Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş Çürüğü Kokusu Nasıl Geçer?

Sağlık kavramı insanların en fazla önemsediği kavram olmaktadır. Sağlığın korunması için bilinçli insanlar ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Sağlığın büyük ya da küçük kaybedilmesi ile insanlar problemler yaşarlar. Sağlık denildiğinde akıllara gelen ilk şey ise diş olmaktadır. Diş sağlığı oldukça önemli bir durumdur ve kaybedilmesi büyük ağrılara neden olabilir. Zaten insanların en fazla korktuğu ağrıların başında diş ve kulak ağrısı gelir. Özellikle de diş ağrısı insanları uzunca bir süre sosyal hayattan alı koyar. Diş sağlığının kaybedilmesi ile insanlar büyük ağrılar çeker. Diş sağlığı aşama aşama kaybolan bir durum olmaktadır. Dişe sağlıklı bakılmaması, dişin sararması, kuruması ve kırılması ile diş hava almaya başlar ve çürüme oluşur. Çürüme oluştuktan sonra da diş kaybı yavaş yavaş başlar. Çürümenin ilk belirtileri ise koku olmaktadır. Koku ise iltihaplanma neticesinde başlar. Diş kokusu oldukça rahatsız edici bir koku olmaktadır. Diş çürümesi ile başlayan diş kokusunun önlenmesi ve rahatsız edici boyutlara ulaşmadan engellenmesi mümkün olmaktadır.

Diş Çürümesi Nedir?

Diş çürümesi ağızda yer alan bakteriler ile besinlerden gelen asitlerin birleşmesi neticesinde ve iyi bir ağız bakımının olmamasından dolayı bu asitlerin ağızdan uzaklaştırılmaması sonucunda bu asitler diş minesine zarar verir ve diş çürümesi başlar. Asitler dişin sert yüzeyini aşındırır ve delikler oluşmaya başlar. Bu aşamadan sonra da dişler çürür.

Diş Çürüğünün Aşamaları Nedir?

Diş çürümesi olayı bir anda olan bir durum değildir. Belirli bir zaman içerisinde oluşan bir durum olmaktadır. Yani diş çürümesi aşama aşama olan bir durumdur. Ortalama bir diş bir ay içerisinde tamamen çürüyebilir. Diş çürümesinin aşamaları ise şu şekildedir:
  • Dişin yüzeyinde soluk renkler oluşmaya başlar
  • Zamanla bu soluk renk deliğe ardından da sert tabakayı delerek çürüğe dönüşür
  • Çürük yumuşak dokuya ulaştıktan sonra daha hızlı büyür
  • Son aşamada çürüğe dolgu tedavisi yapılması gerekir. Eğer bu tedavi yapılmaz ise çürük daha derine iner ve büyük problemlere neden olur.
Bir dişi çürümeden kurtarmak mümkündür. Sürekli bir bakım gerekir. Bu bakımın gün içinde en az 2 deva yapılması gerekir. Dişe uygun bakımın yapılmaması diş bölgesinde kansere dahi neden olabilir. Diş Çürüğü Kokusu Bir diğer adı ile ağız kokusu olarak da bilinir. Genelde bu duruma diş çürümesi ile oluşan iltihaplanma neden olur. Hem ilgili kişiye hem de çevreye rahatsız edici anlara neden olabilir.

Diş Çürüğü İle Oluşan Koku Nasıl Geçer?

Diş çürüğü kokusunun giderilmesi için doğal yöntemler kullanılır. Bu doğal yöntemler ile diş çürüğü sonucunda ortaya çıkan koku giderilebilir. Bu doğal yöntemler arasında ise;
  • Karanfil
  • Maydanoz
  • Limon suyu
  • Elma sirkesi
  • Karbonat yer alır.
Bu ürünler ilgili çürüğe az miktarda uygulanır ve koku büyük oranda gider.

Çürük Diş Kokusuna Ne İyi Gelir?

Diş çürükleri, ağız kokusunun başlıca nedenlerindendir. Çürükler ağızda bakteri üremesine neden olduğu için ağız kokusu yapar. Bu nedenle diş hekiminin uygun gördüğü şekilde çürük diş tedavi edilmelidir. Ayrıca sorunun tekrarlamaması için hekim önerilerine mutlaka uyulmalıdır.

Dolgu Olan Diş Koku Yapar Mı?

Diş hekimi tarafından başarılı bir şekilde yapılan dolgular iyi bakıldığı sürece ağız kokusu yapmaz. Eğer hekim çürük dişi iyi temizlemezse ve hasta da ağız sağlığına dikkat etmezse koku oluşabilir.

Kırık Diş Koku Yapar Mı?

Kırık diş yiyecek artıklarının dolacağı bir alan oluşturur. Buna bağlı olarak ağızda bakteri üremesi artar ve bu da kokuya neden olur. Bu kokuyu ortadan kaldırmak için kırık dişlere dolgu yapılması gerekir.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp