Telsiz Diş Düzeltme (Ortodonti) Tedavisi Nedir?
Telsiz diş düzeltme, diş telleri yerine alternatif çözümler kullanılarak yapılacak olan diş düzeltme durumudur. Bu tedavi yöntemleri çeşitlilik göstermekle birlikte, diş tellerine oranla daha uzun sürede sonuç verecektir.

Bu yöntemlerden ilki dişlere plak takılmasıdır. Dişlerin kalıbı alınır. Diş üzerinde yapılmak istenen değişimler küçük değişim oranlarıyla plak üzerine uygulanır ve kişilerin bunları kullanması sağlanır. Dişlerde değişimler yaşandıkça plaklar da değişir.

Bu şekilde çözüme ulaşılır. Bu yöntemin yanı sıra, dişlerin çekilmesi sağlanarak diş yapılması yöntemi de vardır. Burada, diş köklerine sabitlenen dişler ile estetik bir görünüm oluşur. Ancak bu yöntem seçildiği zaman doğal dişler kaybedilmiş olur.

Invisalign Nedir?
Diş tedavisinde kullanılan şeffaf plaklar ile dişlerin hizalanması anlamına gelen invisalign, diş teline alternatif olarak yüksek teknolojik cihazlarla üretilmiştir.

Ortodontik tedavi sürecinde diş teli gibi rahatsızlık vermez ve hasta yaşamına devam ederken hiçbir kısıtlama ile karşılaşmaz. Tedavi yöntemi olarak braket takılmasından rahatsız olan yetişkin, genç ve çocuk hastaların diş yapısının düzeltilmesinde kullanılan etkili bir çözümdür. Çarpık diş yapısına uygun ayarlanan şeffaf plaklar sayesinde diş hareketlerinin rahatlığı dikkate alınır.

En zor diş hareketleri dahi uyumlu plaklar sayesinde kolaylıkla yapılır. Tedavi gördüğü anlaşılmayan bu tedavi ile daha güzel gülüşler tedavi süresince devam eder. İnce yapısı ile dişlerden ayırt edilemez.

Diş Teli Olmadan Dişler Nasıl Hareket Ediyor?
Dişlerin hareket etmesinin farklı sebepleri vardır. Bu durum yalnızca diş telleri ile sağlanmaz. Dil dahi dişlerin hareket etmesine neden olabilir. Dil yardımıyla dişlere uygulanacak küçük kuvvetler, zamanla dişlerin hareket etmesine ve şeklinin bozulmasına neden olur. Bunun yanı sıra şeffaf diş plakları da dişlerin hareket etmesini sağlar.

Bu plaklar güncel diş şekli baz alınarak, olması gereken şekle yönelik küçük değişimlerle takılır. Bu durum da zamanla diş hareketine neden olur. Bu gibi yöntemlerin yanı sıra, 20 yaş dişinin çıkması veya çekilen dişlerin bulunması da diş hareketine neden olabilir. Çenede bulunan boşluklara doğru kayma meydana gelir ve diş hareketi oluşur.

Diş Hareketine Göre Nasıl Şeffaf Plaklar Üretiliyor?
Tel kullanılmayan invisalign; 3D yazıcı kullanılarak üretilen, son teknoloji kullanılarak dijital olarak tedavi eden yöntemdir.

 

Ortodontik tedavi yöntemine farklı bir bakış açısı getiren, dişlere özel olarak hazırlanan bu tedavi sayesinde hastalar gülüşlerini kısıtlamıyor. Şeffaf plaklar bir kalıp şeklinde dişleri sarıyor ve çarpık diş yapısı kısa sürede başarıyla tedavi ediliyor. Şeffaf plaklar 0.25 milimetre hareket ettirilerek dişlerde iyileşme süreci takip edilir.

 

Diş plakları üretilmeden önce çenenin alt ve üst bölümü 3 boyutlu tarayıcı yardımıyla taranarak alınan veriler kaydedilir. Ortodontik tedavide veri üzerine işlem yapan simülatör tarafından anlık hareketler tahmin edilir. Ortodontist tarafından hazırlanan plaklar hastaya uygulanır.

Herkes İnvisalign Yaptırabilir Mi?
Diş yapısı çocuklarda süt dişleri çıktıktan sonra tüm dişlerin tamamlanmasıyla belirginleşir. Oluşan diş bozuklukları fark edilir düzeyde değilse belirli yaşa kadar beklenmesinde sakınca olmaz.

Tedavi sürecine erken başlamak ilerleyen zamanlarda diş yapısının daha fazla bozulmasını önler. Invisalign yöntemi ile çocuklar ve yetişkinler tedavi sürecini kolay geçirecekler. Çocuklar için okul yaşamında önemli bir etki olan diş teli nedeni ile yarım bırakılan birçok tedavi olmuştu.

Invisalign tekniğinde kullanılan şeffaf plaklar sayesinde çocuklar en önem verilmesi gereken ve duygusal kişiliği gelişen çocukların travma yaşamamaları adına önemli bir tedavi biçimidir. Yetişkinler de ise sosyal yaşama dair olumsuz hiçbir şey olmuyor.

Invisalign Tedavisinin En Büyük Avantajı Nedir?
Tedavilerin en güzel yanı avantajlı olmalarıdır. Günlük yaşamı etkilemeyen invisalign tedavisi estetik olarak rahatsızlık vermez. Diş teli belirli yaşlarda sosyal yaşamın içinde ağırlıklı bulunulması sonucu ertelenen bir tedavi yöntemidir.

Sağlıklı gülüşlerin bu nedenle ertelenmesi ortodonti invisalign tedavi yönteminin gelişmesine katkı sağlamıştır. Bu tedavide şeffaf plaklar diş teli gibi sabit kalmak zorunda değildir. Hastalar istedikleri zaman çıkarabilir ve temizleyebilir. Tedaviye haftada 5-6 saatlik bir süre ara verme hakkı bulunuyor. Bu süre özel günleri olan hastalar için oldukça avantajlıdır.

Şeffaf ve oldukça ince bu plaklarda gözle görülmeyen bir malzeme kullanılmaktadır. Diş hareketini kolaylaştıran elastik bir yapıya sahiptir.

İnsanlar Ağzımdaki İnvisalign Plaklarını Fark Eder Mi?
Ağız ve diş sağlığında en önemli olan unsur rahatlıktır. Hastalar tedavilerinde sosyal yaşamdan kopmak istemez. Bu nedenle invisalign yöntemi kişisel kısıtlamaları ortadan kaldırır. Günlük yaşamın getirdiği zorluklara rağmen kurtularak gülüşlerinizi saklamazsınız.

 

Ortodonti alanında her geçen gün gelişme gösteren diş tedavileri alanı, özellikle çarpık ve düzensiz diş yapısını düzeltmek adına ileri teknolojiden yararlanmaktadır. Tamamen dijital ortamda hazırlanmış olan ve bilgisayar ortamında çene yapınızın kopyasını kullanarak günlük hareketlerinizi tahmin eden cihazlarla üretilen şeffaf plaklar ağızda fark edilmeyecek kadar şeffaf malzemeden üretilmiştir

İlk zamanlarda konuşmanızda adaptasyon sorunu yaşansa da birkaç günde bu sorun çözülür ve kimse tedavi sürecinizi fark etmez.

Diş Teli Olmadan Dişler Nasıl Hareket Ediyor?
Diş teli olmadan dişler nasıl hareket ediyor sorusu pek çok insan tarafından cevabı merak edilen konulardan biridir. Dişler genel olarak biyomekanik kuvvet ve biyokimyasal faktörler sebebiyle hareket edebilmektedir. Diş hareketinin iyice kavranabilmesi için diş anatomisi hakkında sıkı bir araştırma yapmak gereklidir. Diş hareketini anlayabilmek için bilinmesi gereken şeyler ise şunlardır:

Diş Yapısı: Dişler yapıları gereği çene kemiğine tam olarak bağlı değildir.
Diş ve Kemik Arası Yapı: Diş ve kemik arasında ligamon denilen bir yapılanma bulunmaktadır. Ligamonlar biyokimyasal hareketten sorumludur.
Kemik Yapılanması: Dişler kemiğe direkt bağlı olmadığı gibi kemiğin üzerinde yüzer konumdadır. Bu sebeple gerekli aktiviteler sonucunda diş hareket etmektedir.

İnvisalign Tedavisi Fiyatları
Tel kullanmadan diş düzeltme tedavisi olarak bilinen İnvisalign farklı özellikleriyle dikkat çeken bir uygulamadır. Çarpık dişlerin düzeltilmesi için kullanılan şeffaf plaklarla oldukça başarılı tedavi işlemleri yapılabiliyor.

Dışarıdan fark edilmeyen şeffaf plaklar ile dişlerin çarpıklığının düzeltilmesi sağlanıyor. Ortodontik tedavisi olan İnvisalign uygulamasında kullanılan şeffaf plaklar modern ve kaliteli bir şekilde üretiliyor. Alanında uzman hekimlerin yaptığı İnvisalign tedavilerinde yüksek oranda başarı sağlanabilir. Tedavi öncesinde hastalarla üç boyutlu tedavi sonu görselleri paylaşılıyor. Bu sayede hastalar tedavi sonunda nasıl bir görünüme ulaşacağını görebiliyor.

Tedaviye uygun olup olmadığını öğrenmek isteyen kişiler, başvuru yaparak uzman hekimlere muayene olabiliyor. İnvisalign tedavisi fiyatları ve ayrıntıları hakkında bilgi almak için iletişim kanalları tercih edilebiliyor.

Herkes İnvisalign Yaptırabilir Mi?

Dijital ortodontik tedavi olarak da adlandırılan invisalign tedavisi, diş teli kullanmadan dişlerin düzeltilmesi yöntemidir. Bu tedavide diş tellerinin yerine, kişiye özel olarak üretilen şeffaf plakalar kullanılmaktadır. Bu tedavi sayesinde, dişlerin düzeltilmesi

yapılırken dışarıdan bakıldığında tedavi anlaşılmamaktadır. Bilgisayar ortamında hazırlanan şeffaf plakalar, 15 gün boyunca kullanılır ve istenilen düzelme elde edilince, diğer plaka takılmaya başlanır.

Her plakanın düzeltme derecesi değişik olmaktadır. Bu uygulama her yaştaki hastalar için yapılabilmektedir. Çocuklar için ise, 14 yaşından sonra uygulanması önerilmektedir. İnvisalign tedavisi genellikle hafif ve orta seviyede diş çapraşıklarının düzeltilmesinde uygulanmaktadır. Tedavinin estetiklik dışındaki avantajları arasında, metal kullanılmadığı için kullanımının rahat olması ve sorun yaratmaması bulunmaktadır.

Telsiz Ortodontide Şeffaf Plak Nasıl Kullanılır?
Ortodonti tedavileri, yalnızca tel takılarak yapılabilen ve diş yapısının düzenlenebildiği tedavi çeşitlerinden değildir. Şeffaf plak kullanımı ve diğer yöntemlerle de ortodonti tedavileri yürütülebilir.

Şeffaf plak kullanılarak uygulanan ortodonti tedavisinde, dişlerin kısa süreli aralıklarda kalıplarının alınması ve kalıplar üzerindeki küçük değişiklikler hesap edilerek ortaya çıkarılacak plaklar bulunur.

Günde en az sekiz saat dişlerin yüzeyinde bulunması gereken şeffaf plaklar, dişlerin üzerine tek hamlede yerleştirilmesi gereken ve dişlerin hafif sıkma hareketiyle sabitlemesi gereken plaklardır.

Uyku esnasında dahi kullanılabilen şeffaf plaklar, çıkarılmak istendiği zaman diş yüzeyinin uç kısımlarına doğru yapılacak hareket sonucunda çıkarılır. Şeffaf plak taktırmak amacıyla sitemizi irdeleyebilirsiniz.

Close No menu locations found.