Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ramazanda Ağız Kokusundan Korunmanın Yolları

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar ibadetlerini yapmak için oruç tutuyorlar. İnsanlar oruçlu oldukları zaman bir şey yeme ve içmiyorlar. Bu durum zamanla uzun süre aç kalmaktan dolayı insanların ağızlarında koku meydana getiriyor. Nefes almaları normalden dışarıya çıkarak rahatsız edici bir koku halinde dışarıya yansıyor. Bu durum pek hoş olmamakla beraber insanlar içerisinde rahatsızlığa neden oluyor. Ama Ramazan ayı içerisinde oruçlu olsanız bile ağzınızın kokmaması için yapacağınız bazı şeyler sizleri ağız kokusundan koruyacaktır. Ağız kokusundan korunmanın birçok farklı yolları bulunuyor. Bunların neler olduğunu detaylı bir şekilde anlatarak bilgilendirmek istiyoruz.

Ramazan Ayında Ağız Kokusu İçin Pratik Çözümler

Özellikle uzman doktorlar Ramazan ayında oruç tutan kişilerin nasıl ağız kokusundan korunacakları için pratik çözümler sunuyorlar. Uzmanların bu söylediklerini buraya yazmak istiyoruz. Yazılanları dikkate alan okuyucular Ramazan ayında ağız kokusu çekmeden rahat bir şekilde oruçlarını tutabilecekler.
  • İftardan sonra çok fazla çay ve kahve tüketmeyin.
  • Sahurdan sonra tatlı yiyeceklerden uzak durunuz.
  • Hem sahur hem de iftar yaptıktan sonra mutlaka diş macunuyla dişlerinizi fırçalayın.
  • Dişlerinizi fırçaladıktan sonra tuzlu suyla gargara yapın.
  • Diş fırçasıyla sadece dişler değil dil ve diş etleri macunla temas ettirilerek yavaşça fırçalanmalıdır.
Son derece basit olan bu işlemlerden sonra Ramazan ayında ağız kokusu çekmekten kurtulacaksınız. Oruçlu olsanız bile ağzınız toplum içerisinde kokmayacak ve kimse sizden rahatsız olmayacaktır.

Ramazan Ayında Asitli ve Karbonhidratlı Yiyeceklerden Uzak Durunuz

Ramazan ayı içerisinde sahurda ve iftarda yenilen yiyecekler insanın ağzında dişler fırçalansa bile koku yapar. Bunları başında ise asitli içecekler ve karbonhidratlı yiyecekler geliyor. Özellikle asitli ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durarak daha hafif yiyecek ve doğal içecekler içmeniz ağız kokusunu engelleyecektir.

Ramazan Ayında Ağız Kokusu Yaşamamak İçin Neler Tüketilmelidir?

Ramazan ayında insanlar oruçlu olduğu için tükürük bezleri az çalışır ve bu dürüm ister istemez ağız kokusuna neden olur. Bu durum dişlerin çürümesine ve bakterilerin üremesine neden olur. Beraberinde ise ağız kokusu meydana gelir. Ramazan ayında ağız kokusu yapmayacak yemeklerin yenip ve içeceklerin içilmesi hem tükürük bezlerinizi çalıştıracak hem de oruç tutanları ağız kokusundan koruyacaktır. Özellikle içecek olarak asitli içeceklerden uzak durulmalı ve yerine limonata, ayran, komposto tarzı doğal içecekler tercih edilmelidir. Bu içecekler asitli içeceklere nazaran hem daha sağlıklı hem de ağız kokusu yapmaz içeceklerdir. Yiyecek olarak ta çok fazla karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Hiç yenmesin demiyoruz ama tatlı ağırlıklı fazla beslenmemelidir. Özellikle uzmanlar bunlara dikkat edildiği müddetçe ağız kokusu olmayacaklarını dile getiriyorlar. Uzman görüşlerini dinleyen kişiler Ramazan aylarını ağız kokusu olmadan geçirecekler ve oruçlarını rahat bir şekilde tutacaklardır.

Ramazan Ayında Hafif Gıdalar ve Sebze Ağırlıklı Beslenmek Ağız Kokusundan Korur

Hafif ve sebze ağırlıklı yiyeceklerin yenmesi hem Ramazan ayında oruç tutarken hem de normal aylarda ağız kokusunun olmaması için uygun yiyeceklerdir. Özellikle Ramazan ayında sebze ağırlıklı beslenmek iftardan sonra ve gün içerisinde oruçluyken ağız kokusuna sebebiyet vermeyecektir. Sahurda peynir, salatalık, domates gibi hafif yiyecekler tüketmeniz iftara kadar oruçluyu ağız kokusundan koruyacaktır.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp