Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş İmplantı Hangi Maddeden Yapılır?

İmplant ile ilgili merak edilen pek çok husus var. Buna karşın implant tedavi yöntemiyle ilgili bilinen birçok yanlış bilgi de mevcut. İmplant tedavisi, sanılanın aksine deneyimli ellerde kolay uygulanan bir yöntemdir. Elbette bu noktada uzman hekim seçiminin dikkatli yapılması son derece önemlidir. Başarılı bir implant tedavisi için bu alanda uzmanlaşmış ve tecrübeli hekimler gerekir. Hastaya lokal anestezi ile uygulanır. Diş eksikliklerinin neden olduğu sağlık problemlerinin giderilmesi amacıyla yapılır. Bunun yanı sıra diş eksikliklerinin neden olduğu estetik kaygıların ortadan kaldırılması sağlanır. İmplant tedavisi ile hasta hem sağlık problemlerinden kurtulur hem de estetik bir görünüm kazanır. https://www.youtube.com/watch?v=at-c1fwpnaI

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı; her hangi bir nedenden ötürü diş ya da dişlerin olmaması durumunda çene kemiğine yerleştirilen doğal dişlerin köklerini taklit eden yüksek biyo-uyumu materyallerden elde edilen yapay köklerdir. Diş implantının uygulanması iki aşamada gerçekleşir. Diş implantı; bölge anestezi altındayken diş eti dikkatli bir şekilde kaldırılır. İmplant için kemikte uygun bir yer oluşturulur. Hazırlanan implant bu bölgeye yerleştirilir. Daha sonra ikinci aşamaya geçilir. Kemiğin durumuna göre belli bir süre beklendikten sonra üzeri kapalı olan implantın üzeri açılır. Diş taklit eden kısım yerleştirilir. Son olarak protez işlemine başlanır.

Diş İmplantının Yapıldığı Maddeler

Diş implantları titanyum ve alaşımlarından üretilmektedirler. Titanyum, özel maddelerle kaplanır. Doku dostu olma özelliği artırılmıştır. Bu özelliğiyle hastaların rahatlıkla ve sağlık problemi yaşamadan kullanımları sağlanır.

Diş İmplantının Yapıldığı Maddelerin Özellikleri

Diş implantının yapıldığı maddeler özel alaşımlardır. Bu alaşımlar, hastaların yedikleri ve içtikleri besin ve içeceklerden etkilenmezler. Söz gelimi; asitli yiyecek ve içeceklerden etkilenmezler. Bunun yanı sıra; ağız sıvısının da implantlar üzerinde olumsuz etkisi olmaz. Diş implantları özel yapılı oldukları için dokuyla kaynaşmaları oldukça kolaydır ve diş dostudurlar.

Diş İmplantı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Diş implantı; diş eksikliği olan kişilerde ve estetik kaygılara neden olan diş sorunlarında yapılır. Genel sağlık durumu iyi olan, diş etlerinde sağlık problemi bulunmayan, ağız bakımını düzenli olarak yapan her bireyde başarı oranı yüksek bir tedavidir. Baş ve boyun bölgesine radyoterapi uygulanmış bireyler, yüksek tansiyon, diyabet, hemofili hastaları, immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan bireyler implant tedavisi göremez. Her cerrahi işlemde olduğu gibi implant tedavisinde de bazı riskler vardır. Ancak; bu riskler oldukça küçük risklerdir. Uzman ellerde yapıldığında oldukça güvenli bir tedavidir. Lokal anestezi ile uygulanır. Dolayısıyla implant işlemleri sonrasında hasta bir ağrı ya da sızı duymaz. Operasyon sonrasında uzman hekim tarafından verilen ağrı kesicilerle oluşabilecek tüm ağrı ve sızılar ortadan kalkar. Tedavi bittiğinde ağızda her hangi bir rahatsızlık hissi söz konusu olmaz. İmplant özel malzemelerle üretildiği için diş ve ağız dostudur. Yani hastanın dokularının implantı reddetme olasılığı söz konusu değildir.
Blog
Diş dolgusu (Bonding) ağızda koku yapar mı?
Gülüş Tasarımı Hangi Dişlere Yapılır?
Hangi Durumlarda Dişe Tel Takılır? Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?
Diş Taşı Temizliği Diş Aralarını Açar mı?
İmplantın Tutup Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?
Diş beyazlatma işlemi kaç ton açılır? Sonrasında tekrar sararma olur mu?
Diş Teli Takmak Dudak Şeklini Değiştirir mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?
İmplant Vidası Neden Gevşer? Kırılma Riski Var mı?
İmplantlar Sinüzite Neden Olur Mu?
Diş Dolgusunun Dayanma Süresi Nedir? Ne Zaman Çürür?
Dişler Neden Aşınır? Diş Aşınması Nasıl Tedavi Edilir?
Diş Çekimi Sonrasında Mutlaka İmplant Gerekli Mi?
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp