Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Fluor Uygulaması

Fluor Uygulamasının Amacı Nedir?
Diş hekimleri tarafından sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesi de fluor olarak adlandırılan işlemdir. Bu işlemin amacı temelde mine yani dişin dışarıdan görünen yapısını kuvvetlendirmek ve bakım yapmaktır.

Çürüklere karşı daha dirençli olması sağlanırken en çok kullanılan kısım olan diş yüzeyinin de daha sağlam olmasına yardımcı olunur. Talep edilen her birey ve diş türü için uygulanması son derece kolaydır. Uygulama yaparken hastanın 5 dakikasının olması yeterlidir. İşlemden sonra hastanın yaklaşık 1 saat herhangi bir şey yememesi önerilir.

Bu sayede işlemin etkisi daha uzun süreli olacaktır. İşlem sayesinde kişiye, diş yapısına veya kullanıma bağlı olarak 4 veya 6 ay koruma sağlanır.

Hangi Dişlere Fluor Uygulaması Yapılır?
Dişlerin yapısına veya işlemlerine göre değişmekle birlikte genelde bu tarz uygulamalar dişin beyaz kısmı yani minenin güçlendirilmesi için kullanılır.

Bundan dolayı da çocuklar başta olmak üzere yetişkinlerde de çürüklere karşı güçlü olması istenen dişler için bolca uygulaması yapılır. Yaptırmak isteyenlerin herhangi bir kısıtlaması da bulunmaz. Tüm diş tiplerine uygulanması mümkündür. Sadece hastanın istemesi ve hekimin de uygun bulması yeterli olacaktır. Bu sayede dişler daha sağlam olur.

Uygulamanın amacı dişi ihtiyacı olan fluor adı verilen maddeyi depolamasına yardımcı olmaktır. Uygulama 4 veya 6 aya kadar etkili olduğundan dolayı sıklıkla uygulanması da gerekmez. Bunun için mutlaka hekime sorulmalıdır.

Fluor jel kimyasal mıdır, yan etkisi var mı?
Bu uygulama dişlere fluor adı verilen maddenin sürülmesi ve dişlerin bunu depolamasına imkan verilmesi şeklinde özetlenebilir.

Maddenin kullanımı sağlığa zararlı olmamakla birlikte herhangi bir yan etki de ortaya çıkarmaz. Uygulayan hekime de bağlı olarak bu durum değişse de doğru uygulandığında sorun olmayacaktır. Etkisi 4 veya 6 aya kadar süren bir işlem olmasından dolayı sıklıkla da uygulanması gerekmez.

Çocukların da rahatlıkla uygulatabileceği, herhangi bir acısı da olmayan bu işlem genel olarak zararsızdır. Dişlerin korunması ve daha güçlü olması için diş hekimlerinin de önerdiği bir yol olmasından dolayı mutlaka diş hekiminize danışarak yaptırma konusunda bilgi almalısınız.

Fluor Jel Uygulaması Ne Kadar Süre Etkili?
Dişin güçlenmesi ve beyaz yapısının çürükler karşısında daha da dayanıklı olması için uygulanan yöntemlerden bir tanesidir. Çocuklarda da sıklıkla tercih edilir. Uygulamasının kolay ve sonuçlarının da etkili olmasından dolayı tercih sıklığı fazladır.

Uygulama ortalama 5 veya 10 dakika sürmesinden ve çocukların da bu sürede sıkılmamasından dolayı da çok talep görür. Kullanım, dişin yapısı veya diğer etmenlere de bağlı olacak şekilde genel olarak 4 veya 6 ay arasında değişiklik gösteren bir etkisi olur.

Bu süre sonunda yeniden uygulanması gerekir. Uygulama sayesinde dişleriniz yeterince fluor depolaması yapacağından dolayı daha sağlıklı ve dayanıklı olarak kalmaya devam eder.

Fluor Uygulaması Nasıl Yapılır?
Dişlerin beyaz kısımlarının yani mine yapısının daha dayanıklı olması için fluor adı verilen bir işlem uygulanır. Bu işlem temelde hastaların dişlerinin çürüklere karşı daha dirençli olmasına olanak tanır. Uygulaması her türlü diş için yapılabilir.

Bunu engelleyen herhangi bir durum yoktur. Uygulaması için dişin ön yüzeylerinin tükürükten arındırılması gerekir. Basit bir işlemdir. Ardından da fluor denen madde ile dişin tüm yüzeyleri kaplanır. Madde sıvı, akışkan ve oldukça rahat bir şekilde uygulanan bir maddedir. Tüm işlem ortalama 5 veya 10 dakika kadar sürer.

Ardından hasta normal hayatına devam eder. Uygulanması ve sonuçları uygulayan hekimin başarısına göre de değişebilir.

Fluor Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Fluor uygulaması oldukça sık bir şekilde kullanılan ve herhangi bir yan etkisi olmayan bir sistemdir. Dişlerin mine yapısının daha sağlıklı ve güçlü olmasına katkı sağlamak amacıyla kullanılır. Bu işlem temelde uygulanması ortalama 5 dakika kadar süren bir prosedürdür.

Uygulamadan sonra yaklaşık olarak 1 saat kadar yeme ve içme olmaması gerekir. 24 saat süre içinde ise süt ve süt ürünleri kullanılması önerilmez. İşlem isteyen tüm hastalara kolaylıkla uygulanır. Sonuçları da oldukça memnun edicidir.

Bunun için uygulamanın süresi son derece önemlidir. Kullanıcıya bağlı olarak bu işlemin 6 aya kadar başarı sağlaması söz konusu olacaktır. Ortalama ise 4 veya 6 aydır.

Flor Kullanım Alanları
Birçok ticari kimyasalın üretiminde Flor ve bileşikleri sıkça kullanılmaktadır. Bunların başında uranyum gelmektedir. Hidroklorik asit, aydınlatma ampullerinin camları üzerine yazı yazılması işleminde sıkça kullanılmaktadır.

Kloroflorokarbon gazlarının son zamanlarda üretimi ve kullanımı sınırlandırılmaya çalışmaktadır. Bunun nedeni ise ozon tabakası üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı üretimi azaltılmaya çalışılmaktadır. Kloroflorokarbon gazları, son dönemlerde daha çok havalandırma ve soğutma aygıtlarında kullanılmaya başlanmıştır.

Flor teflon içeriklerin de de bulunmaktadır. Diş macunları içeriğinde bulunan florit, belirli bir oranın altında olmaktadır. Bu da diş çürüklerinin oluşumu büyük ölçüde önlemektedir. Element halindeki florların ise, yüksek özgül itici güçleri vardır. Bu özelliği nedeni ile roketlerde itici kuvvet sağlamak maksadı ile denenmektedir.

Fluor Jel Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Flour jel, özellikle dişleri zayıf ve çürümeye yatkın olan çocuklar için önerilen bir diş koruma yöntemidir. Flour jel, diş hekimleri tarafından ortalama 4 dakika süren bir uygulamayla ve dişlerin dış yüzeylerine verniğin sürülmesi ile gerçekleşmektedir. Bu uygulama bireysel olarak özel diş macunları ve çalkalama suları ile de yapılabilmektedir. Diş macunu 3 aydan büyük, çalkalama suları ise, 6 aylıktan büyük çocuklar için uygun olmaktadır.

Flour jel uygulaması yapıldıktan sonra, en az yarım saat boyunca hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir. Bunun yanı sıra, dört saat boyunca çok soğuk ve sıcak içeceklerden uzak durulmalıdır. Ayrıca, uygulamanın yapıldığı gün, dişler kesinlikle fırçalanmamalı 24 saat sonra ise düzenli fırçalamaya geçilmelidir. Uygulama sonrasında alerjik bir reaksiyon görülürse, mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Fluor Uygulamasının Ardından Süt Ürünleri Tüketilirse Ne Olur?
Flor diş yapısının güçlenmesinde, sertleşmesinde rol oynayan bir elementtir. Fluor uygulaması sonrasında dişlerin daha güçlü bir mine tabakasına sahip olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. Fluor uygulaması çocuklara uygulanabilen bir uygulamadır. Yetkin kurumların hazırladığı raporlarda Fluor uygulamasının toksik düzeylere ulaşmadığı ve bu uygulamanın ağız sağlığını korumada önemli bir yere sahip olduğu izlenmiştir. Fluor uygulaması yaklaşık 5 dakika süren bir uygulamadır. Kısa bir sürede uygulanan Fluor işlemi sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Fluor uygulaması sonrasında 1-2 saat kadar yeme içme eyleminin durdurulması önerilir. Ayrıca 24 saat süre ile süt ya da süt ürünlerinin tüketilmemesi gereklidir. Süt tüketilmesi durumu çocuğa bir zarar vermezken uygulamadan beklenen yararın azalmasına neden olabilir.

Fluor Uygulaması Yaptırmazsak Ne Olur?
Diş sağlığı için önemli bir etkenlerden biri fluor uygulamasıdır. Çocuklarda da sıklıkla kullanılan fluor uygulaması dişlerin çürümesini önleyici tedbirler içermektedir. Uygulanmaması halinde diş çürüklerinin oluşumunda hızlanmalar görülebilmektedir. Diş minesi zarar görür ve diş çürüklerinde hızlı ilerlemeler görülür. Diş yapısı güçlenemez ve diş eti problemlerine rastlanabilir. Dişler asite ve bakteriye karşı savunmasız bir konuma düşer.

Çocuklarda çarpışık dişler sık görülmekte ve ağız yapısını bozabilmektedir. Fluor uygulamasının yapılmaması ve yetersiz diş fırçalama gibi etkenlerden dolayı ortodonti tedavisine ihtiyaç duyulabilmektedir. Ağız kokusu hem kişiyi hemde çevresindekileri rahatsız eden ve utanç veren bir histir. Fırçalama ve fluor adlı uygulamaların yeterli gerçekleştirilmemesi ağızda kötü bir kokuya sebebiyet vermektedir.

Diş Minesi Nasıl Güçlendirilir?
Dişin en üst tabakasında yer alan sert yapıya diş minesi denir. Zaman içerisinde aşınan bu diş mine tabakası dikkat edilmediğinde dişin içyapısına zarar verir ve diş çürümelerine neden olur. Diş minesine gerekli hassasiyet gösterilmediği. takdirde diş kayıplarına neden olur.

Diş Bakımı Hassasiyeti İçin Neler Gerekir.
Diş bakımı için beslenme önemlidir. Özellikle şekerli, asitli ve kafein içerikli gıdalardan uzak durmak gerekir. Pipet kullanımı diş minesine zarar verir. Ayrıca sürekli sakız çiğnenmesi de diş minesinin zarar görmesine neden olur. Kalsiyum içerikli beslenmeye önem verilmelidir. Diş temizliği yapılırken diş minesini sert şekilde fırçalamamak gerekir. Bu tedbirlere dikkat edildiği takdirde diş minesi korunur.

Sıkça Sorulan Sorular
  • Sıkça Sorulan Sorular Hangi Dişlere Fluor Uygulaması Yapılır?
  •  Dişlerin yapısına veya işlemlerine göre değişmekle birlikte genelde bu tarz uygulamalar dişin beyaz kısmı yani minenin güçlendirilmesi için kullanılır. Bundan dolayı da çocuklar başta olmak üzere yetişkinlerde de çürüklere karşı güçlü olması istenen dişler için bolca uygulaması yapılır.
  • Sıkça Sorulan Sorular Fluor Jel Kimyasal mıdır, Yan Etkisi Var mı?
  •  Fluor jel uygulaması, dişlere fluor adı verilen maddenin sürülmesi ve dişlerin bunu depolamasına imkan verilmesi şeklinde özetlenebilir. Maddenin kullanımı sağlığa zararlı olmamakla birlikte herhangi bir yan etki de ortaya çıkarmaz. Uygulayan hekime de bağlı olarak bu durum değişse de doğru uygulandığında sorun olmayacaktır.
  • Sıkça Sorulan Sorular Fluor Jel Uygulaması Ne Kadar Süre Etkili?
  •  Uygulama ortalama 5 veya 10 dakika sürmesinden ve çocukların da bu sürede sıkılmamasından dolayı da çok talep görür. Kullanım, dişin yapısı veya diğer etmenlere de bağlı olacak şekilde genel olarak 4 veya 6 ay arasında değişiklik gösteren bir etkisi olur.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp