Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ankara İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi; çene kemiğine vidalama yöntemiyle yapay diş kökü yerleştirilmesi, eksik dişlerin yerlerine de yenisinin yapılmasıdır. Yapay kökler uzun ömürlüdür ve yaşam boyunca kullanılabilecek yapıdadır. Çene kemiği içerisine yerleştirilen vidalar titanyum malzemeden yapılır.

Hareketli veya sabit protezler vidaların üzerine yerleştirilir, böylelikle diş estetiği ve çiğneme fonksiyonu oluşturulur. İmplant tedavisinin diğer tedavilere göre avantajlı olma nedeni yan dişlere herhangi bir işlem gerek duyulmamasıdır. Yalnızca eksik dişlere yapılan tedaviyle implantlar kök işlevi görür. Hasta kendi dişinden bir farkı olmadan rahatlıkla kullanabilir.

İmplant Nedir?

İmplant; titanyumdan yapılan vidaların çene kemiği içerisine yerleştirilerek eksik dişlerin tedavisinde kullanılmasıdır. Diş protezleri bu yapay vidaların üzerine yerleştirilir. İmplant tedavisinde, diğer tedavilerin aksine eksik dişin yanındaki komşu dişlere müdahale edilmez. Yani komşu dişlere kesilme işlemi uygulanmaz. Kök görevi gören implant dişlerin doğal dişlerden bir farkı yoktur. Kişi rahatlıkla konuşabilir, gülebilir ve yemek yiyebilir.

İmplant cerrahisinde doğal diş kökleri vida benzeri metal direklerle değiştirilir, eksik ya da hasarlı dişlerin yerine gerçek dişlerle aynı işlevi gören, bire bir benzeyen yapay dişlerin yerleştirilmesi sürecidir. Başarısız protez işlemleri ya da köprü dişlere bir alternatif olarak tercih edilen diş implantları diğer geleneksel uygulamalara göre daha fazla tercih edilmektedir.

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

İmplant tedavisi genel olarak dişlere destek oluşturmak ya da eksik dişlerin yerine yenisinin yapılması amacıyla uygulanır. İmplant tedavisinin uygulandığı durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Çene Kemiği Erimesi: Eksik dişler zaman içerisinde çene kemiğinin erimesine neden olabilir. İmplant tedavisi öncesinde eriyen çene kemikleri için kemik grefti uygulanabilir.
  • Tek Diş Eksikliği: İmplantın yapılacağı yerde kemik sağlıklıysa implant eksik dişin yerine kullanılabilir. Bunun için implantın üzerine diş kaplaması yapılır.
  • Hareketli Protez Tercih Etmeyen Kişiler: Hareketli protez kullanımını istemeyen kişiler için implant iyi bir yöntemdir. Bu yöntem hareketli protezlere kıyasla daha kullanışlı ve konforludur.
  • Kısmi ya da Tam Dişsizlik: Birden çok dişin eksik olması halinde implant tedavisi uygulanarak hareketli ya da sabit protezler tercih edilebilir. İmplantlara sabitlemek için vidalanan sabit protezler hareketli protezlere kıyasla daha kullanışlı ve konforludur.
  • Yüz ve Çene Defektleri: Kanser, travma ya da doğuma bağlı nedenlerle çene ya da yüz bölgesinde oluşan eksikliklerin tedavisinde kullanılan implantlarla estetik görünüş oluşturulabilir.

Yukarıda verilen durumlardan herhangi birini yaşayan kişiler diş hekimine başvurarak implant tedavisini tercih edebilir.

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

Bazı engellere ve rahatsızlıklara sahip olan bireylere implant tedavisi uygulanması riskli olabilir. Bu durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Romatizmal hastalıklar
  • Kontrolü yapılmayan şeker hastaları ve düzensiz seviyelerdeki diyabet
  • Kalp rahatsızlıklarından bazıları
  • Çene kemiği yapısının implanta uygun olmaması, anatomik bakımdan riskli ve yetersiz olması
  • Kanda pıhtılaşma problemleri
  • İmplant tedavisi sonrasında hastanın ağız temizliğini tam olarak sağlayamayacak durumda olması

Yukarıdaki durumlar haricinde hastanın aşırı korku ve endişeye bağlı olarak cerrahi uygulamalara yatkın olmaması halinde de implant tedavisi uygulanmaz.

İmplant Tedavisi Öncesinde Nelere Bakılır?

Eksik dişlerin işlevlerinin yeniden sağlanması ve estetik görüntü oluşturulması amacıyla yapılan implant tedavisinin başarıyla tamamlanabilmesi için işlem öncesinde bazı hususlar değerlendirilir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • İmplant vidalarının takılabilmesi için işlem yapılacak bölgedeki çene kemiğinin belirli genişliğe ve yüksekliğe sahip olması önemlidir.
  • Kemiğin kalitesi tedavinin başarısını etkileyen bir faktördür. Tedavi öncesinde ve implant ağızda kullanıldığı sürece diş etlerinin sağlığı korunmalıdır.
  • Çene kemiğinin dokusu tespit edilmeli buna göre implant tedavisi planı yapılmalıdır. Bu bakımdan radyolojik ve klinik muayene muhakkak yapılmalıdır.
  • Hastanın genel sağlık durumu ve kemik yapısı tedaviye uygunsa işlem için üst yaş sınırı yoktur. Tedavi yalnızca kemik gelişimini tamamlamamış olan gençlerde tercih edilmeyebilir.

