Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş Çürümesi Nasıl Durdurulur?

Diş sağlığı, son derece önemli konuların başında yer alır. Dişlerimize gerekli olan bakımı sağlamazsak zamanla çürümeye başlar. Bu durum sonucunda da dişlerimizi tamamen kaybedebiliriz. Diş sağlığımız için gerekli olan hususlara dikkat etmek son derece kıymetlidir. Dişlerimizin, özellikle de erken yaşlarda çürümeye başlaması, oldukça tehlikeli bir durumdur. Bu bakımdan zamanında önlem almamız gerekir. Eğer gerekli önlemleri alırsak dişlerimizin çürümesine engel olabiliriz. Dişlerimizin çürümesi oldukça can sıkıcı bir durumdur. Düzenli şekilde dişlerimize bakım yapmamız gereklidir. Bu durumu alışkanlık haline getirmek, ileri yaşlarda dişlerimizin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Düzenli Olarak Fırçalayın

Dişlerimizde çürüklerin meydana gelmemesi için alınacak en büyük tedbir, dişlerimizi düzenli olarak fırçalamaktır. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamadığınız sürece alacağınız hiç bir önlem fayda sağlamaz. Bu bakımdan dişlerinizi günde iki kez kesinlikle fırçalamanız gerekir. Düzenli olarak fırçalanmayan dişlerde çürümeye engel olmanız imkansız hale gelir. Bu nedenle dişlerinizi fırçalamayı kesinlikle ihmal etmeyiniz. Diş sağlığı için en temel kural, dişlerinizi düzenli olarak fırçalamaktır. Ancak fırçalama esnasında da dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Sert bir şekilde dişlerinizi fırçalamayın. Bu durum diş etlerinize zarar verir. Aşağıdan yukarıya dairesel hareketler yaparak dişlerinizi, arkalı önlü fırçalayın. Günde iki kez, yemeklerden sonra dişinizi fırçalamanız gerekir.

Asitli Yiyecek Ve İçeceklerden Uzak Durun

Asitli yiyecek ve içecekler, sağlığınıza oldukça zararlıdır. Bunun yanında dişleriniz için de son derece zararlı olan bu gıdalar, çok fazla tüketildiğinde diş çürümesine neden olur. Bu bakımdan diş çürümesine engel olmak için asitli gıdalardan kesinlikle uzak durmanız gerekir. Asitli gıdalar, diş yapınızın yumuşamasına neden olur. Diş yapınızın yumuşaması da dişinizin güçsüzleşmesine ve zamanla çürümesine neden olur. Bu bakımdan son derece zararlı olan asitli gıdalardan uzak durmanız gerekir. Diş sağlığınız için asitli gıdaları çok fazla tüketmemeniz gerekir.

Düzenli Kontrol

Dişlerinizin sağlığını kontrol edebilmeniz için mutlaka düzenli olarak diş hekimine gitmeniz gerekir. Diş bakımınızı düzenli olarak yaptırmanız, daha sağlıklı dişlere sahip olmanızı sağlar. Bu bakımdan diş hekimine gitmek son derece önemlidir. Düzenli olarak diş hekimine gittiğiniz zaman dişlerinizde meydana gelebilecek sorunları erkenden teşhis edebilirsiniz. Böylece dişleriniz için çok geç olmadan müdahale yapabilirsiniz. Çürümeye engel olabilmek için düzenli olarak diş hekimine gitmeniz şarttır.

Diş Çürümesini Engelleyen Durumlar

Diş çürümesini engelleyen durumlar şunlardır:
  • Dişlerinizi yemekten sonra diş ipi ile temizleyin.
  • En az 2 defa dişlerinizi fırçalayın.
  • 2 dakika kadar diş fırçalama işlemini yapın.
  • Yemeklerden sonra sakız çiğneyin.
  • Düzenli olarak diş hekimine gidin.
  • Süt ve süt ürünlerini bol bol tüketin.
  • Şekerli gıdalar tüketmeyin.
  • Asitli besinlerden uzak durun.
  • Lif kaynağı besinleri tüketin.
Bu hususlara dikkat etmek, diş çürümesine engel olur. Bireylerin bu konuda son derece bilinçli davranmaları gerekir.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp