Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş Eti İltihabı Nedir? Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş eti iltihaplanması son derece önemli ağız ve diş sağlığı problemlerinden biridir. Pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen diş eti iltihaplanması sağlıksız beslenme, ağız ve diş sağlığına yeterince önem verilmemesi ya da farklı bir hastalığa bağlı olarak da gelişebiliyor. Diş etlerinin herhangi bir yerinde gelişebilen diş eti iltihabı hastaların yemek yemesini güçleştirebiliyor ve ciddi ağrılara sebebiyet verebiliyor. Diş eti iltihaplanması genellikle birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçen problemler arasında yer alıyor.  Bu nedenle çoğu zaman hastaların tıbbi yardım almasına gerek kalmıyor. Ancak iltihabın ilerlememesi için ağız ve diş sağlığına maksimum düzeyde önem verilmesi gerekiyor. Bununla birlikte 4 ila 5 günden daha uzun süre geçmesine rağmen iyileşme olmaması durumunda mutlaka bir diş hekimine görünmek gerekir.

Diş Eti İltihabının Belirtileri

Diş eti iltihabı kendini aynı gün belli eden sağlık sorunlarından biridir. Genellikle hafif bir acı ya da sızı hissi ile başlar ve nerede oluştuğuna bağlı olarak çeşitli şikayetlere sebebiyet verir. Diş eti iltihabının en yaygın belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Diş etlerinde aşırı hassasiyet oluşması
  • Kızarık ve kimi zaman da şiş bir diş eti görünümü
  • Diş etlerinde beyaz renkte düzensiz bir iltihap görünümü
  • İlerleyen vakalarda dişlerde gevşeklik ve diş eti çekilmesi
  • Özellikle sıcak ve soğuk yiyecek ve içecek tüketiminde  dişlerde sızlama
  • Konuşmaya da çiğneme fonksiyonları esnasında ağrı oluşması
  • Ağızda kötü koku oluşumu

Diş Eti İltihabının Sebepleri

Diş eti iltihabı daha önce de değindiğimiz gibi pek çok farklı faktörden kaynaklı olarak oluşabiliyor. Kimi zaman sadece bağışıklık sisteminin zayıflamış olması durumunda bile diş etlerinde iltihap oluşabiliyor. Genel olarak diş eti iltihaplanmasının nedenleri olarak şunlara değinebiliriz:
  • Şeker hastalığı
  • Tütün ürünleri kullanımı
  • Genetik faktörler
  • Hamilelik
  • Diş dolgusunun kırılmış olması
  • Dişlerde yapısal bir bozukluk olması
  • Bazı ilaçlar
  • Ağız ve diş temizliğinin ihmal edilmesi

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş eti iltihabı problemi yaşadığınızda uygulayabileceğiniz yöntemlerin başında tuzlu su ile gargara yapmak geliyor. Bir bardak ılık su içerisine  bir çay kaşığı tuz atarak tuz çözülene dek karıştırın. Ardından bu sudan bir yudum alarak ağzınızı çalkalayın ve suyu tükürün.  Bu işlemi hazırladığınız bir bardak su bitene dek tekrarlayın. Alternatif olarak bir bardak ılık su içerisine bir çay kaşığı elma sirkesi koyarak  uygulayabilirsiniz. Sirkeli su da diş eti iltihaplanması üzerinde etkili olabilen ve evde kolaylıkla hazırlanabilen gargaralardan biridir. Ancak bu işlemi uygulamanıza ve diş eti iltihaplanmasının üzerinden 4 ila 5 gün  geçmesine karşın halen diş eti iltihabı problemi yaşıyorsanız mutlaka bir diş hekimine görünün. Diş eti iltihaplanması ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur.

İmplant İltihabına Ne İyi Gelir?

İmplant iltihabında erken tedavi çok önemlidir. Evde doktora gitmeden uygulayabileceğiniz yöntemler bulunmaktadır. Doğal yöntemler ile diş iltihabı sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. İmplant iltihabına iyi gelen bitkiler ve ürünler; zerdeçal, elma sirkesi, sarımsak, yoğurt, yaban mersini suyu, tuz ve limon karışımı ile gargara, karbonat, limon suyu, karanfil yağı, kaya tuzu ve benzeri bitki ve ürünlerdir.

Elma Sirkesi Diş Etine İyi Gelir Mi?

Diş eti iltihabı dişteki bakterilerden kaynaklanmaktadır. Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.  
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp