Diş İmplant
Diş implantlar, diş kaybının yaşandığı bölgelere çene kemiği içine yerleştirilen ve gerçek diş kökünü taklit eden materyallerdir. Günümüzde, hastaların kaybettikleri estetik, fonksiyon ve fonasyonun tedavisinde, öncelikle implant destekli restorasyonlar kullanılmaktadır.
Ankara İmplant Fiyatları için iletişime geçin.
Dişler çekildikten sonra, çekilen dişlerin etrafını saran kemik zamanla erimeye başlar, bu sürece rezorbsiyon denir. Kemik rezorbsiyonu sonucunda, yüz profilinde bozulmalar oluşabilir, dudak ve yanak desteği azalır, ağız çevresindeki kırışıklıklar artar ve burun ile çene ucu birbirine daha yaklaşır hale gelir. Kemik rezorbsiyonunu önlemek amacıyla, uygun durumlarda çekilen dişlerin yerine implant yerleştirilmesi düşünülmelidir.
Diş eksikliklerinin giderilmesinde kullanılan sabit ya da hareketli protezler, kaybedilen dişlerin sadece kron (ağız içinde görünen kısmı) kısmının yerine konulmasını sağlar. Ancak implantlar, sadece kron değil, kök kısmının da ağıza yerleştirilmesini sağlar. Bu sayede kemik yapısının korunması amaçlanır. Bu nedenle, diş destekli köprü protezleri ya da doku destekli hareketli protezler yerine implant destekli sabit protezler tercih edilmektedir.
Kemik, implant yüzeyleriyle sıkı bir şekilde birleşir ve doğal dişler gibi fonksiyon görür. İmplant destekli sabit protezler, sağladıkları ısırma ve çiğneme fonksiyonlarıyla kemik stimülasyonu sağlayarak kemik rezorbsiyonunu önler. Ayrıca, dental implantların kullanımı ile kaybedilen dişe komşu dişlerin küçültülmesine gerek kalmaz ve doğal dişlerin sağlığı korunmuş olur.
İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Bazı durumlarda, implant tedavisi uygulanması riskli olabilir. Bu durumlar şu şekilde sıralanabilir:
- Romatizmal hastalıklar
- Kontrolsüz şeker hastalığı ve düzensiz diyabet seviyeleri
- Belirli kalp rahatsızlıkları
- Çene kemiği yapısının implant için uygun olmaması veya anatomik risklerin varlığı
- Kanda pıhtılaşma problemleri
- İmplant tedavisi sonrasında hastanın ağız hijyenini sağlayamayacak durumda olması
Yukarıdaki durumlar dışında, aşırı korku ve endişeye bağlı olarak cerrahi işlemlere uygun olmayan hastalara da implant tedavisi uygulanmaz.
0 comments on “Diş İmplant”