Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Zirkonyum Hangi Dişlere Yapılır?

Zirkonyum, protez ve köprülerin alt yapısını oluşturan beyaz renkli alaşımdır. İnsanlar genellikle estetik olarak güzel bir görünüme sahip olmak için tercih ederler.

Zirkonyum Kaplama Kullanma Sebepleri

Dişlerde kullanım nedeni çok çeşitlidir.
  • Dişlerin rengi sarı olup bu sarılığın açılmamasından dolayı kullanılır.
  • Çarpık ve arası açık dişlere sahip olan insanların, daha düzgün görünümlü bir dişe sahip olması için kullanılır.
  • Hasarlı dişlerin onarımı zor olan dişler nedeniyle kullanılır.
Bunun gibi birçok sebepten dolayı kullanılabilen sağlam bir alaşımdır.

Zirkonyum Kaplama Acılı Bir İşlem mi?

Diş tedavisi insanların korktuğu bir işlemdir. Diş masasına yatmak tüm insanların korkulu rüyasıdır. Fakat bilinmesi gereken diş tedavisinde, İlk olarak anestezi için yapılan iğnenin acısı duyulur. Uyuşma sağlandıktan sonra sızlama dışında ağrı hissedilmez.

Zirkonyum Her Diş Rengi İçin Uyum Sağlar mı?

Zirkonyum ile diş tedavisi yaptırmak isteyenler, ana dişleriyle zirkonyum alaşımının renk uyumu konusunda endişe yaşarlar. Fakat tedavi sırasında diş doktoru dişinizin rengine uyumlu zirkonyum alaşımı kullanır. Zirkonyum alaşımının beyaz renk tonları bulunur. Bunun için diş yapımında en uygun tercihi doktorunuz ve siz yaparsınız.

Zirkonyum Hakkında Detaylı Bilgiler

Diş dokusuyla uyumlu bir alaşımdır. Kullanıldığı bölgede zamanla renk değişmesi gibi bir sorun olmaz. Zirkonyum diş fırçalarken hasar almaz. Zirkonyum kullanımı kesinlikle alerjiye neden olmaz. Zirkonyum uygulandığı ilk gün ki gibi rengini korur. Sigara, çay ve kahve tüketiminde renk değiştirmez. Yemeklerden sonra arada tartar biriktirmez. Zirkonyum kaplama yapılan dişler uzun yıl kullanılabilir. Dişler yapı gereği zamanla çürür ve çekilme noktasına gelir. Fakat zirkonyum kaplama yapılmış dişler, düzenli bakım ve düzenli kontroller sayesinde uzun süre kullanılır. Zirkonyum kaplanan dişte çürüme olmaz. Zirkonyum zararlı değildir. İnsan sağlığı için herhangi bir zararı yoktur. Fakat aralığı çok olan dişler arasına yapıldığında kırılma ihtimali bulunmaktadır. Metal porselen kaplamalardaki gibi zirkonyum metal içermemektedir. Seramik ve porselen malzemelerden yapılmıştır. Sağlam ve parlak bir elementtir. Sağlam olması ve metal içermemesi nedeniyle diş tedavilerinde tercih olarak çok fazla kullanılmaktadır. Sağlamlığı ile bilenen zirkonyum, doğal görünüme de sahiptir. Aynı zamanda yarı saydam olması nedeniyle ışığı geçirgenlik özelliği taşır. Yarı saydam olma özelliği sayesinde ana dişlere en yakın uyumu sağlayan elementler arasına girmektedir. Kırılması çok zordur. Aynı zamanda çatlaması da çok zordur. Zamanla aşınma olmaz. Oksitlenmeye karşı çok dirençli bir elementtir. Zirkonyum kaplama olan dişlerde sararma olmamaktadır. Fakat düzenli bakımı yapılmayan zirkonyum kaplamalı dişler sararmaktadır. Zirkonyum kaplamalı dişlerin tedavisi vardır. Diş hekimi tarafından basit bir işlem sayesinde zirkonyum kaplı dişlerin rengi açılabilmektedir. İşlem süresi kısa olan bir tedavidir. Ve acısızdır. Zirkonyum kaplama yaptıran insanlar olumsuz bir yorum yapmamaktadırlar. Hatta memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Tavsiye edilen bir kaplama türüdür.    
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp