Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Bebeklerde Diş Sağlığı

Bebeklerde diş bakımı bebeğin ilk süt dişleri göründüğünden itibaren başlanmalı. Sabah ve akşam yemek yedirdikten sonra temiz bir bez ile silinmelidir.Katı gıdaya geçildiği ve bebek biberonla beslenmeye başladığı İçin ve verilen yiyecekler meyve gibi asitli ve şekerli gıdalardan olduğu için ne kadar erken temizliğe başlanırsa süt dişleri o kadar az zarar görür.

Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebekler özellikle biberonla besleniyorsa süt dişlerinin temizliğine daha çok önem verilmelidir. Gece uyku sırasında süt içen bebeklerin dişleri arasında kalan süt artıkları çürüğe sebep olmaktadır. Bu dönemde diş fırçası kullanmadan temiz bir bez ya da gazlı bezle bu temizlik yapılmalıdır. Bebek büyüdükçe diş fırçası kullanmaya geçilebilir. Diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak İçin erken dönemde başlamak İleride büyük kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca anneye yardımcı bebek diş halkaları da vardır. Diş çıkarma döneminde kullanılan bu halkalar bebeğin diş çıkarma sürecinde yaşadığı ağrıyı masaj yaparak azaltmakta dişlerin kolay çıkmasına yardımcı olmaktadır. Örneğin sallanmaya başlayan çürük dişe dokunulursa kalıcı dişin yamuk çıkacağı gibi yanlış bir görüş vardır. Oysaki bu fizyolojik bir süreçtir. Sallanan dişe hafifçe dokunmak kalıcı dişe zarar vermemektedir. Bu aşamada sallanan diş elma ve salatalık gibi sert yiyecekleri ısırarak dişin kendiliğinden düşmesi sağlanmalıdır.

Süt Dişleri Temizlenmeli mi?

Bebeğin süt dişleri nasıl olsa dökülecek diye temizliği kesinlikle ihmal edilmemelidir. Bebeğiniz kendisi diş fırçalamak isterse yumuşak bir bebek diş fırçasına macun konulmadan yumuşak hareketlerle fırçalaması sağlanmalıdır.Bebeğim şeker ve çikolata yemiyor dişleri çürümez diye düşünmemek gerekir. Çocukların diş sağlığı hakkında anne babalarda yerleşmiş yanlış fikirler ileride diş ağrısı, diş çürüğü, çarpık diş oluşumu gibi sorunlara neden olmaktadır. Diş çürüğüne neden olan mikroorganizmalar bebeği öptüğünüzde tükürük yoluyla bulaşabilir. Bebeğinizi ağzından öpmekte aynı sonucu doğurabilir.

Bebeklerde Diş Macunu Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Çocukların erken yaşta diş hekimi ile tanıştırmak ileri dönemde yaşanacak korku ve endişelerin önüne geçilmesine yardımcı olmaktadır. 3 yaşından önce diş macunu kullanılması uygun değildir.Süt dişlerinde bulunan çürüklerde çok önemlidir Tedavi edilmediği sürece ağrı, koku, kötü görüntü, beslenme bozukluğu, çiğneme zorlukları, ortaya çıkarmaktadır.

Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp