Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Başarısız Kanal Tedavisi Belirtileri

Diş sağlığımız bizler için oldukça önem verdiğimiz bir konudur. Sağlıklı dişlere sahip olmayı herkes ister. Sağlıklı bir diş insanı daha özgüvenli ve sağlıklı kılar. Bazı kötü şartlarda dişlerde olumsuz etkenler meydana gelebilir. Bunlar çürük gibi etkenlerdir. Çürük gibi faktörlere kötü ve sağlıksız beslenme gibi birçok etken neden olur. Bu etkenler yüzünden diş yapımız çürümeye ve dişin içi boşalmaya başlar. Ve diş minesinde sızılar meydana getirir. Buda insanda dayanılamaz derecelerde ağrıya sebep olur. Bunun için diş doktorları kanal tedavisi uygularlar. Bu kanal tedavisi konusunda insanlar başarısız kanal tedavisi belirtileri gibi soruları çok araştırmaktadır.

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi sağlıksız bir dişin ağrı yapmasını önlemek veya dişi kurtarmak için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde ağızımızda bulunan diş eti sinirleri ve diş özleri alınarak ağrı hissi giderilir. Kişi rahatlatır. Çürük gibi etkenlerde dişin artık çok kötü bir duruma geldiği anlaşıldığı zaman uygulanan bir yöntemdir.

Kanal Tedavisi Sonrası Ne Olursa Doktora Başvurulmalıdır? Belirtileri Nelerdir?

Kanal tedavisi uygulamasının başarısız olduğunu gösteren bazı belirti ve bulgular mevcuttur. Bu bulgular şunlardır:
  • Dişte meydana gelen ağrının devamlı artması.
  • Ağızda meydana gelen şişlik gibi durumlar,
  • Dişte hassasiyet,
  • Dolgu yapıldıysa dolgunun hava alması,
Bu gibi birçok etken mevcutsa ve uzun süre sonra geçmek bilmiyorsa tekrardan diş hekiminize başvurulabilirsiniz.

Kanal Tedavisi Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Doktor tavsiyeleri kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Kanal tedavisi sonrası bizlere de bazı sorumluluklar düşmektedir. Kanal tedavisi sonrasında aşırı sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekir. Doktorlar genelde bu işlem sonrasında iki saat yemek yememeyi önermektedirler. Sağlıksız dişi ağrıtan şeker gibi ürünlerden oldukça uzak durulmalıdır. Ağız sağlığına son derece dikkat edilmeli ve ağız bakımı uygun şekilde yapılmalıdır. Diş hekimimizle iletişim halinde olmaya özen gösterilmelidir. Herhangi bir sıkıntı durumlarında diş hekimine bilgi verilmeli ve danışmalıdır.

Kanal Tedavisi İçin Hangi Malzemeler Kullanılıyor?

Bu işlem için malzeme kullanımı önemlidir. Doğru kalite ve hijyenik malzemeler oldukça önemlidir. Temizlik mikroorganizma ürememesi için dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Kullanılan bazı malzemeler şunlardır: Muayene ortamı için muayene seti,
  • Ekstvatör,
  • Spatül gibi aletler,
  • Kapalı küvet
Bunun gibi birçok malzeme kullanımı yapılarak dişe uygun şekilde uygun malzeme kullanımı sağlanmaktadır.

Kanal Tedavisine Neden Olabilecek Kötü Şartlar Nelerdir?

Kötü şartların başında gelen en önemli faktör ağız bakımıdır. Ağızımıza ne kadar iyi bakarsak bu gibi işlemlere gerek duymayız. Yeterli fırçalama kurallarına uyarak diş sağlığımız korunmalıdır. Dişe zarar verecek tüketimler yapılmamalıdır. Aşırı şeker ve çikolata tüketimi diş yapısı için sağlıklı değildir. Diş dostu olan ürünler daha çok tercih edilmelidir. Edilmediği taktirde çürük ve hassasiyet gibi olumsuzluklara neden olmaktadır. Sağlıklı olunsa bile diş hekimine kontrol amaçlı gidilmelidir.

Başarısız Kanal Tedavisi Nasıl Anlaşılır?

Başarısız bir kanal tedavisi dişin kök ucunda şişlik, yemek sırasında ağrı, diş etinde kızarıklık ve sponton ağrı gibi belirtilerden anlaşılabilir. Başarısız bir şekilde yapılan kanal tedavisi yenilenebilir ve tekrar tedavi edilebilir. Canlılığı devam eden sinirler varsa ya da sinir uçlarında enfeksiyon söz konusuysa gerekli müdahale uzman hekim tarafından yapılır.

Kanal Tedavisinin Ömrü Ne Kadar?

Kanal tedavisi iyi yapılan bir diş, düzenli ağız bakımıyla birlikte bir ömür boyu sıkıntı çekmeden kullanılabilir. Kanal tedavisi yapılan dişte yeniden bir çürük oluşma riski her zaman vardır. Eğer diş hekimi kanal tedavisini başarılı bir şekilde yaptıysa bu risk elimine edilebilir. Fakat hastanın da ağız ve diş sağlığına özen göstermesi son derece önemlidir.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp