Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş Teli Ağız Kuruluğu Yapar Mı?

Diş teli tedavisi, diş ve çevre dokularından kaynaklanan anomalilerin düzensizliklerinin tedavi edilmesidir. Orodonti tarafından yapılan diş teli tedavisi hakkında merak edilen pek çok husus var. Bunlardan bir tanesi de diş teli takıldıktan sonra meydana gelecek şikayetlerle ilgilidir. Diş teli takıldıktan sonra bir süre bu duruma alışma süreci yaşanır. Bu alışma sürecinde bir takım durumlar meydana gelir. Bunlardan biri de ağız kuruluğudur. Ancak; burada önemle belirtilmelidir ki öncelikle diş teli taksan hastanın ağız kuruluğu şikayetinin diş telinden sonra mı meydana geldiği bilinmelidir. Zira bu şikayet başka sorunlardan da kaynaklanıyor olabilir. Dolayısıyla, ilk olarak bunun tespiti gerekir. Eğer ağız kuruluğu diş telinden kaynaklanıyorsa uzman hekime başvurularak yardım alınabilir.

Diş Teli Takıldıktan Sonra Ağız Kuruluğu Olur mu?

Diş teli takıldıktan sonra birçok şikayet gelişebilir. Bunlardan bir tanesi de ağız kuruluğudur. Hemen her hastada ağız kuruluğu yaşanabilir.

Diş Teli Neden Ağız Kuruluğu Yapar?

Diş teli ağız içinde belli bir yer kaplar. Dolayısıyla ağız içinde diş etleri ve ağız içinin yan kısımları tahriş olabilir. Meydana gelen bu tahrişler, ağız kuruluğuna sebebiyet verebilir. Diş telleri takıldıktan sonra zaman zaman bu tellerin düzeltilmesi gerekir. Düzeltmelerde ağızda bir rahatsızlık hissi, aşırı hassasiyet hissedilebilir. Özellikle uyanıldığında ya da susuz kalındığında bu şikayetler daha yoğun yaşanabilir.

Diş Teli Sonrası Rahatsızlıklar

Diş telleri takıldıktan sonra kişi bir gariplik hissedebilir. Bu son derece normaldir. Zira, ağzın içinde yabancı bir madenin varlığına alışılması zaman alır. Birkaç hafta ya da birkaç ay bu rahatsızlıklar ve şikayetler devam edebilir. Elbette bu durumlar kişiden kişiye değişir. Diş teli takıldıktan sonra;                                              
  • Kalın ve sarkık tükürük
  • Ağız kuruluğu
  • Yutma zorlukları
  • Susuzluk hissi
  • Ağız köşelerinde çatlaklar
  • Kavisli dudaklar
  • Ağızda ağrı hissi
  • Ağız köşelerinde kesikler
Bu ve bunun gibi şikayetler görülebilir. Bazı hastalarda bu şikayetler çok az görülürken bazı hastalar daha yoğun şekilde yaşayabilirler.

Diş Teli Takıldıktan sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş teli takıldıktan sonra şikayetlerin azalması ve sağlıklı bir sürecin yaşanması için dikkat edilmesi gerekir. Diş teli takan hastalar ağız hijyenine önem vermelidir. Diş teli takanlar için özel olan temizlik ürünleri kullanılmalıdır. Ara yüz aparatları ver elektrikli fırçalar ile diş temizliği yapılmalıdır. Sert ve yapışkan besin ve gıdaların, asitli içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Çok sert ısırma hareketleri yapılmamalıdır. Düzenli olarak doktor kontrollerine gidilmelidir. Genelde diş teli taktıranların ihmal ettiği bir konudur. Ancak; bu son derece önemlidir. Hastanın tedavi süreci boyunca uzman hekimin kontrolünde olması ve hekimin önerdiklerine uyulması son derece önemli. Bunun gibi hususlara dikkat edilmesi gerekir. Böylece diş teli tedavi süreci çok daha olumlu ilerleyecektir.
Blog
Diş dolgusu (Bonding) ağızda koku yapar mı?
Gülüş Tasarımı Hangi Dişlere Yapılır?
Hangi Durumlarda Dişe Tel Takılır? Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?
Diş Taşı Temizliği Diş Aralarını Açar mı?
İmplantın Tutup Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?
Diş beyazlatma işlemi kaç ton açılır? Sonrasında tekrar sararma olur mu?
Diş Teli Takmak Dudak Şeklini Değiştirir mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?
İmplant Vidası Neden Gevşer? Kırılma Riski Var mı?
İmplantlar Sinüzite Neden Olur Mu?
Diş Dolgusunun Dayanma Süresi Nedir? Ne Zaman Çürür?
Dişler Neden Aşınır? Diş Aşınması Nasıl Tedavi Edilir?
Diş Çekimi Sonrasında Mutlaka İmplant Gerekli Mi?
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp