Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Kanal Tedavisi Nedir?

Çok ciddi bir biçimde çürümüş ve dolguyla tedavi edilemeyecek dişler için kullanılan bir tedavi şeklidir. İşlemi geciktirilmezse dişi kurtarma ihtimali de o denli artar. Bu nedenle eğer diş hekiminiz kanal tedavisi önermişse fazla bekletmeden yaptırmalısınız çünkü gecikirse dişi kurtarma ihtimaliniz düşebilir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Diş, içten dışa doğru pulpa, dentin ve son ana tabakadan biri olmak üzere mineden oluşur. Dişin merkezinde var olan doğal boşluğun ismine ''kök kanalı'' denir. Dişin merkezindeki yumuşacık doku olan pulpa eğer kanal tedavisi yapılacak duruma geldiyse çokça hasar görmüştür, hatta ölmüştür. Bu tedavi ile de pulpa çıkarılır ve yeri temizlenir, şekillendirilir, boşluk kapatılır. Çok ilerleyen ve kanal tedavisi istenen işlemler üç seansa kadar çıkabilir. Kanal tedavisi işlemi genellikle bir endodontist tarafından yapılır, endodontist ise ''kanal tedavisinde uzman'' kişiye verilen bir unvandır.

Kanal Tedavisi Acır mı?

Son yıllarda oldukça geliştirilen yöntemler sayesinde artık diş ile ilgili yapılan eylemler dolguda da olduğu gibi uyuşturularak yapılmaya başlandı. Kanal tedavisi de uyuşturularak yapılan işlemlerden biri. Dişiniz doktor tarafından iğneyle anestezi edildiğinde uyuşukluktan dolayı bir şey hissetmezsiniz, bu nedenle acı da duymazsınız. Ancak çok enfeksiyonlu dişlerde uyuşma sorunu yaşanmaktadır, uyuşmazsa bunu doktorunuza söylemelisiniz.

Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı İçin Ne Yapılmalı?

Kanal tedavisi sonrası çok şiddetli ağrı yaşanmamalıdır. Tedavi sonrası işlem uygulanan diş en fazla birkaç gün çok hassas olabilir, sizin ağrı hissetmenizin en temel sebebi de aslında budur. Ancak bu hissedilen ağrı uzun soluklu bir ağrı değildir, yine en fazla birkaç gün sonra hassaslık ve ağrı azalmaya başlayacaktır. Orta düzeyde yaşanan ağrılar için ise tedavi yapılan dişinizin tarafını kullanmamanız önerilir. Tedavi yapılan dişi en azından birkaç gün kendi halinde bırakmak çabucak iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Nasıl Geçer?

Kanal tedavisi yapılan tarafı kullanmadığınız takdirde ağrı duymaya devam ediyorsanız eczaneden reçete gerekmeksizin temin edebileceğiniz ağrı kesiciler ağrınızı hafifletmeye yetecektir. Tedavi sonrası dişinizi fırçalayacağınız diş fırçasının yumuşak kıllı bir dış fırçası olmasına özen gösterin, kalın telli diş fırçaları henüz yeni işlem görmüş dişinize zarar verebilir ve bu nedenle ağrı yaşayabilirsiniz.

Kanal Tedavisi Yapılan Diş Kırılırsa Ne Yapılır?

Kanal tedavisi yapılan dişler, canlı ve daha önce hiçbir işlem görmemiş dişlere kıyasla daha hassastır ve bu nedenle kırılmaya daha meyilli dişlerdir. Tedavi yapılan dişiniz kırılırsa yapmanız gereken tek şey diş hekiminize başvurmak olacaktır. Eğer dişiniz ortadan ikiye kırılmışsa ve diş etinizin altında kaldıysa ne yazık ki dişi kurtarmanın bir yolu yoktur, diş hekiminizin dişinizi çekmesi kaçınılmaz yol olacaktır. Bu nedenle tedavi yapılan dişe özenle bakılmalı ve diğer dişlerinize kıyasla daha fazla önem vermelisiniz.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp