Sabit Ortodonti Tedavisi Nedir?
Sabit ortodonti tedavisi, sıklıkla tercih edilen diş tedavilerinden bir tanesidir. Bu tedavinin özelliği, sabit olarak takılacak olan diş tellerini içeriyor olmasıdır. Bu tedaviye göre, kişi telleri istediği zaman takamaz. Belirlenen bir zamanda takılması sağlanır ve tedavi süresince ağızda kalması (tel değiştirilme durumlarında çıkarılıp farklı tel takılması dışında) sağlanır. Bu sayede sabit ortodonti tedavisi gerçekleşir. Bu tedavi yönteminin diğer tedavi yöntemlerine kıyasla oldukça fazla avantajı vardır. Tedavi sonrası en yüksek verimin alınması sağlanır. Çene yapısının düzelmesi ve damak sorunlarının giderilmesi için de kullanılır. Bu sonuçlardan dolayı en yaygın tercih edilen ortodonti tedavisi, sabit ortodonti tedavisidir, demek yerinde olacaktır.

Sabit Ortodonti Tedavisi Neden Yapılır?
Sabit ortodonti tedavisinin yapılma nedenleri, kişilerin yaşamış olduğu sorunlara bağlı olarak değişim gösterir. Dişlerde bulunan kayma durumları sonucunda sabit ortodonti tedavileri yapılabilir. Bu durum hem sağlık açısından faydalı olması hem de estetik bir görüntünün oluşması içindir. Bunun yanı sıra damak ve çene eklemlerinde olan sorunlara bağlı olarak sabit ortodonti tedavileri yapılıyor olabilir. Bu tedaviler sonrasında kemik eğrileri giderilir, bu duruma bağlı olarak ortaya çıkacak sorunlar önlenir ve estetik bir görünüm sağlanabilir. Bu nedenlerin yanı sıra, sabit tedavi ile en verimli sonuç alınmak istenebilir. Başlıca bu sebeplerle olmak üzere, sabit ortodonti tedavisinin yapılması için farklı nedenler olabilir.

Sabit Ortodonti Tedavi Süresi
Sabit ortodonti tedavi süresi, sorunlara bağlı olarak değişim gösterir. Dişlerde bulunan büyük çaplı kayma durumlarında, bu duruma bağlı olarak tedavi süresi de uzar. Sorunun küçük olması ise bu süreyi kısaltır. Bunun yanı sıra; tedavi içeriğinde farklı sorunların çözülmesinin hedeflenmesi, diş ve damak tedavisi süreyi uzatır. İlk olarak damağın oturması beklenip daha sonra dişlerin düzeltilmesi gerektiği için doğal olarak süreç de uzar. Bu bilgiler göz önünde bulundurularak ortalama zaman aralıkları da verilebilir. En küçük sorunlara sahip ortodonti tedavi süresi 8 ay ile başlar. Ortada bulunan sorunun büyüklüğüne göre de 4 yıla kadar sürecek tedaviler söz konusu olabilir.

Sabit Teller Konuşmayı Etkiler Mi?
Diş teli taktırmak isteyen birçok insan, bu şekilde sabit tellerin konuşmayı etkileme durumunu araştırır. İlk olarak bilinmesi gerekir ki, her zaman konuşma üzerinde etkisi yoktur. Ancak belirli dönemlerde bu etki söz konusudur. Diş telleri (sabit olarak kalacak diş telleri) ilk takıldığı zaman bir alışma süreci başlar. Bu süreç; hem ağzın tellere alışması hem de teller sonucu oluşacak ilk ağrıya alışma sürecidir. Bu durum nedeniyle konuşma üzerinde bir etki söz konusudur. Acı sonucunda ve tellere uyum sağlamamış olan ağız ile konuşmada bozukluk olabilir. Bu durum geçici bir dönemdir ve kısa süre sonra sona erer. Kalıcı değildir.

Sabit Ortodontik Tedavi Dişlerimi Çürütür Mü?
Ortodonti alanında sıklıkla tercih edilen yöntem, sabit ortodonti tedavisidir. Bu tedavide sabit olarak kalacak diş telleri bulunur. Diş tellerinin sabit olarak kalacak olması, diş çürümesine yol açmaz. Ancak bunun için dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Diş telleri sabit olarak kalacağı için, yemek artıklarının tel etrafında bulunması olasıdır. Bu durumda, temizliğe önem verilmediği zaman dişlerin çürümesine yol açar. Bu sebeple her zaman gösterilenden daha fazla özen göstermek gerekir. Diş hekiminin önerdiği zaman aralıklarında diş fırçalama yapılırsa ve gerekli kontroller yapılırsa çürüme durumu oluşmaz. Yani sabit ortodonti tedavisinden kaynaklı özel bir çürüme durumu söz konusu değildir.

Ortodonti Çene Tedavisi Fiyatları
Ortodonti; din, çene ve yüzden oluşan yapılanmanın bozulması halinde düzeltmeyi hedefleyen diş hekimliği alt dalıdır. Dişler çeşitli sebeplerle kayma gösterebilmektedir.

Bozukluk gelişimsel olabileceği gibi dış kaynaklı da olabilir. Bu durumda ortodontik tedavi gereklidir. Örneğin dişlerdeki yamukluklar oluşması durumunda dişe tel takılır. Diş teli de ortodontik bir tedavidir. Ortodontik tedavi sadece diş yapılanması için değil çenedeki bozuklukların da tedavisi için kullanılan bir yöntemdir.

Ortodontik tedavinin çene yapısını etkilemediği müddetçe belirli bir yaşı yoktur. Ortodontik tedavinin planlaması ancak uzman bir hekim tarafından yapılabilir. Tedavinin ücreti yapılacak işleme göre değişkenlik gösterebilmektedir. Her diş hekimi kendi tarifesini belirlemektedir. Bu doğrultuda bir fiyat vermek yanlış bilgilendirme olabilecektir.

Alt Çene Diş Teli Fiyatları
Dişlerde meydana gelen bozuklukların giderilmesi için en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi diş teli tedavisidir. Dişin şekli ve yapısına uygun olarak tamamına veya alt çene kısımlarına bu işlem uygulanır. Dişlerin olması gereken konumlarına gelerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşmalarını sağlarlar. Alt çene diş teli fiyatları dişin tamamına uygulanan tel tedavisi fiyatlarından daha uygundur.

Fiyatlar dişlerin bozukluk derecesi, ağız yapısı, kullanılan malzeme türü, malzeme kalitesi gibi etkenler nedeniyle değişebilmektedir. Alt çene için 2.500 ve 3.000 TL gibi fiyatlar dişe bağlı olarak belirlenebilir. Bu fiyatlar genellikle taban fiyatlardır. En doğru fiyat için diş anatomisi iyi incelenmeli ve uygun hekim tarafından fiyatlar belirlenmelidir.

Diş Hareketine Göre Nasıl Şeffaf Plaklar Üretiliyor?
Şeffaf plaklar diş yapısında ki hafif veya orta diş bozukluklarını düzeltmek için kullanılırlar. Saydam yapısı nedeniyle metal diş telleri gibi belli olmazlar. Bu sayede kişiyi görünüm olarak rahatsız etmezler.

Şeffaf plaklar üretilirken doktor tarafından kişinin ağız ölçülerinin alınması gerekir. Alınan ve incelenen ölçüler, diş yapısı değerlendirilerek bilgisayar ortamına yüklenir. Hekim tarafından dişlerin hareket potansiyelleri belirlenir ve sanal ortamda hareket ettirilerek şeffaf plaklar uygun şekilde üretilir.

Kişiye özel plaklar diş hareketlerinin değişimi göze alınarak üretilmektedir. Diş yapısına uygun şekilde üretilen plakların düzenli kullanımı sayesinde diş problemlerini önlemek mümkündür. Şeffaf plakları uygun aralıklarla değiştirmek ve diş hareketlerine göre yeniden üretmek mümkündür.

Diş Braketleri
Ortodonti tedavisi denildiğinde akla ilk gelen diş braketleridir. Bu yapılar diş teli tedavisi gören kişilerin dişlerine yapıştırılan, farklı çeşitlere sahip yapılardır. Dişlerdeki çarpışıklığı gidermek adına kullanılan bir yöntemdir. Metal, seramik, damon braket çeşitlerinden sadece bazılarıdır. Braketler dişin yapısına ve durumuna göre seçilir.

Dişin arka yüzeyine yapıştırılan ve iç kısımda kaldığı için görünmeyen braketlere lingual braketler adı verilmektedir. Seramik olanlar ise şeffaf bir yapıya sahiptir ve estetik olarak sık tercih edilmektedir. Farklı renk seçeneklerinde seçeceğiniz diş braketleri bulmak mümkündür. Braketler sayesinde sürtünme en aza indirilir ve kısa sürede tedaviden beklenen sonuç alınır. Diş teli tedavisi uygulaması için tecrübeli bir ortodontist ile iletişim halinde olmak gerekir.

Close No menu locations found.