Dişler Neden Gömük Kalır?
Gömülü diş, gelişim dönemini tamamlamış ancak ağız içindeki dişin altında, çene kemiğinin ya da damak içinde kalması haline verilen isimdir. Bazen bireyler muayene olmadan kendileri bu dişleri fark edebilir. Bazense muayene sonrası ya da film çekilmesi sonucu fark edilebilir. En sık rastlanan gömülü dişlere halk arasında yirmi yaş dişi olarak tabir edilen dişler örnek verilebilir.

Dişin gömülü kalması için birçok neden ileri atılmıştır. Ancak kesin olarak bir neden belirlenmemiştir. Bazen genetik etkenlerden dolayı bazense alt üst çene uyumsuzluğundan dolayı olabilir. Gömülü dişler için varılan genel bir kanı ise yirmilik dişlerin gelişim sonrasında oluşması ve çenede yer kalmaması olarak nitelendiriliyor.

Gömük Diş Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gömük dişlerin, ortaya çıkan bazı sebeplerden dolayı çekilir. Bu karara varıldıktan sonra, gömük diş ameliyatı olunmadan önce dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. İlk olarak ameliyat öncesi karnın doyurulması sağlanmalıdır.Çünkü ameliyattan hemen sonra katı gıdalara geçiş yapılmaz.

Bu durumun yanı sıra, gömük diş ameliyatının yapılacağı tarihe yakın zamanlarda ağrı kesici kullanımı bırakılır. Eğer kullanıma devam edilirse ameliyat sonrası hissedilecek ağrının oranı artacaktır. Ayrıca gömük diş ameliyatından önce diş temizliğine önem verilmelidir.Çünkü ameliyattan hemen sonraki ilk ikin gün diş fırçalama durumu olmaz. Bu yüzden öncesinde temizliğin güzel bir şekilde yapılmış olmasında fayda vardır.

Gömük Diş Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gömük diş ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. İlk olarak ameliyattan hemen sonra ağzın uyuşmuş bir halde olması normaldir. Bu sebeple konuşmak ve çeneyi hareket ettirmeye zorlamamak gerekir.

Daha sonra belirtilen ağrı kesicilerin yine belirtilen zamanlara uygun olarak yutulması durumunda hissedilecek ağrı şiddeti azalır veya tamamen ortadan kalkar. Bunun yanı sıra ameliyat sonrası özellikle ilk üç gün boyunca çok sıcak veya çok soğuk besinlerin alınmaması gerekir.

Alınan besinlerin de katı olmaması, ağzın iç kısmında şiddetli çiğneme durumuna neden olmaması gerekir. Bu unsurların yanı sıra, ameliyat sonrası belirlenen ilk zamanda diş hekimlerine gidilmelidir.

Gömük Dişlerin Çekimi Sonrası Oluşan Komplikasyonlar
Altta bulunan dişlerde gömük oluşması durumuna daha çok rastlanır. Bu dişlerin çekilmesi ve hastanın acı, koku veya yemek yerken sıkıntı çekme gibi şikayetlerinden kurtulması sağlanır. Gömük dişlerin erken dönemde fark edilmesi ve hemen tedavi altına alınması önemlidir.

Genelde çekilmesi gereken dişlerdir. Dişler çekilirken anestezi ile lokal uyuşukluk sağlanır. Çoğunlukla hastanın herhangi bir şikayeti olmadan işlem tamamlanır. Her operasyonda olduğu gibi bu çekim işlemi için de bazı olasılıklar bulunur.

Bunlar ağrı, ödem oluşması, yara yerinde kanama, yutkunurken zorluk hissi, uyuşukluk sağlanan bölgede hissizlik veya trismus gibi sonuçlardır. Bunların ortaya çıkması oldukça düşük olasılıklardır. Yine de oluşabilirler.

Gömük Diş Çekiminin Uygun Olmadığı Durumlar
Bazı durumlarda gömük dişlerin çekilmesi uygun değildir. Bu durumlar, diş hekimleri tarafından tespit edilir ve çekilmemesine karar verilir. Eğer bir bireyin sahip olduğu dişler çeşitli sebeplerle kalıcı olarak azalmış ise, bu durumda gömülü dişler çekilmez.

Çünkü eksik dişlerin olması durumunda diş kayması yaşanabilir. Bu durumu önlemek amacıyla gömük dişler çekilmez ve çıktığı zaman kullanılır. Ayrıca diş hekimleri tarafından gömük dişin ne zaman ve ne kadar sürede çıkacağı ortalama olarak tahmin edilebilir.

Gömük dişin çıkacağı zaman, kişinin dişlerinin eksilme olasılığı olan bir zamana denk gelirse çekilmez. Sonradan oluşacak bir sıkıntı olursa gömük dişler çıktıktan sonra çekilir.

Gömülü Köpek Dişi
Dişlerde meydana gelen problemlerden biri de köpek dişlerinin gömülü olarak kalmasıdır. Farklı yaşlara göre değişen sorunlara tecrübeli diş hekimleri ile müdahale edilebilir. Profesyonel ve sorunsuz gömülü köpek dişi çekme tedavilerinde alanında uzmanlaşmış hekimler görev yapar.

Farklı cerrahi yöntemlerle yapılan gömülü köpek dişi çekiminin yanı sıra ortodonti tekniği de tercih edilebiliyor. Çeşitli ağrılara ve sorunlara sebep olan gömülü köpek dişlerinin dikkatli bir şekilde çekilmesi gerekiyor. Anestezi uygulamalarıyla birlikte yapılan tedavi işlemlerinde hastaların ağrı ve sızı çekmemesi için gerekli önlemler alınıyor.

Gömülü köpek dişi tedavileri hakkındaki ayrıntılı bilgilere ve fiyatlara ulaşmak isteyen hastalar, telefon numaraları üzerinden iletişim sağlayabiliyor. Tüm diş tedavilerinde profesyonel diş hekimleri görev yapıyor.

Köpek Dişi Çekimi
Köpek dişleri diye tabir edilen dişler sivri ve uzun olan dişlerdir. Besinleri parçalamada önemli bir role sahiptir. Süt dişlerinin dökülmesinden sonra kalıcı dişlerde yerini alır. Bazen farklı nedenlerden dolayı diş çekimi yapılabilir. Çekilen dişlerin yerine yenisi çıkmadığı için diş bakımı her yaşta çok önemlidir. Amaç diş çekmek değil var olan dişi tedavi ederek kurtarmak olmalıdır.

Neden Diş Çekimi Gereklidir?

Köpek dişi çekiminde ilk sıra çürüklerden dolayıdır. Çürüyen fakat tedavi yöntemleri ile kurtarılamayan dişler çekilmek zorundadır. Bazen doğuştan var olan çene problemlerinde veya çıkamayan dişlerde de cerrahi işlem gerekebilir. Bunun en doğru kararını diş hekimi verecektir. Detaylı muayene ve tetkiklerden sonra işlem yapılır.

Gömülü Köpek Diş Ameliyatı
Köpek dişleri 13’lü yaşlarda olgunlaşan dişler olması adına yaş bu tip dişlerde önemli bir faktör olarak yer edinmiştir. Köpek dişleri ile ilgili işlemlerin yürütülmesi adına olgunlaşma sürecinin tamamlanması beklenir. Gömülü köpek dişi sık görülen sorunlar arasında önemli bir sorundur. Gömülü köpek dişi gündelik hayatta çok karşılaşılan bir malformasyondur.

Diğer dişlere oranla yukarı seviyede olması ya da gingiva (diş eti) içine gömülü vaziyette olması mümkündür. Bu dişin çekimi de meşakkatli ve zorlu bir eylemdir. Diğer diş çekme işlemlerinden farkı olarak gömülü köpek diş ameliyatında genel anestezi uygulanmaktadır. Gömülü köpek diş ameliyatı zorlu bir işlem olup emin ellerde gerçekleştirilmesi önerilir.

Köpek Dişi Çekilir Mi?
Köpek ekstraksiyonu prosedürü hastanın yaşına göre değişir. Bu dişler 13 yaşına gelindiğinde ağız içindeki yapılarını kazandıkları için diş yapısını incelemek için batık köpek dişlerinin alınma yaşına kadar beklemek gerekir.

İmplante edilen köpekler çıkarılmadan önce bu dişlerin çeşitli şekillerde diş yapısına entegre olması sağlanır. Bu işleme ameliyat veya ortodontik tedavi sırasında devam edilebilir. Ancak bazı durumlarda diş yapısına hiçbir şekilde entegre edilemez. Bu durumda diş çekimi gerekir.

Bu operasyon çene kemiğine yapılır. Çene kemiğine ulaşmak için bölüm özel malzemelerle açılır. Bu bölümden çene kemiği manipüle edilerek işlem devam eder. Diş çekimi sonrası yapılan dikişler, ağız ve diş yapısına bağlı olarak kendiliğinden çözülebilir. Bununla birlikte, bazı durumlarda prosedür bir gazlı bez kaplama ve dikme ile sona erer.

Gömülü Dişler Varken Tel Takılır Mı?
Gömülü dişler; diş eti altında gizlenmiş konumda olan, yalnızca diş röntgeni uygulanarak gözlemlenebilen ve ilerleyen süreçlerde gerek görülürse çıkarılarak kullanılabilen dişlerdir. Bazı durumlarda da gömülü dişlerin bir anda ana dişe baskı uygulamaya başlaması ve alınması gerekebilir.

Bu nedenle, diş teli takılmadan hemen önce gömülü olan dişlerin alınması gerekir. Süreç içerisinde dişlerin ne şekilde hareket edeceği kesin şekilde tahmin edilemeyeceği ve ilerleyen süreçte dişlere baskı uygulayarak çene yapısını bozabileceği için, işlemlerin riske atılmaması sağlanacaktır. Diş teli taktırma talebi olan ve gömülü dişlerin ne şekilde izlenecek süreçle alınacağı merak eden insanlar, hizmetlerimize eriştikten sonra bilgi alabileceklerdir.

Close No menu locations found.