Tedavide kullanılan implant, vücuda herhangi bir zararı olmayan titanyum gibi metallerden üretilir.  Bu bakımdan vücudun implanta karşı herhangi bir antigen üretmesi, reddetmesi mümkün değildir. Tedaviyi yapacak olan diş hekiminin deneyimli ve eğitimli olması oldukça önemlidir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi uygulanacak olan hastaya hazırlanan plan beş maddeden oluşur. Bu aşamalar detaylı olarak aşağıda verilmiştir.

Muayene ve Tedavi Planı

Bu aşamada hastanın genel sağlık durumu incelenir ve diş muayenesi yapılır. Elde edilen sonuçlara göre hastanın tedaviyle uyumlu olmasının belirlenmesi için detaylı inceleme yapılır. Alt ve üst çene, diş etleri, dişlerin durumu gibi faktörlerin tedaviye uyumluluğu belirlenir. Özel bir röntgen çekildikten sonra tedavide kullanılacak implantın uzunluğu ve tipi belirlenir. Bu aşamadan sonra implant ve sonrasında üzerine yapılacak olan protezin belirlenmesi için karar verecek hekimin deneyimi oldukça önemlidir. Planlama yapılırken çenenin görüntüsü üç boyutlu tomografi alınarak detaylandırılır.

Operasyon Süreci

İmplantın yerleştirilmesi sürecinde hasta için en uygun tedavi planı oluşturulur. İşlem yapılacak alan lokal anestezi kullanılarak çene ve diş bölgesi uyuşturulur. Gerekli cerrahi aletlerle implantın yerleştirileceği yuvalar açıldıktan sonra implant yerleştirilir. Dikiş gereken implant operasyonunda dişin et kısmında bir kesi açılır ve kemiğe vidalama yapılır. İmplantın yerleştirilmesi aşamasından sonra dikiş atılır ve işlem tamamlanır.  Yuvalara yerleştirilen implantların çene kemiğiyle bütünleşmesi için ortalama 15-40 dakika beklenir. Sonrasında kaplama için tercih edilen malzemeyle diş protezi tamamlanır. Tedavi sürecinin tam anlamıyla bitmesi, uygulanan implant sayısı ve hastaya bağlı olarak 3 aya kadar değişiklik gösterebilir.

İyileşme Aşaması

İmplantların yerleştirilmesinden sonra bir bekleme aşaması gereklidir. Kemiğin implantla bütünleşmesi için gereken süreç 3-6 ay arasında değişiklik gösterir. Bu süreçte gerekli görülmesi halinde hastaya geçici protez yapılabilir. Hasta bu aşamada belirli aralıklarla hekim tarafından kontrol edilir, gerekli görülmesi durumunda röntgen kullanılabilir. İyileşme sürecinin başarılı olması için dişlere çok yüklenmeden beslenmeleri beklenir. Bugüne dek dünyada uygulanan implant tedavisinin başarı oranı %95 civarındadır. Alt çene kemiğinin implantla bütünleşmesi 2-2,5 ay, üst çene kemiğinin implantla bütünleşmesi ise 3-4 ay sürmektedir.

İmplant Yerleştirilmesi

Genellikle implantlar iki parçadan oluşur. Silindir şeklinde olan ilk parça çene kemiğinde yerleştirilir. Üzerine protez yapılması için kemik içindeki bu parçayla uyumlu bir parça daha vardır. Bu ikinci parça tıp literatüründe abutment olarak adlandırılır. İmplantın yuvaya yerleştirilmesinden sonra iyileşme sürecinin tamamlanması beklenir. Kemik ilk parçayla bütünleştikten sonra ikinci parça üst yapıya yerleştirilir.

Protez Yapılması

İmplant tedavisinin bu aşamasında gereken teşhis ve planlamalar tamamlandıktan sonra protez yapılması aşamasına geçilir. Hastanın tercihi, zevkleri ve mevcut dişlerinin sağlık durumu değerlendirilerek protez tasarımı yapılır. Ağız içinde üst yapının ölçüsü alınır ve diğer dişlerle uyumlu bir görüntü oluşturulacak renk seçilir. Protez hazırlandıktan sonra hastaya uygulanır.

İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır?

İmplant tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştiği için hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissi yaşamaz. Operasyon sonrasında hafif düzeyde bir şişlik ve ağrı oluşması normaldir. Bu gibi durumlar için hekimin görüşü alınarak ağrı kesici kullanılabilir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisinin ne kadar süreceği, hastaya uygulanacak implant sayısı ve kişinin çene kemiği sağlığına göre değişiklik gösterir. 1 implantın uygulanma süresi ortalama 15-20 dakikadır. İleri cerrahi uygulamaların yapılması ya da implant sayısının artması halinde süre uzayabilir.

İmplant Tedavisinin Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant tedavisinde iyileşme sürecinin başarıyla tamamlanması ve uzun süre kullanılabilmesi için en önemli husus, implantlara fazla yük yüklenmemesi ve baskı yapılmamasıdır. Enfeksiyon riskinin artmaması için ilk süreçte sigara kullanılmamalıdır. Ağız ve dişlerin sağlıklı olması için genel bakımın sağlanması ve hijyene dikkat edilmesi önemlidir. Günde 2 kez dişlerin fırçalanması, ağız gargarası ve diş pinin düzenli kullanılması gereklidir.

İmplant Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

İmplant tedavisi; güvenilir olması, rahat ve konforlu bir şekilde uygulanması ve uzun ömürlü olması bakımından faydalıdır. İmplantların üzerine yerleştirilen protezler gerçek dişlerle uyumlu hale gelirken doğal bir yapı oluşturur. Eksik olan dişler tamamlanırken komşu dişlere dokunulmadığı için herhangi bir sorun oluşturmaz. İmplant tedavisi tüm protezlere kıyasla uzun ömürlü bir yapıdadır. Diş kaybı yaşayan kişilerin sağlık durumu yalnızca fizyolojik açıdan değil psikolojik bakımdan da etkilenir. Doğal dişlerin yerine yapılan bu özel uygulamayla diş kaybının neden olduğu her soruna sağlıklı ve kesin çözüm üreten bir yöntemdir.

İmplantın Tedavisinin Başarılı Olması Neye Bağlıdır?

İmplant tedavisinin başarılı olması için pek çok faktör rol oynamaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Hastanın genel sağlık durumu
  • Teşhisin doğru konulması
  • Deneyimli bir hekimin tercih edilmesi
  • İmplantların bakımı ve temizliğinin doğru bir şekilde yapılması
  • Hastaya uygun cerrahi işlemin yapılması ve protezin seçilmesi
  • Hastanın aşırı alkol ve sigara kullanmaması

Yukarıda verilen faktörlere dikkat edildiğinde uygulanan implant tedavisinin başarı oranı %90-100 arasında değişiklik gösterir.

Ankara İmplant Tedavisi Fiyatları 2024

İmplant tedavisi fiyatları hakkında net bir bilgi verilmesi mümkün değildir. Bunun nedeni tedavinin uzun süreli ve karmaşık işlemler içermesidir. Uygulanan tedavi genel diş tedavilerinden daha kapsamlı ve maliyetlidir. Fiyatlar belirlenirken; hastanın diş yapısı, kullanılan implantların markası ve kalitesi, eksik diş sayısı gibi faktörler etkin rol oynar. Hastanın ağız ve diş sağlığı bakımından tüm implant markaları aynı işlevi gösterse de kullanılan malzemeler de fiyatlar üzerinde farklılık oluşturur.

Kimlere implant tedavisi uygulanabilir?
İmplant tedavisi, hemen her yaştan kişiye uygulanabilmekle birlikte, yalnızca gelişmekte olan çocuklar için uygun değildir. Bunun dışında genç, orta yaş ve ileri yaştaki herkese başarı ile implant tedavisi uygulanabilir. Diyabet ve yüksek tansiyon hastalıkları söz konusuysa, implant tedavisinde bazı önlemler alınmaktadır ancak başarılı ile tüm işlemler uygulanabilir ve eksik dişler giderilir.

Diş veya dişeti problemi bulunan, diş çürüğü ve benzer sebeplerle diş eksikliği yaşamış her hasta implant tedavisi alabilir.Hareketli ya da sabit protez kullanan hastalarda implant tedavisi, protezlerin sabitlenmesi amacıyla kullanılabilmektedir. İmplantlar, sabit köprülerin yerine de uygulanabilmektedir.İmplant tedavisinde sigara tüketimi, tedavinin başarısını düşüren faktörlerdendir. Ancak implant tedavisinin uygulanabilirliğini ortadan kaldırmamaktadır. Sigara içen ve diş kaybı olan hastalara da rahatlıkla implant tedavisi uygulanabilmektedir.

İmplant tedavisi, hangi durumlarda uygulanmaktadır?
Eksik dişler için uygulanan tedaviler arasında, en çok tercih edilen tedavi türlerinden olan implant tedavisi, aşağıdaki durumların geçerli olduğu vakalarda sıkça uygulanmaktadır. Tek diş eksikliği olan durumlarda bu tedavi tercih edilmektedir. İmplant tedavisine alternatif olan köprü tedavisi ile arasında bazı farklar vardır. İmplant tedavisinde eksik dişlerin komşu dişlerinin kesilmesine gerek yoktur. Çürüme riski söz konusu değildir ve doğal diş görünümüne en yakın olan tedavi, implant tedavisidir. Birden fazla sayıda diş eksikliği durumunda da implant tedavisi uygulanabilmekedir. Fazla sayıda diş eksikliği durumunda implantlar, hareketli protezlere göre daha iyi sonuç vermektedir. Hareketli protez tedavilerinde kemik erimesi riski söz konusu olabilmektedir. Hareketli protez tedavisinde dişlere yerleştirilen kroşeler, yani tutucu parçalar dişlere yük binmesine neden olarak zayıflatır. İmplant tedavisinde böyle bir durum söz konusu değildir.

İmplant tedavisinin başarı oranı nedir
İmplant tedavisi, diş eksikliklerinin tedavisinde en iyi tedavi yöntemidir. Diğer yöntemler ile karşılaştırıldığında, birçok avantaja sahiptir. Tek diş eksikliklerinde, köprü gibi yöntemlerde komşu dişlerin kesimi esnasında dişlerin koruyucu tabakası olan mine dokusu zarar görebilmekte, bundan ötürü sinirlerde çeşitli hasarlar meydana çıkabilirdi. İmplant tedavisinde böyle bir durum asla söz konusu değildir.

İmplant tedavisi, ilerleyen süreçte diş temizliği anlamında en iyi tedavidir. Porselen altında kalan kesilmiş çürük dişlerin olduğu diğer tedavilerde, diş temizliği problemleri yaşanabilmektedir. İmplant tedavisinde ise böyle olumsuz bir durum söz konusu olmamaktadır.

Doğal dişler kaybedildiği gibi implantlar da kaybedilebilir. Sağlık anlamındaki hiçbir teknik yüzde 100 başarılı değildir. Dünyada implantın ağızda kalma oranı yüzde 95-98 arasındadır. İyi bir tedavi planlanması ve uygun kemik hacmi ile implantların ortalama 10 yıl süre ile ağızda kalması başarı olarak görülmektedir.  Bazı tedavilerde, uygulamanın gerçekleştiği 5 yılın ardından diş kayıpları yaşanabilmektedir. Hareketli protez uygulamalarında, 5 yılın ardından %30’a varan diş kaybı olasılıklarının bulunduğu, çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır.

İyi planlanmış birçok implantta bu süreler artış göstermektedir.Hatta düzenli hekim kontrolleri ve iyi bir ağız hijyeni ile ömür boyu kullanan hastalar da mevcuttur. Önemli olan konusunda uzman ve tecrübeli bir hekimden bu konuda yardım almaktır.

İmplant türleri nelerdir?
Tercih edilen tedavi modeline göre, farklı implant uygulamaları söz konusudur.

Endosteal implantlar
Cerrahi yolla çene kemiğine yerleştirilen implantlardır. İmplantların yerleştirilmesinden sonra, diş eti dokusunun iyileşmesi beklenir. Ardından ikinci bir işlem ile diş eti şekillendirilir ve son aşamada yapay dişler, köprü ya da protez formunda implanta bağlanır. En çok kullanılan implant şeklidir.

Subperiosteal implantlar
Diş eti dokusunun alt kısmında, çene kemiğine yerleştirilen metal çerçeve ile uygulanan implant tedavisidir. Diş eti iyileştikten sonra metal çerçeve çene kemiğine sabit duruma gelir. Çerçevede bulunan yapılar diş etlerinden dışarı çıktığında ise, implantlar monte edilir. En çok kullanılan endosteal, vida şeklinde olanlardır.

İmplant tedavisi uygulandıktan sonra nasıl avantajlarınız olur?
Eksik dişler için en iyi tedavi yöntemleri içinde yer alan implant uygulamasının ardından, ağız ve diş sağlığınız için son derece önemli avantajlarınız olacaktır.
Eksik dişleriniz tamamlanacağı için, yemek yerken daha iyi çiğneyebilir ve istediğiniz her gıdayı tüketebilirsiniz.
Her şeyi tüketebileceğiniz için, daha sağlıklı bir hayata kavuşabilirsiniz.
Daha estetik ve güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz.Diş eksikliği kaynaklı özgüven eksikliğini yenerek, sosyal hayatınızda daha mutlu olabilirsiniz.

 

İmplant Uygulanırken Acı Verir mi?
İmplant uygulamasının tüm aşamaları lokal anestezi altında gerçekleştirilir.  Bu nedenle hastanın acı ya da sızı hissetmesi mümkün olmaz. Ancak uygulama sonrasında hafif düzeyde de olsa bir ağrı hissedilebilir. Bu ağrı ya da sızı da ağrı kesici ilaç kullanımı ile kontrol altına alınabiliyor. İşlemden sonraki birkaç gün boyunca hafif düzeyde bir ödem oluşması da normal kabul ediliyor. Bu ödem zamanla kendiliğinden dağılıyor ve herhangi bir müdahaleye gerek kalmıyor. İmplant tedavisi ağrı ya da sızı endişesi nedeniyle korkulacak bir tedavi yöntemi değildir. Son derece konforlu bir süreçte tedavi tamamlanabiliyor.

İmplantın Ömrü Ne Kadar?
İmplant tedavisinde kullanılan materyallerin 30 yılı aşkın bir kullanım ömrü olduğunu belirtelim. Yapılan araştırmalar da 30 yılı aşkın bir süre boyunca implantların ağızda sağlıklı bir şekilde kalabildiğini ortaya koydu. Ayrıca bazı markaların ürünleri ömür boyu garanti de sunabiliyor. Şayet ömür boyu garanti sunan bir markanın implantı tercih edildiyse  kullanım ömrü konusunda da bir sıkıntı yaşanmasına gerek kalmıyor.

İmplantların Vücut Tarafından Kabul Edilmeme Riski Var Mı, Bazen Vücut Kabul Etmiyormuş Doğru Mu?
Dental implantlar titanyumdan üretilmektedir. İnsan vücuduna son derece biyo uyumlu olan titanyum, her hangi bir alerji riski yaratmayan, toksik olmayan kıymetli bir metaldir.

Yüzey özellikleri konusunda yapılan araştırmalar, titanyumun doku dostu olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, implant üretiminde uzun süredir titanyum kullanılmaktadır. İmplantın vücut tarafından reddedilmesi, söz konusu değildir. Fakat, iyileşme döneminde gelişen enfeksiyonlar ve hastalar tarafından ağız hijyenine dikkat edilmemesi, fazla alkol ve sigara tüketimi gibi etkenler; implantın kemik ile birleşmesini engelleyebilir. Buna bağlı olarak implant kaybedilebilir. Düzenli diş hekimi kontrolleri ve iyi bir ağız hijyeni sayesinde implantlarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

İmplant Tedavisi Anlaşılır mı?
İmplant tedavisi  ile ilgili hastaların en çok merak ettiği sorulardan biri de bakıldığında implantın anlaşılıp anlaşılamayacağı oluyor.  Bu tedavide hastanın gerçek dişlerine en uygun renk tonuna sahip olan diş protezleri kullanılıyor. Dolayısıyla profesyonel bir klinikte   implant tedavisi yaptırmanız durumunda dışarıdan bakıldığında bu tedavinin anlaşılması mümkün olmayacaktır.  Bununla birlikte implant tedavisinde dışarıdan görülebilen herhangi bir materyal kullanılmıyor. Gülümserken, yemek yerken ya da konuşurken bazı dişlerinizin protez olduğunun anlaşılmasından  endişe etmenize gerek yok. Önemli olan bu tedaviyi profesyonel bir klinikte yaptırmanız ve kaliteli implant çeşitlerinin kullanılmasını sağlamanızdır.

Her Diş İçin Bir İmplant Gerekli midir?
Hastaların büyük bir bölümü her diş için bir implant kullanılması gerektiğini düşünüyor. Oysa hastanın ağız yapısına bağlı olarak her diş için mutlaka bir implant kullanılması gerekmez. Şayet hastanın ağız yapısı buna uygunsa implantlar köprü şeklinde de kullanılabiliyor ve böylelikle her diş için ayrı bir vida yerleştirilmesine gerek kalmıyor. Ancak bunun için implantın ağızdaki diş eksikliğini giderecek çapta ve uzunlukta olması gerekiyor. Tek bir implant ile eksik dişleri gidermek her ağız yapısında ve her diş eksikliğinde  kullanılabilecek bir yöntem olmayabilir.  Bunun için öncelikle muayene olmanız gerekiyor.  İmplant tedavisinde gerçek dişlere asla protez bağlanmadığını belirtmek gerekiyor.  Bu nedenle hastanın ağız yapısı ve eksik dişlerin hangileri olduğu önem taşıyor.

Diş Çekildiğinde Hemen İmplant Yapılabilir mi?
Diş eksikliği özellikle gülümseme esnasında görülen dişler söz konusu olduğunda hastalarda bir paniğe ve endişeye neden olabiliyor. Bu nedenle dişin çekildiği gün hemen implant tedavisinin uygulanması talebi ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Ancak implant tedavisinin uygulanabilmesi için öncelikle kemiğin yeterli olması gerekiyor. Bununla birlikte çevredeki dokuların sağlıklı olması da son derece önemli bir kıstastır. En önemli unsur ise çekilen dişte bir enfeksiyon olmamasıdır. Şayet bu koşullar mevcutsa dişin çekildiği gün implant tedavisine başlanabilir.

İmmediat implant yöntemi ,Çekim boşluğunun ossifikasyonu (kemikleşmesi) için gereken bekleme süresinin eliminasyonu, daha az cerrahi işleme gerek duyulması, hastanın dişsiz kalma süresinin kısaltılması, alveol kemiğinin dikey ve yatay boyutunun korunarak optimal implant boyutunun yerleştirilmesine olanak sağlanması, toplam tedavi maliyetinin düşürülmesi gibi avantajları oral implantolojiye kazandırması sebebiyle, son dönemde çok yoğun ilgi görmektedir ve bir çok araştırmacı tarafından immediat implantasyon yöntemi kullanılarak çok sayıda klinik ve deneysel çalışmalar yapılmaktadır. Bu klinik ve deneysel çalışmalarda elde edilen başarılı sonuçlar, immediat implantasyon yönteminin oral implantolojide bir tedavi metodu olarak kabul görmesini sağlamıştır.

İmmediyat İmplantın Avantajları Nelerdir?
Normal koşullarda diş çekiminden 1,5 ila 2 ay bekleme süresinden sonra implant yapılır. Ama bazı uygun koşullar olduğunda diş çekimi ile aynı zamanda implantlar yerleştirilebilir. Cerrahi uygulama diğer implant uygulamalarına benzerdir.

İmmediat implantın avantajlarının başında zaman gelir. Bu teknik sayesinde diş çekiminin iyileşme süresi beklenmez. Aynı anda olması hastanın ikinci bir cerrahi işleme bağlı sıkıntısının oluşmasını da önler. Ayrıca çoğu zaman hastaya İmmediat implantın üstüne geçici sabit diş yapıldığı için hasta dişsiz de kalmaz. Unutmayın ki bu teknik hassastır ve tek farkı tecrübe gerektirmesidir.Bu sebeple bu alanda uzman kişilerden yardım almanız çok önemlidir.

İmplant Tedavisi İçin En Doğru Adaylar Kimler?
Bu tedaviden dileyen herkesin faydalanabileceğini belirtmek gerekiyor.  Eksik diş yapısına sahip olanlar için mevcut tedaviler arasında en doğru seçenek implant tedavisidir. Bu tedaviden faydalanabilmek için mutlaka belirli bir yaşta olmanız ya da belirli kıstaslara sahip olmanız gerekmiyor. Ağız ve kemik yapınızın uygun olması durumunda rahatlıkla implant tedavisi ile eksik dişlerin tamamlanmasını sağlayabiliyorsunuz. Ancak hamilelikte emzirme döneminde implant tedavisinin uygulanamayacağı belirtmek isteriz.

İmplant Öncesinde Anestezi Yapılıyor Mu?
Bu tedavi için genel anestezi uygulanmasına asla gerek olmaz.  Ancak işlemi esnasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemeniz için müdahale edilecek bölgenin uyuşturulması gerekiyor.  Bu nedenle işlemden yaklaşık olarak 10 dakika öncesinde bölgenin uyuşmasını sağlayan ilaç enjekte edilir. İlacın etkisini göstermesi için 5 ila 10 dakika beklemesi yeterli olabiliyor. Ancak bazı hastalarda  bu sürenin 15 ila 20 dakikaya kadar çıkması da mümkündür. Uyuşma gerçekleştiğinde daha fazla beklenmesine gerek olmaz ve işleme başlanır.

İmplant Tedavisinin Süresi Değişir Mi?
Her hastanın ağız yapısı aynı değildir. Bu nedenle implant tedavisinin her hastada aynı süre içerisinde tamamlanmasını beklemelisiniz. Bazı hastalarda işlem sadece yarım saat gibi kısa bir sürede tamamlanırken bazı hastalarda bu süre bir kaç saate kadar uzayabiliyor.  Bununla birlikte implant öncesinde hastanın kemik yapısının incelenmesi de gerekebilir. Çene kemiğinin durumuna bağlı olarak işlem süresinin de değişebildiğini bilmenizde fayda var.

Hangi Durumlarda İmplant Uygulaması Risklidir?
İmplant tedavisinin yapılabilmesi için 18 yaşının doldurulması gereklidir. Çünkü kemik oluşumu daha tamamlanmamıştır. Çok fazla sigara kullanan kişilere implant tedavisi önerilmez.

Çünkü sigaranın içinde bulunan maddeler bakteri plaklarının oluşmasını hızlandırır ve enfeksiyon riskini arttırabilir. Sigara içen kişilerin iyileşme süreci sancılı ve acılı geçmektedir. Sigara içen kişilerin tedaviye başlanmadan 2 hafta önce sigarayı kullanmamaları ve tedaviden 1 ay sonra kullanmaya başlamalıdırlar.

Diyabetli Hastalar İmplant Yaptırabilir Mi?
En çok merek edilen konulardan birisi de diyabetli hastaların implant tedavisi yaptırıp yaptıramayacağıdır. İmplant tedavisi yaptırmadan önce şeker seviyesinin kontrol altına alınması önemli hususlardan birisidir. İmplant teknolojilerindeki son gelişmeler diyabetli hastalarımızda implant tedavisinin başarısını oldukça yükseltmiştir. Aynı zamanda diyabetli hastalarımızda diş eksikliklerine bağlı olarak yaşanan çene kemiğindeki erimelerin implant tedavisi sonrası durdurulabildiği de görülmektedir.

Özetlemek gerekirse diyabet hastalığı artık ağız ve diş sağlığı tedavileri için bir engel oluşturmamaktadır. Şeker seviyemizi kontrol altında tuttuktan sonra  günde iki kez ikişer dakikadan olmak üzere dişlerimizi fırçalayarak dilimizin üstünü temizlememiz ve diş ipi kullanarak diş hekimimize düzenli kontrol olmamız halinde diyabet hastalığının olumsuz yan etkilerinden korunmuş oluruz.

İmplant Yapıldıktan Sonra Nasıl Beslenmeliyim?
İmplant tedavisinin ardından dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri tüketeceğiniz besinler ve beslenme şeklinizdir. Öncelikle implant tedaviniz uygulandıktan sonra, anestezi etkisi geçmediği sürece herhangi bir besin tüketmemelisiniz. Sert ve parçacıklara sahip gıdalardan, sıcak ve soğuk gıdaları tüketmekten kaçınmalısınız. Doktorların ilk 24 saat içerisinde tüketilmesini önerdiği gıdaların arasında besleyici ve yumuşak gıdalar bulunuyor. Yumuşak peynir çeşitleri, taneciksiz çorbalar, pişmiş yumurta, katkı maddesi bulunmayan şekersiz meyve ve sebze suları, makarna gibi gıdalar implant sonrası beslenme için sizi zorlamayacak ve besin ihtiyacınızı karşılayacaktır. Kivi, mandalina, portakal, greyfurt gibi meyveler ise bu süreçte ihtiyacınız olan vitaminleri karşılayabilmenizi sağlayacaktır.

İmplantın Markası Önemli Midir?
Nedeni ne olursa olsun diş çürümeleri sonrası yaptırılan implantlar ömürlük olup diğer protez dişlere oranla estetik bir görüntü sağlamaktadır.

Sektörde çeşitli markaların implantları çoğaldıkça fiyat ve kalite de değişkenlikler gözlemlenmektedir.

Doktorun önereceği implantlardan tercih etme hakkınız mevcut olup kaliteli bir implant yapılması diş implantı yaptıranlar için önemli bir konu olmaktadır.

Her sektörde olduğu gibi markanın güvencesinde diş implantı yaptırmak gerekir. Sonrasında yaşanılacak sorunlar adına marka ürününün arkasında duracaktır. Markalı ürünler garantili olup, daha uzun ömürlü olur. Uzun araştırmalar sonrası üretilen markalı implantlar her ağız ve çene yapısına uyumlu olarak piyasaya sürülür. Her açıdan kalite farkı gözle görülür.

İmplantların Temizliği Önemli Midir?
Dişlerini yaptırmak isteyenlerin en büyük önceliği olan implantlar ile alakalı yanlış bilinen doğrular vardır. Bunların başında ise implantların temizliği gelir. Temizliği yapılması zorunlu değilmiş gibi düşünülen implantların aslında kesinlikle temizlenmesi ve bakılması gerekir. Kendi ana dişiniz gibi bakımlarını yaptırmak, kontrole gitmek ve dikkatli kullanmak önemlidir. İmplant konusunda ömrünü uzatan en temel etmenler bunlardır.

Aksi durumda fırçalanmayan dişler çekilmeye başlar. Yüzeyleri zarar görür ve yapım maddeleri aşınmaya başlar. Dişlerden yeterince verim alınmamasına bağlı olarak da artık işlev görmez. Yaşanmaması için doktorunuzun önerilerine uymak ve gereken bakım işlemlerini atlamamak gerekir. Ancak bu şekilde uzun süre ve memnun kalarak implant kullanımı yapılması mümkün olacaktır.

İmplant Vidası Kemik İle Kaynaşmaz İse (Osseointegre Olmaz İse) Ne Olur?
Diş implant tedavilerinde en beklenmedik sonuçlardan birisi implant vidasının kemik ile kaynaşmamasıdır. İmplat vidası doğrudan çene kemiğine yerleştirilmektedir. Ancak bazı kişilerde çene kemiğinin bu vidayı tutmaması durumu söz konusu olmaktadır.

Çene kemiğine bağlanan implant vidasının tutmaması durumunda implant çıkartılarak çene kemiğinin kendisini yenilemesi beklenerek tekrar implant vidası yerleştirmek uygulanabilecek ilk seçenektir. İkinci kez çene kemiğine implant vidası takılmasından sonra o bölgede farklı bir yöntem kullanılmaktadır. Çene kemiğine uygulanan impant vidasının kaynaşmaması durumunda izlenecek diğer bir yöntem ise damak protezi yapmaktır. İmplant sayısı fazla olması durumunda farklı seçenekler de uygulanabilmektedir.

İmplant Ağız Kokusu Yapar Mı?
Son yıllardaki en modern diş tedavilerinden biri olan implant hakkında merak edilen birçok soru bulunuyor. Profesyonel bir şekilde üretilen implantların birçok üstün özelliği bulunuyor. Deneyimli diş hekimlerinden implant tedavisi alan kişiler, tedavi sonrası bakımlarının nasıl yapılacağı konusunda araştırma yapıyor. Gerekli olan tüm bilgiler diş hekimleri tarafından ayrıntılı olarak paylaşılıyor

İmplant tedavisi sonrasında herhangi bir şekilde ağız kokusu sorunu yaşanmıyor. Tedavi sonrasındaki ilk günler belirli kurallara dikkat eden kişiler, implant kullanımında herhangi bir sorun yaşanmıyor. Ortaya çıkabilecek farklı sorunlara karşı uzman diş hekimleri tarafından destek sunuluyor. İmplant tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen kişiler, telefon numaralarının yanı sıra internet sitesi üzerinden de ulaşım sağlayabiliyor.

En İyi İmplant Markaları
Diş ağrısı çekmek dayanılmaz anlar yaşamaya sebep olan bir durumdur. Bu durum kişileri çok korkarak da olsa diş hekimine yönlendirir. Diş ağrısından kurtulmanın en kolay şekli dişi ex etmektir. Ancak bu durum diş eksilmesine sebep olur. Son dönemde diş eksikliği sıkıntısı çekenler İmplant uygulamasına yöneliyor. İmplant ağızda eksik olan dişleri tamamlıyor. Ancak implantın kalite kalite seçenekleri bulunuyor. Bu kalite implant fiyatlarının da değişmesine sebep oluyor. Diş hekimlerinin en çok uyguladığı ve bilinen implant markası ITI Straumann’dır. İsviçre’de üretilmiş ve ilk implant markası olan Nobel biocare en kaliteli markalardan sayılabilir ve bu nedenle fiyatı yüksektir. En çok tercih edilen markalardan bir diğeri de Rittler’dir.

Yerli İmplant Markaları Hangileri?
İmplant sektörü gün geçtikçe gelişmekte, yenilenen ve keşfedilen teknolojiler eşliğinde daha sağlam bir yer edinmektedir. İmplant markaları gün geçtikçe bir artış göstermekte ve implant uygulamaları sıklaşmaktadır. Kişiler implant tedavisini daha güvenilir bir yöntem olması sebebiyle diğer yöntemlere göre daha fazla tercih etmektedirler.

İmplant tedavisinde kullanılan teknik, malzeme ömrü, kalitesi göz önünde bulundurulduğunda farklı etkinliğe sahip olduğu anlaşılmaktadır. Yapılan malzeme ömürleri, malzeme kalitesi farklı olan implantlar ağız dokusunda farklı etkileşimlere girerek belirli süreler içerisinde değişim ihtiyacı oluşabilmektedir.

Türkiye’de implant konusunda büyük bir pazar oluşması sonrasında bu alanda hizmet veren firmaların sayısı artmıştır. Yerli implant markaları kişilerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır.

Yerli implant markalarından bazıları şunlardır:

  • Nucleoss
  • DTI
  • Implance
  • Mode
  • Evoss
  • Dentium
  • NTA

İmplant sektörüne duyulan ilgi ve bu alandaki gelişmeler süreklilik kazandıkça yerli implant markalarının yaygınlaşacağı öngörülmektedir. İmplant sektöründe ithalat yapan bir ülke olan Türkiye’de her geçen gün yerli implant markalarının sayılarının arttığını söylemek mümkündür.

Türk İmplant Markaları Hangileridir?
Dişler düzenli fırçalanmadıkları zaman çürümeye başlarlar. Bu çürükler gün geçtikçe ağrı yapar. Bu ağrılardan mustarip olan hastalar diş doktorlarına giderler. Diş doktorları dişleri çekmeden önce kurtarmak için çabalarlar. Ancak dişler iyice çürüdüğü zaman dişleri çekerler. Çekilen dişlerin damaktaki yerlerinde boşluklar oluşur. Bu boşluklar yemek yemeyi zorlaştırabilirler veya diğer dişlerin boşluklara doğru eğrilmelerine sebep olabilirler.

Bu nedenlerden dolayı dişlerin çekilmeleri ile oluşacak boşluklar için tedavi uygulanır. Bu tedaviye implant tedavisi denir. İmplant tedavisi sayesinde yapay dişler damağa monte edilir. Böylece dişlerin çekilmesi sonucu oluşan boşluklar doldurulmaya çalışılır. Boşlukları doldurmak için kullanılan implant tedavisinde Türk malı çeşitli implant markalarından faydalanılır.

Bunlar:

  • İmplance implant sistemleri
  • Dti implant sistemleri
  • Evoss implant sistemleri
  • Mode implant sistemleri
  • Nta implant sistemleri

Dentium implant sistemleri şeklinde sıralanabilir.
Bu implant markaları sayesinde implant tedavileri uygulanır. Böylece ağız ve diş sağlığı korunmuş olur.

İmplant Sonrası Sigara İçmek Zararlı Mı?
İmplant tekniği; alınması gereken veya kendiliğinden kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen, vida kullanımıyla dişlerin sabitlendiği ve çene yapısında işlemlerin uygulandığı bir tekniktir. İmplant yapıldıktan sonraysa, normal dişler için yapılabilecek tüm gerekenlerin yapılabilmesi mümkündür.

Bunlara; sigara içmek, beslenme alışkanlıklarına aynı şekilde devam etmek ve diş temizliği yapmak da dahildir. Doğal olarak, implant yapılan bir kişinin sigara içmesi mümkündür. Ancak işlem yapılırken çene yapısının uyuşturuluyor olması, işlemden hemen sonra yutkunmanın da yavaşlamasına neden olur.

Bu yüzden, implant tamamladıktan sonraki yarım saat içerisinde sigara içilmesi önerilmez. İmplant ile yeni bir dişe sahip olmak ve ne zaman sigara içilebileceğini öğrenmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular
  • Sıkça Sorulan Sorular Kimlere İmplant Tedavisi Uygulanabilir?
  •  İmplant tedavisi, hemen her yaştan kişiye uygulanabilmekle birlikte, yalnızca gelişmekte olan çocuklar için uygun değildir. Bunun dışında genç, orta yaş ve ileri yaştaki herkese başarı ile implant tedavisi uygulanabilir.
  • Sıkça Sorulan Sorular İmplant Tedavisinin Başarı Oranı Nedir?
  •  Dünyada implantın ağızda kalma oranı yüzde 95-98 arasındadır. İyi bir tedavi planlanması ve uygun kemik hacmi ile implantların ortalama 10 yıl süre ile ağızda kalması başarı olarak görülmektedir. Bazı tedavilerde, uygulamanın gerçekleştiği 5 yılın ardından diş kayıpları yaşanabilmektedir.
  • Sıkça Sorulan Sorular İmplant Uygulanırken Acı Verir Mi?
  •  İmplant uygulamasının tüm aşamaları lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bu nedenle hastanın acı ya da sızı hissetmesi mümkün olmaz. Ancak uygulama sonrasında hafif düzeyde de olsa bir ağrı hissedilebilir. Bu ağrı ya da sızı da ağrı kesici ilaç kullanımı ile kontrol altına alınabiliyor.
  • Sıkça Sorulan Sorular İmplantın Ömrü Ne Kadar?
  •  İmplant tedavisinde kullanılan materyallerin 30 yılı aşkın bir kullanım ömrü olduğunu belirtelim. Yapılan araştırmalar da 30 yılı aşkın bir süre boyunca implantların ağızda sağlıklı bir şekilde kalabildiğini ortaya koydu. Ayrıca bazı markaların ürünleri ömür boyu garanti de sunabiliyor.
  • Sıkça Sorulan Sorular İmplant Tedavisi İçin En Doğru Adaylar Kimler?
  •  Bu tedaviden dileyen herkesin faydalanabileceğini belirtmek gerekiyor. Eksik diş yapısına sahip olanlar için mevcut tedaviler arasında en doğru seçenek implant tedavisidir. Bu tedaviden faydalanabilmek için mutlaka belirli bir yaşta olmanız ya da belirli kıstaslara sahip olmanız gerekmiyor. Ağız ve kemik yapınızın uygun olması durumunda rahatlıkla implant tedavisi ile eksik dişlerin tamamlanmasını sağlayabiliyorsunuz. Ancak hamilelikte emzirme döneminde implant tedavisinin uygulanamayacağı belirtmek isteriz.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp