Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ankara Sedasyon ile Diş Tedavisi

Sedasyon ile Diş Tedavisi
Halk arasında bayıltarak diş tedavisi olarak da adlandırılan sedasyon tedavisinin son dönemde daha fazla ilgi gördüğünü belirtebiliriz. Bu nedenle sedasyon yöntemi ile gerçekleştirilen diş tedavisi hakkında araştırma yapanların sayısı da artmaya başladı.  Özellikle diş tedavisi ile ilgili çeşitli psikolojik sıkıntılar yaşayanlar ve korku nedeniyle diş tedavisini sürekli olarak erteleyenler için bu yöntemin çok daha ideal bir seçenek olduğunu belirtebiliriz.

Sedasyon İle Diş Tedavisinde Hasta Konuşabilir mi?
Bu işlem sırasında hastanın bilinci açık olduğu için tedavi boyunca doktoru ile iletişim kurabilir. Aynı zamanda tedavi süresi boyunca hastanın nabzı ve tansiyonu kullanılan bir cihaz yardımı ile anlık olarak kontrol edilir. Bu yöntemde kullanılan ilaç nedeniyle hasta tedavi kapsamında ağız içerisinde yapılan işlemleri çoğunlukla hatırlamaz. Zira sedasyonla diş tedavisi yaptıranlar tedavi esnasında çıkan sesleri dahi hatırlamayabiliyor. Bu nedenle uygulanan tedavi hasta için travmatik bir durum kazanmıyor ve rahatlıkla sonraki tedavilerde hasta doktora gitmek konusunda bir korku yaşamadığı için zorlanmıyor.

Özellikle diş çekimi çok sayıdaki kişi için travmatik bir durum olabiliyor. Daha önce yaşadığı çeşitli sıkıntılar nedeniyle diş doktoruna gitme konusuna bir fobi gibi yaklaşan hastaların sayısı oldukça fazla!  Bu gibi durumlarda sedasyon yönteminin harika bir seçenek olduğunu belirtmek gerekir. Çünkü diş tedavisi ve diş çekimi aksatılmaması gereken sağlık durumlarıdır ve yaşanan korku ya da endişe nedeniyle tedavinin aksatılması daha ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir. Oysa sedasyon yöntemi devreye girdiğinde  hastanın çok daha rahat bir şekilde tedavisini yaptırabildiğini ve tedavi sürecinin de hasta için çok daha konforlu bir şekilde tamamlandığını gözlemliyoruz.

Sedasyon Nasıl Yapılır?
Bu noktada merak edilen unsur sedasyon nasıl yapılır  sorusu oluyor.  Genel anestezi uzmanı tarafından gerçekleştirilen bu işlemde bazı ilaçlar kullanılıyor ve kullanılan ilaçlar yardımıyla hastanın derin bir uyku halinde olması sağlanıyor.  Sedasyon yönteminin genel anestezi ile karıştırılmaması gerekir. Çünkü sedasyon yönteminde hastanın bilinci açık oluyor.  Genel anestezide ise hastanın bilinci kapalı olur.       

Genel Anestezi ile Diş Tedavisi
Özellikle sedasyon diş çekimi  noktasında tercih edilen bir yöntem oluyor.  Çoklu diş çekim yerinde de rahatlıkla bu yöntemin sağladığı avantajlardan faydalanılabilir. Her türlü diş tedavisi esnasında ağrı eşiğini yükselten bu yöntem sayesinde hastanın işlem esnasında herhangi bir acı, ağrı ya da sızı hissetmesi mümkün olmuyor.

Yöntemin sadece hastalar açısından değil doktorlar açısından da cazip bir seçenek olduğunu belirtebiliriz.  Çünkü bu işlem sayesinde hastanın korku kaynaklı refleksleri ortadan kalkıyor ve doktor tedavi işlemini çok daha rahat bir şekilde yapabiliyor.

Sedasyon Fiyatları
Merak edilen bir diğer unsur da sedasyon diş çekimi fiyatları  oluyor.  Ancak fiyat noktasında size net bir rakamdan söz etmemiz yanıltıcı olur.  Çünkü bu tedaviyi nerede yaptırdığınız, doktorun deneyimi, anestezi uzmanının ne oranda ilaç kullandığı ve yapılacak diş tedavisi gibi pek çok farklı unsur fiyatta belirleyici oluyor.

Sedasyon İle Diş Tedavisi Herkese Uygulanabilir Mi?
Sedasyon ile diş tedavisinde bazı ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçların kullanılması da herhangi bir sakınca bulunmayan hastaların tamamı bu işlemden faydalanabilir.  Bununla birlikte sedasyon ile diş tedavisinin hamilelik ve emzirme döneminde yapılamadığını da belirtmek gerekiyor.  Bu tedaviden faydalanabilmeniz için öncelikle emzirme döneminin de sona ermesini beklemeniz lazım. Sedasyon ile diş tedavisi  fobi derecesinde diş hekimliği müdahalelerinden korkanlar için ideal bir seçenek oluyor.

Sedasyonun Yan Etkileri Var Mı?
Yan etkileri son derece az olan bir işlem olduğunu belirtebiliriz. Sadece kullanılan ilaca bağlı olarak hafif düzeyde mide bulantısı yaşanabiliyor. Bazı hassas hastalarda mide bulantısına kusma da eşlik edebiliyor. Bununla birlikte  hafif düzeyde olmak kaydı ile baş ağrısı da yaşayabilirsiniz.  Bu yan etkiler genellikle sedasyonun uygulandığı gün ortaya çıkıyor ve ertesi gün kendinizi çok daha iyi hissedebiliyorsunuz. Yan etki yaşayan hasta sayısının son derece az olduğunu da belirtmek gerekiyor. Her hastada bu yan etkiler ortaya çıkacak şeklinde bir kaide yok.

Sedasyon İle Her Türlü Diş Tedavisi Yapılabilir Mi?
Sedasyon ile diş tedavisinde her türlü müdahale yapılabiliyor.  Özellikle uzun süren zorlu diş tedavileri için diğer seçeneklerden daha cazip olduğunu belirtebiliriz. Sadece diş hekimliği tedavilerinden korkanlar için değil  uzun süren diş tedavileri için de tercihinize sedasyon ile diş tedavisi yönünde kullanabilirsiniz.

Genel Anestezi ve Sedasyon Arasındaki Farklar
Sedasyon ve genel anestezi arasındaki farkları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sedasyonda hastanın bilinci açıktır, genel anestezide ise hastanın bilinci tamamen kapalıdır.
  • Hasta sedasyon etkisi altındayken, uyarılanlara tepki verebilir fakat genel anestezide hasta tamamen tepkisizdir.
  • Sedasyonda hasta kendi kendine solunum yapabilir fakat genel anestezide hasta solunum cihazlarına bağlıdır.
  • Sedasyonda hasta işlem bittikten kısa bir süre sonra kendine gelebilirken, genel anestezide hastanın kendine gelmesi çok daha uzun sürebilir.

Sedasyon Hangi Yaştaki Çocuklara Uygulanabilir?
Çocuklarda diş çürüklerinin tespit edildiği anda tedavi görmesi oldukça önemlidir. Çünkü çürümüş dişler bir tek ağız ve diş sağlığını değil, uyku düzeni, ruhsal durumu ve genel sağlığını etkiler.

Ama çocuklarda büyük oranda görülen ‘dişçi’ korkusu, onları diş koltuğunda tedavi etmeyi güçleştirir.

Yaşana bu sorun kullanılan sedasyon yöntemi ile aşılmaktadır.

Sedasyon, genel anestezi gibi derin bir uyku hali değildir. Sedasyon uygulanan hasta, dışardan uyarılara açık, komutlara karşılık verebilir. Sedasyon düzeyine göre iletişim kurulabilir. Ama hem genel anestezi hem de sedasyon uygulamasında, anestezi uzanmanın olması gerekmektedir.

Sedasyon, iğne, hap, fitil olarak uygulandığı gibi, burun içinden ya da gaz olarak verilebildiği birçok yöntemi bulunmaktadır.

Bu yöntem 2-9 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilir. Bu yaş aralığındaki çocukların ciddi bir rahatsızlığı olması halinde, uzamanın değerlendirmesi ile karar verilir.

Sedasyonun Avantajları
Sedasyon belli bir süre uyku halinde olmaya yardımcı bir anestezi maddesidir. Özellikle Çocuk diş doktorları sedasyon kullanarak diş hekimi korkusu yaşayan çocukları sakinleştirme amacıyla kullanırlar. Güvenli bir yöntem olan bu uygulama sayesinde çocuk diş tedavileri rahatlıkla yapılmaktadır. Cerrahi müdahalelerde kullanılan sedasyonun sinir sistemi ve hücrelere zarar vermez.

Pediatrik hastalara uygulandığı zaman uyku ve rahatlama hali verir. Sedasyon alan çocuğun bilinci açık olmaktadır. Sedasyon sayesinde hem hasta hem de doktor rahatlar ve yapılacak işlem ağrısız şekilde ve kısa sürede sonuçlanır. Hasta ile doktor arasında iletişimi engellemez ve komutları cevaplandıracak şekilde bilinç açıktır. Etkisi yapılacak işleme yetecek kadar sürer. Tedavi süreci sonrası yavaş yavaş etkisini yitirir. Sedasyon lokal olarak uygulanır.

Hasta Ameliyat Öncesine - Sonrasına Nasıl Hazırlanmalıdır?
Ameliyatın nasıl geçeceği endişesini taşıyan hastalar, çoğu zaman uyanamadıklarını düşünerek, kendilerini olumsuz etkilemektedir. Fakat bu çok düşük bir ihtimaldir. Bu ihtimal, sadece ameliyat sırasına bağlı olmaksızın hastalığı tanıma, muayene süreci, doğru tedaviyi uygulama gibi nedenlere bağlı olabilir.

Ameliyat öncesi doktor ameliyat süreci hakkında hastayı bilgilendirecektir. Hastaya ameliyat öncesi rahatlatılıp, olumlu telkinler ile moral verilmelidir. Ameliyatın başarılı, sorunsuz ve sağlıklı geçeceği sürekli hatırlatılmalıdır. Ameliyat sonrası gerekli ağrı kesiciler yoluyla hastalar rahatlatılır.

Neden Bilinçli Sedasyon?
Tanı ve tedavi esnasında hastalara uygulanan, hastaların ağrı ve acı duymaması için hareketsiz kalmalarını sağlayan uyku durumuna sedasyon denir. Sedasyonun, genel anesteziye göre farkı ilaç miktarı ve ilacın uygulama süresinin daha az olmasıdır.

Peki, neden bilinçli sedasyon? Bilinçli sedasyon yapılan hastalar, bilinci tamamen kapanmaz, sözlü emirlere kolaylıkla yanıt verebilir ve hastanın solunum ve kalp fonksiyonları çok fazla etkilenmez. Derin sedasyon uygulamasında ise hastanın solunumu yavaşlar, kalp hızı ve kan basıncı artarken bilinç tamamen kapanır. Bu sebeple bilinçli sedasyon yaptırmak daha emniyetlidir. Sedasyon işlemleri genellikle MR, tomografi, endoskopi, diş tedavileri, kürtaj ve sünnet gibi işlemler sırasında uygulanmaktadır.

Sedasyon İle Diş Tedavisi Fiyatları
Diş hekimleri tarafından uygulanan yöntemlerden biri de sedasyon kullanılarak yapılan diş tedavisidir. Hastaları yarı uyku halinde tedavi etme yöntemi olan sedasyon ile diş tedavisi, bazı hastalarda kullanılabiliyor.

Diş tedavilerinden korkan hastaların yanı sıra engelli ve yetişkin hastalar için kullanılan sedasyon tedavilerinde çeşitli avantajlar sağlanıyor. Uzun sürecek tedavilerde hastaların sorun yaşamaması için uygulanan sedasyon tedavilerinde profesyonel anestezi uzmanları görev yapıyor.

Diş hekimleri ve anestezi uzmanları ile ortak bir şekilde yapılan tedaviler ile konforlu bir süreç geçirilebiliyor. Sedasyon ile diş tedavisi fiyatlarının değişmesinde etkili olan bazı noktalar bulunuyor. Tedavinin ayrıntıları ve fiyatları hakkında bilgi almak isteyen müşteriler, telefon numaralarından gerekli bilgileri alabiliyor.

Sedasyonla Diş Tedavisi Yapılan Yerler
Birçok devlet ve özel hastanede sedasyonla diş tedavisi yapılmaktadır. Birçok insan, sedasyonla diş tedavisini tercih etmektedir. Bununla birlikte, çocuklara da gerekirse, sedasyonla diş tedavisi uygulanabilir. Sedasyonla diş tedavisi yapan birçok hastane vardır. Sedasyonla diş tedavisi fiyatları, tedavi yapılan yere göre değişiklik göstermektedir. Fiyat konusunda, gerekli araştırmalar yapılmalıdır

Sedasyonla Diş Tedavisi Fiyatları Nelerdir?

Sedasyonla diş tedavisi fiyatları, değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte, devlet hastanelerinde sedasyonla diş tedavisi, daha makul fiyatlıdır. Özel hastanelerde, fiyatlar daha pahalı olabilir. Sedasyonla diş tedavisi yaptırmadan önce fiyat araştırması yapılabilir. Çeşitli hastanelerden, bilgi alınabilir. Böylelikle, tedavi yaptırmadan önce daha çok bilgi edinilebilir. Sedasyonla diş tedavisi hakkında, güvenilir internet sitelerinden de, bilgi alınabilir.

Bayıltarak Diş Tedavisi Yapan Hastaneler
Diş hekimi korkusu toplumda sık görülen durumlardandır. Diş tedavisi esnasında acı hissedilmesini önlemek adına anestezi kullanımı yaygındır. Bayıltarak diş tedavisi yapılması söz konusu olan hastaneler mevcuttur. Diş hastanelerinde lokal anestezi, genel anesteziye oranla daha fazla tercih edilmektedir.

Lokal anestezide komplikasyon adı verilen anestezinin hasarlandırma durumu daha nadir yaşanmaktadır. Ayrıca genel anestezi spinal kord yani omurilik açısından da defektler oluşturabilmektedir. Bu sebeple işlemlerde lokal anestezinin seçimi önemlidir. Anestezide temel kural acının hissedilmemesi adına minimum uyuşukluğun sağlanmasıdır. Gerek dozlama gerekse yöntem belirlemede bu kural uygulanmaktadır. Ancak diş hekimine gitmeye dair önyargılara sahip kişiler diş çözümlerini genel anestezi altında uygulamak isteyebilirler.

Hekim görüşü de alınarak yapılabilecek bu işlemde birçok diş probleminin tek seferde aşılması mümkün olmaktadır. Bayıltarak diş tedavisi yapan hastaneler bu konuda rağbet görebilmektedir. Diş problemlerinin oluşmadan önlenmesi gerekir. Aksi durumlarda sağlık açısından zahmetli yollar oluşturabilir. Ağrı ve acının eşiğini aşamayacak lokal anesteziler en doğru yöntem olacaktır. Ancak en son karar hekim hasta işbirliği içerisinde verilebilir.

Bayılarak diş tedavisi olmak isteyen kişiler için alternatif çözümler de incelenmelidir. Hekime güven duyulması önemlidir. Bir hekimin günde gördüğü hasta sayısı düşünüldüğünde daha fazla deneyime sahip olduğu unutulmamalıdır. Hekimin deneyimleri önemsenmeli, önerileri dikkate alınmalıdır.

Bilinçli Sedasyonun Amaçları Nelerdir?
Sedasyon, diş hekimliğinde lokal anestezi yerine kullanılan, damardan ilaç verilerek yapılan bir uyuşturma yöntemidir. Genellikle küçük çaptaki cerrahi girişimler ile tetkik ve tanı maksatlı uygulanmaktadır. Bilinçli sedasyon ise, hastanın bilincinin baskılandığı fakat komutlara cevap vererek hava yolunu açık tutabildiği yönteme denmektedir. Bilinçli sedasyon yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da kullanılabilen güvenilir bir yöntemdir.

Bu yöntem ile bir seansta bile çok fazla dişin tedavisi yapılabilmektedir. Bilinçli sedasyonun amaçları; hastanın korkusunu gidermek ve rahatlamasını sağlamak, ağrı hissini azaltmak ve anksiyeteyi ortadan kaldırmak gibi hususlar bulunmaktadır. Bilinçli sedasyon sayesinde ayrıca, hastanın istemsiz yapacağı hareketler de önlenmiş olur ve dişçi korkusu olan çocuklarda başarılı sonuçlar elde edilir.

Protez Diş Konuşma Bozukluğuna Neden Olur Mu?
Protez dişler; ana dişler deforme olduğunda, yerine getirilebilecek gömülü dişlerin bulunmadığı zamanlarda ve kısa sürede yerleştirilen dişlerdir. Doğal olarak, ağız yapısına dışardan bir müdahale olur.

Protez dişlerin yerleştirilmesinde izlenen bu süreç sonrasında, konuşma bozukluğunun yaşanması mümkün değildir. Çünkü her diş için önce kontroller sağlanır, daha sonra ağız içindeki uygunluk test edilerek protez dişlerin yerleştirilmesi sağlanır.

Ağız içinde herhangi bir uyumsuzluğu bulunan dişler kaldırılır ve uyumlu ölçüde olan yeni dişlerin de test edilmesi sağlanır.

Buradan da hareketle, protez diş sonrasında herhangi bir konuşma bozukluğunun olmayacağı anlaşılacaktır. Protez diş yaptırmak istediğinizde, sitemiz üzerinden bilgi alarak hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular
  • Sıkça Sorulan Sorular Sedasyon İle Diş Tedavisinde Hasta Konuşabilir Mi?
  •  Bu işlem sırasında hastanın bilinci açık olduğu için tedavi boyunca doktoru ile iletişim kurabilir. Aynı zamanda tedavi süresi boyunca hastanın nabzı ve tansiyonu kullanılan bir cihaz yardımı ile anlık olarak kontrol edilir. Bu yöntemde kullanılan ilaç nedeniyle hasta tedavi kapsamında ağız içerisinde yapılan işlemleri çoğunlukla hatırlamaz.
  • Sıkça Sorulan Sorular Sedasyon İle Diş Tedavisi Herkese Uygulanabilir Mi?
  •  Sedasyon ile diş tedavisinde bazı ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçların kullanılması da herhangi bir sakınca bulunmayan hastaların tamamı bu işlemden faydalanabilir. Bununla birlikte sedasyon ile diş tedavisinin hamilelik ve emzirme döneminde yapılamadığını da belirtmek gerekiyor. Bu tedaviden faydalanabilmeniz için öncelikle emzirme döneminin de sona ermesini beklemeniz lazım.
  • Sıkça Sorulan Sorular Sedasyonun Yan Etkileri Var Mı?
  •  Yan etkileri son derece az olan bir işlem olduğunu belirtebiliriz. Sadece kullanılan ilaca bağlı olarak hafif düzeyde mide bulantısı yaşanabiliyor. Bazı hassas hastalarda mide bulantısına kusma da eşlik edebiliyor. Bununla birlikte hafif düzeyde olmak kaydı ile baş ağrısı da yaşayabilirsiniz.
  • Sıkça Sorulan Sorular Sedasyon İle Her Türlü Diş Tedavisi Yapılabilir Mi?
  •  Sedasyon ile diş tedavisinde her türlü müdahale yapılabiliyor. Özellikle uzun süren zorlu diş tedavileri için diğer seçeneklerden daha cazip olduğunu belirtebiliriz. Sadece diş hekimliği tedavilerinden korkanlar için değil uzun süren diş tedavileri için de tercihinize sedasyon ile diş tedavisi yönünde kullanabilirsiniz.
  • Sıkça Sorulan Sorular Sedasyon Hangi Yaştaki Çocuklara Uygulanabilir?
  •  Bu yöntem 2-9 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilir. Bu yaş aralığındaki çocukların ciddi bir rahatsızlığı olması halinde, uzamanın değerlendirmesi ile karar verilir.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp