Periodontoloji, diş eti ve dişlerin etrafındaki yumuşak dokuların sağlığını ve kayıp dişlerin yerini alan implantların korunmasının yanı sıra sert dokuların (dişleri ve implantları destekleyen çene kemiği gibi) tedavi edilmesini ve hastalık meydana geldiğinde yapılan bir bilimdir. Periodontoloji, Diş Hekimliği Fakültesi’nde klinik bilimin ana dalıdır. Bölümde bu alanda uzmanlaşmış eğitmenler, hekimler ve diş hekimleri, stajyer diş hekimleri, hemşireler, sekreterler ve yardımcılar bulunmaktadır. Periodontoloji Bölümü lisans, doktora ve mesleki eğitim vermektedir. Bölüm tarafından belirlenen koşullara göre teori ve pratikte yürütülür.
Ankara İmplant Fiyatları için iletişime geçin.
Periodontoloji İşlemleri
Tüm dişlerden alınan sözlü muayeneler ve röntgen fotoğrafları ile kliniğe giren hastaların periodontal durumlarını değerlendirilir ve hastalar için özel tedavi planları hazırlanır. İlk olarak, sağlığı korumak ve tıpta hastalıkların ortaya çıkmasını önlemek için ağız bakımı eğitimi verilir. Özellikle son zamanlarda ilaçların, malzemelerin ve teknik olasılıkların mekanik tedavisinde çok başarılı tedavi sonuçları elde edilmiştir. Her hastanın tedavi planı farklı olmasına rağmen, her hastanın sakız tedavisinin sürekli yapılması gerekir. Bu tedavinin adımları;
- İlk tedavi cerrahi tedavi,
- Bakım tedavi
- Destek tedavi şeklinde sıralanabilir.
Ayrıca, bu üç tedavi basamağında, hastanın mekanik prosedürü desteklemek için ihtiyaçlarına göre uygun antibiyotik tedavisi yapılır.
Diş İmplantını Kimler Yapar?
Ağızdaki eksik dişin yerini değiştirmek için dişin kökündeki vida sisteminin cerrahi olarak değiştirilmesi olayına diş implantı denir. İmplant titanyumdan yapılmıştır. Titanyum normalde yabancı cisimlere alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Bu nedenle, insan vücudu titanyumdan yapılmış implantları reddetmeyecektir. Ancak dental implant cerrahisinin% 100 başarılı olacağını düşünmek yanlıştır. Dental implantlar cerrahi prosedürler olduğundan, sonraki enfeksiyonlar veya kötü ağız bakımı nedeniyle implantlar kaybedilebilir. Bu nedenle implantın başarı oranı% 98 olarak yorumlanabilir. Diş implantları diş bölümünden mezun olan ve eğitim almış diş hekimleri tarafından yapılmaktadır. İlk olarak, hastanın ayrıntılı bir tomografi taraması gereklidir. Tomografi sonuçlarına göre değerlendirme yapılır. Planlama şablonunda ölçüm prosedürünü uygulanır ve ardından implant üretimine başlanır.
Diş İmplantı Yapımı
Diş kliniğinde sterilize edilir ve hastayı ameliyathaneye götürülür. İlk önce diş etlerini kesilir ve kapağı açılır. Ardından implantın giriş noktasını işaretlemek için bir çizici kullanılır. Diril ile gereken uzunluğu girilir. Paralelliğini kontrol edilir. Daha sonra, diriliş ile istenen çapa ulaşılır. Soket salinle durulanır ve implant sıkılır. İmplantın taşıyıcı kısmını çıkarılır. Raketle sıkılır. Taşıyıcıyı çıkarma işlemi ardından iyileşme başlığını vidalanır. Açık sakız sütürü. İmplant boynu zirkonyumun etrafına dikilir. Hastaya gerekli ilaç verilir ve sütür bir hafta veya on gün sonra çıkarılır. Dünyaca ünlü bazı diş hekimleri, diş implante ederken şişen ve implant kurbanı olan hastaları görmüş olduklarını belirtmişlerdir. Ayrıca bu diş hekimleri, implantları ve çeneleri bilen cerrahların tedavi edilmesi gerektiğini söylemişlerdir.
0 comments on “İMPLANT HANGİ BÖLÜME GİRER?”