarınızı ayırt dahi edemeden, doğal dişleriniz gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Operasyon sırasında ağrı hissedilir mi?
Zirkonyum porselen kaplama operasyonlarında, işlemler lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Ardından ise, diş rengi üzerinde uygulanan geçici bir kaplama ile dişlerin sıcak ve soğuk hassasiyetleri önlenir. Lokal ve çok az sızlamalar görülebilse de, operasyon ağrısız bir şekilde tamamlanır. Anestezi, operasyon esnasında ağrı hissetmenizin önüne geçer.

Zirkonyum (Porselen Dişler)
Uygulama sonrası süreç: Zirkonyum porselen dişlerin bakımı
Porselen diş tedavisinin tamamlanmasının ardından, dişlerinizi normalde olduğu gibi günde iki defa fırçalamanız yeterlidir. 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gelmeniz, meydana çıkabilecek diğer diş problemlerinin tespit edilmesi ve önleminin alınması açısından yeterli bir önlemdir.

Zirkonyum porselen dişlerin kullanımı çok uzun yılları kapsayabilir. Canlı diş dokularının zamanla aşınması ve şekillerinde değişiklikler olması, uzun vadede her zaman olası sonuçlardır. Zirkonyum kaplamalar, bu etkilere karşı yüksek direnç gücüne sahiptir ve kaplamalarda bir değişiklik olmaz. Ancak uzun yıllar sonucunda, porselen diş kaplamalarının ağzınızdaki uyumunu kaybetmemesi için, yenilenmesi gerekebilir. Zirkonyum kaplamalar çıkartıldığında, ağzınıda herhangi bir rahatsızlık hissetmeyeceğiniz gibi, doku kaybı gibi problemler de asla olmaz.

Zirkonyum Kaplama Dişlerin Bakımı Nasıl Olmalı?
Daha önce implant tedavisi yaptırmış olanlar da zirkonyum diş kaplama uygulamasından faydalanabiliyor.  Bu nedenle implant tedavisinden istifade etmiş olmanız zirkonyum kaplamanın sağladığı estetik görünümden mahrum kalacağınız anlamına gelmiyor. Zirkonyum kaplama sonrasında dişlerinizin bakımına maksimum düzeyde hassasiyet göstermeniz gerekiyor. Günde 2 defa dişlerinizi fırçalamalı ve diş etlerinizi temizlemelisiniz.  Bununla birlikte diş ipi kullanarak diş aralarını da mükemmel bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. Zirkonyum kaplama uygulamasının ardından 6 ayda bir rutin diş kontrollerine gitmeniz ağız ve diş sağlığınız açısından çok büyük bir önem taşıyor.

Zirkonyum Porselen Dişler Doğal Görünür Mü?
Zirkonyum tedavisinde en temel amaç hem dişlerin işlevini kaybetmemesi hem de son derece doğal bir görünüm yakalamaktır. Bu nedenle tedavi sonrasında estetik açıdan herhangi bir endişe yaşamanıza hiç gerek yok.  Doğal ve aynı zamanda ağız yapınıza uygun bir görünüm sergileyeceğinden emin olabilirsiniz. Bu tedavide kullanılan kaplamalar özel olarak hazırlanıyor ve hastaların diş yapısı dikkate alınarak üretiliyor. Bu nedenle yapay bir görünüm sergilemesi mümkün olmuyor.

Zirkonyum Kaplama Dişleri İleride Değiştirmek Gerekir Mi?
Kaplama dişlerde kırılma ya da çatlama gibi herhangi bir problem olmaması halinde değiştirilmesine gerek duyulmuyor. Ancak zirkonyum tedavisinin ardından dişlerinizi her gün düzenli olarak fırçalamanız gerektiğini unutmayın. Ağız ve diş sağlığınızı ihmal etmeniz halinde çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Özellikle gün içerisinde çok sık çay ve kahve gibi dişlerde sararmaya sebebiyet verebilecek içecekler tüketenler için  diş sağlığının ve temizliğinin çok daha fazla önem taşıdığını belirtmeliyiz.

Zirkonyum Tedavisinden Sonra Ne Zaman Kontrole Gitmeliyim?
Tedavinin  ardından 6 ayda bir diş kontrolü yaptırmanızda fayda var.  Sadece kaplamaların gözden geçirilmesi için değil dişlerinizin sağlığının incelenmesi ve değerlendirilmesi için de 6 ayda bir rutin kontrollerini aksatmamalısınız.  Diş kontrollerinin düzenli olarak yapılması diş sağlığı bakımından çok büyük bir önem taşıyor. Olası enfeksiyon ya da diş çürüklerine erken müdahale edilmesi diş kayıplarının önüne geçer.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Avantajları Nelerdir?
Sizlere bu yazımızda zirkonyum diş kaplamanın avantajları hakkında bilgiler vereceğiz. Zirkonyum diş kaplamanın birçok faydaları bulunuyor.

Bu avantajları sizin için yazacağız;

  • Güzel bir gülüşe sahip olursunuz.
  • Dişlerinizi plak birikmelerine karşı korumuş olursunuz ve herhangi bir plak birikmesi olmaz.
  • Çay ve kahve gibi içecekler dişlerinizde sarartma yapmaz ve herhangi bir renk değişimine uğramaz.
  • Ağız kokusu olmaz.
  • En önemli avantajı ise düzenli bir şekilde kontrol yaptırılarak uzun süre kullanılır.
  • Birçok faydası bulunan zirkonyum diş kaplamasını sizde rahatlıkla yaptırabilirsiniz.

Zirkonyum Diş Tedavisi Süreci
Zirkonyum diş tedavisi süresi sanıldığı kadar uzun sürmüyor. Ağız içerisinde giderilmesi gereken başka bir sağlık problemi yoksa(diş taşı, çürük diş vs.) yaklaşık 5-7 gün içerisinde süreç tamamlanabiliyor.

Zirkonyum Kaplamayı Herkes Yaptırabilir Mi?
Zirkonyum diş kaplama türü, beyaz renkli, metale karşı alerjisi bulunan ve sıcağa dayanıklı insanlar için ideal bir diş tedavisidir. Zirkonyum diş kaplaması, ışık geçirgenliği sayesinde mat görüntüleri ortadan kaldırarak, doğal ve daha estetik bir görüntü imkanı sağlar.

Zirkonyum diş kaplaması kullanan kişilerde ısı hassasiyeti olmaz. Ayrıca metal kaplamalara nazaran dayanıklılığı daha uzun ömürlüdür. Estetik görüntüsü sayesinde en çok ön dişlerde tercih edilmektedir. Zirkonyum, sigara lekelerini en aza indirir, ağız kokusu yapmaz, diş eti sorunlarına ve ağızda oluşacak tat değişikliğine sebep olmaz.

Zirkonyum, dişlerin ömürlerini artırmak için, her yaşta insanda uygulanabilir. Ancak 20 yaşına kadar gelişim dönemi olması nedeniyle, 20 yaş üzeri bireylere önerilmektedir.

Zikronyum Kaplama Kullanım Süresi Ne Kadar?
Zikronyum kaplama diş, hasarlı olan dişler belli aşamalarda tedavileri yapıldıktan sonra zikronyum dişler yerleştirilecek ağız bölgesine bazı dişlerin kesilerek küçültmesi ile yapılan bir estetik diş tedavi yöntemlerindendir.

Büyük bir hassasiyetle damak ve diş ölçüsü alınarak zikronyum dişler hazırlanarak hastaya yeni kaplama dişler yapıştırılarak takılır. Zikronyum dişler gelişme çağındaki çocuklar için pek tavsiye edilen bir uygulama değildir. Sebebi ise gelişen ve büyüyen çene yapısıyla birlikte kaplamaların sürekli ağız yapısına göre değiştirilmesi gerekeceği için.

Fakat normal bir kişide ise ortalama 5 yıl ve 7 yıl arası çok rahat zikronyum dişler kullanılabilir. Sağlıklı ve sorunsuz diş etlerine sahip olan kişiler daha da uzun kullanabilmeleri mümkündür.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Neler Yiyemez?
Zirkonyum doğadan elde edilen beyaz renkli bir alaşımdır. Son yıllarda diş tedavisinde kullanılmasının en büyük nedeni, diş rengine benzerliği ile ağız içerisinde bir bütünlük sağlamasıdır. İçerisinde metal barındırmayan zirkonyum kaplama, metal alerjisi olanların da tercih sebebidir.

Metal içeriği olmaması sebebiyle ağızda tat değişikliğine neden olmaz. Bu nedenle yemek yeme esnasında lezzet bozukluğuna neden olmaz. Işık geçirgenliği ile doğal bir görünüm veren zirkonyum izolasyon özelliği ile soğuk ve sıcak hassasiyetine de neden olmaz.

Kaplama yapılan ilk günlerde hassasiyet yaşanabilir ama sonrasında bu olumsuz his ortadan kalkacaktır. Pürüzsüz yüzeyi ile üstünde plak barındırmayan zirkonyum çay, kahve ve sigara gibi diş sarartan etkenlerden de etkilenmez.

Zirkonyum Dişlerde Renk Değişimi Olur Mu?
Doğal dişler canlı olması sebebiyle içecek ve gıdalardan etkilenir. Fakat yapay bir kaplama olan zirkonyum renk değişimi konusunda kendi diş dokumuz kadar etkilenmez. Yani zamanla beyazdan sarıya dönüşmez. Fakat yine de temiz ve dikkatli kullanım büyük önem taşır.

Mevcut diş rengini korumak için de doğru ve yeterli bir diş fırçalama gereklidir. Özellikle de elektrikli diş fırçalarının bu konuda başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Diş eti sağlığı gittikçe bozulan kişiler, kendi dişlerini de diş kaplamalarını da sağlıklı olarak kullanılamazlar.

Diş ve diş etlerini en fazla etkileyen şey sigara kullanımıdır. Sigara kullanan kişilerde ne kendi dişlerinin ne de yapılan zirkonyum kaplamaların temiz kalma gibi bir şansı pek yoktur. Çünkü sigara dumanındaki katran diş yüzeyine yapışarak gittikçe kalınlaşır.

İlk önce sarı ardından da kahverengi veya siyah bir renge dönüşür. Bu renkler de yapılan zirkonyum diş kaplamaları ile eski haline dönerler.

Zirkonyum Yapısı Diş İle Uyumlu Mu?
Diş estetiği uygulamalarında kullanılan maddelerden en kaliteli sınıfa sahip malzeme arasında bilinen zirkonyum, doğal ve sağlam bir diş görüntüsü için birçok kurum ve hasta tarafından tercih edilmektedir. Günümüz teknolojisi kullanılarak üretilen ve doku akışı sağlanan zirkonyum sayesinde, zirkon dişler meydana gelmektedir.

Doğal bir diş yapısı elde etmek amacı ile kullanılan zirkonyum, beyaz renkli bir alaşım olması nedeni ile ön diş tabakasında kullanılması halinde dahi oldukça doğal bir görünüm çizebilmektedir. Bu nedenle, birçok diş hastası ve cerrahı tarafından en sık olarak tercih edilen maddelerden biri olan zirkonyum, oldukça başarılı sonuçları sağlayarak sağlıklı bir diş kaplama işlemini sonuçlandırır.

Zirkonyum Kaplama Düşer Mi?
Porselen diş tedavisinde yaygın olarak kullanılan zirkonyum kaplama, diğer metal destekli porselenlere göre daha doğal bir görünüme sahiptir. Ağız ve diş sağlığına zararı yoktur. İyi bakıldığı sürece renk kaybına neden olmaz ve doğal görünümünü uzun yıllar boyunca muhafaza eder. Zirkonyum kaplamayla yapılan porselen dişler diğer metallere göre daha dayanıklıdır. Korozyona uğrama ihtimali daha düşüktür. Bu yüzden kolay kolay düşmez.

Zirkonyum kaplama dişlerin bakımı da oldukça önemlidir. Gerek özen gösterilmez, düzenli doktor kontrollerine gidilmezse kaplamanın düşme riski de artar. Uzman kişiler tarafından yapılan zirkonyum kaplamanın ömrü 15 yıla kadar çıkabiliyor. Diş fırçalamanın önemi büyüktür. Dişler düzenli olarak temizlenmelidir. Bununla birlikte sert gıdalar kesinlikle kaplamalı dişlerle kırılmamalıdır.

Zirkonyum Kaplamanın Avantajları
Işık geçirgenliği, dayanıklı oluşu ve doğal beyaz renk avantajı ile diş tedavi uygulamalarında ve estetik protez tedavilerinde çok tercih edilen zirkonyum kaplama, diş hekimleri tarafından da tavsiye edilen bir yöntemdir.

Uygulamanın Avantajları

Çok sayıda avantajı bir arada sunan zirkonyum kaplama, ışık geçirgenliği ile doğal diş yapısına çok yakındır ve kullanıldığında oldukça doğal bir görüntüye ulaşılmasını sağlar. Diş etleri ile uyum noktasındaki avantajları ile de modern bir uygulama olarak öne çıkar.

Alerji ve benzeri sorunların oluşmaması nedeniyle de metal alt yapıya sahip porselen kaplamalara üstünlük sağlar. Diş dokusunun korunması açısından da tercih nedenidir, çünkü uygulamada diş dokusu çok az kesilir. Bu itibarla sıcak soğuk hassasiyeti açısından da avantajlıdır.

Zirkonyum Kırılır Mı?
Zirkonyum diş kaplama konusunda çığır açmış bir maddedir. Uzun ömrü, kullanım özellikleri ile diş estetiğinde önemli bir yer edinmiştir. Zirkonyum kaplamalar metal porselen kaplamalardan daha uzun bir ömre sahip olduğu düşünülmektedir. Yeni gelişmiş olan teknolojiler ve bu alana yeni girmiş olan madde ile diş kaplama konusunda farklı bir anlayış benimsenmiştir.

Benzer kullanım ömrüne sahip olduğu bilinen zirkonyum sağlamlık açısından daha avantajlı konumdadır. Dişin kullanımına ve diğer sağlık problemlerinin eşlik etmesine göre zirkonyumun etkileşimleri değişmektedir. Misalen diş gıcırdatma gibi durumlar söz konusu olduğunda zirkonyumun kırıldığı gözlenmiştir. Çapraz kuvvet ya da sıkma işlemi sonrasında görülebilen kırılma durumu sıkıntılı tablolara yol açabilmektedir.

Zirkonyum Diş Kaplama Hangi Dişlere Yapılır?
Zirkon, diş dokuları ile uyumlu bir malzemedir. Metal protezlerde görülen boyun ve diş etlerinde meydana gelen morluk benzeri renk değişikliği hiçbir zaman görünmez ve diş eti çekilmesine neden olmaz. Yanlış fırçalama sonucu diş etleriniz çekilirse estetik görünüm kötü olmaz. Düzenli kontrollerle uzun yıllar sürebilir. Bu kadar uzun süre kullanılabilecek başka bir malzeme yoktur. Dişler canlı dokulardır ve zamanla yapılarında değişiklikler görülür.

Diş, metal ile güçlendirilmiş bir kaplamadaki gibi daha küçüktür. Diş etleri sağlıklı durumdayken, özel ölçü kapları ve ağza uygun kaşıklarla hassas bir şekilde ölçü alınır. Laboratuvar koşullarında dişe ve porselen yapıya en uygun renkteki zirkonyum substrat üzerine işlenir ve klinik ortamda diş ile uyum sağlanır. Son aşamada özel yapıştırıcılar yardımı ile dişe tam oturtulur. Bir kişi bunu doğal dişinden fark gözetmeden kullanabilir.

Zirkonyum Diş Kaplama Ömrü Ne Kadardır?
Zirkon diş çok sağlam ve sağlamdır. Diş ve ağız tedavilerinde kullanılması etkili çözümleri yanında getirir. Estetik açısından zirkon diş çok avantajlıdır. Soğuk ve sıcak içecek tüketimlerinde dişlerde oluşan hassasiyet zirkonyum diş ile sona erer. Çok kaliteli bir madde olduğu İçin birçok hastaya uygundur.

Dişlerde çay ve kahve alışkanlıklarından dolayı renk değişiklikleri için idealdir. Düzenli kullanım ile çok uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir. Doğal görüntüsü ile porselen dişlere nazaran daha doğal görüntü sunar. Zirkonyum diş tedavisi ise uzman diş hekimleri tarafından uygulanması önemlidir. Zirkon dişler iyi ve kaliteli tedaviden sonra uzun bir süre kullanılır. İyi bakılmadığı zaman daha az süre kullanılır.

Sıkça Sorulan Sorular
  • Sıkça Sorulan Sorular Zirkonyum Porselen Diş Nerelerde Kullanılır?
  •  Zirkonyum yapılı porselen dişler, estetik amaçlı olarak kullanılmaktadır. Diş beyazlatma işlemlerinde elde edilemeyen, daha ileri derecedeki renkleşmelere karşı da tercih edilen bir tedavidir. Kalıtsal yapı tedavilerinde, diastema gibi ayrıl ya da çapraşık dişlerde, dönüş ve rengi bozulmuş, yapısal problemler içeren dişlerde, yapısı bozulmuş dolgu dişlerde ve arka grup dişlerde zirkonyum kullanılabilmektedir.
  • Sıkça Sorulan Sorular Zirkonyum Porselen Diş Tedavisi Kimler için Uygundur?
  •  Tüm kaplama diş tedavilerinde, geçerli olan bir yaş aralığı söz konusu değildir. Her yaşta tedavi mümkündür. Ancak 18 yaşına kadar yapılan tedaviler, gelişim döneminde olası çene büyümesine karşı çok fazla tavsiye edilmemektedir.
  • Sıkça Sorulan Sorular Zirkonyum Porselen Dişler Doğal Görünür Mü?
  •  Zirkonyum tedavisinde en temel amaç hem dişlerin işlevini kaybetmemesi hem de son derece doğal bir görünüm yakalamaktır. Bu nedenle tedavi sonrasında estetik açıdan herhangi bir endişe yaşamanıza hiç gerek yok. Doğal ve aynı zamanda ağız yapınıza uygun bir görünüm sergileyeceğinden emin olabilirsiniz.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp