Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?

Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Teknolojinin gelişmesi birçok sektörü etkiliyor. Diş tedavisinde son teknolojik ürünler kullanılıyor. Bu sayede en zor işlemler dahi kolay hale getirilebiliyor.

Diş Kaplama Nedir?

Son yıllarda diş kaplama baya araştırılıyor. Hem ülkemizde hem dünyada diş kaplatanların sayısı artıyor. Dişin belli maddeler ile doldurulmasına diş kaplama adı veriliyor. Bu işlem estetik amaçlı yapılabiliyor. Ancak çoğunlukla tedavi amaçlı kullanılıyor. Dişi çürüyen veya diş dolgusu düşen kişiler genellikle diş kaplamayı tercih ediyor. Diş kaplamanın yapılabilmesi için kaplama yapılacak dişin sağındaki ve solundaki dişlerin küçültülmesi gerekiyor. Birçok kişinin dişlerinde renk farklılıkları bulunuyor. Bu problem kaplama sayesinde halloluyor.

Diş Kaplama Yöntemleri

Diş kaplamanın yapılabilmesi için doktora gitmek gerekiyor. Doktor muayenesinde gerekli kontroller yapılıyor. Muayene bittikten sonra hangi tedavi yönteminin uygulanacağına karar veriliyor. Diş kaplamanın birçok yöntemi bulunuyor. Hangi yöntemin uygulanacağı kişiden kişiye değişiyor. Diş kaplama yöntemleri günden güne çoğalıyor. Hastalar da kaplama yöntemlerini seçebiliyor. Bazı diş kaplama yöntemleri:
  • Porselen kaplama
  • Ful porselen kaplama
  • Zirkonyum kaplama
İmplant yapılamayan kişilerde diş kaplama sıklıkla uygulanıyor.

Diş Kaplama Ücretleri

Diş kaplama her ilde yapılmıyor. Türkiye’nin birçok şehrinde diş kaplama yapılıyor. Hem özel hastanelerde hem devlet hastanelerinde bu işlem gerçekleştiriliyor. Diş kaplamak isteyenler genellikle klinikleri ve özel hastaneleri tercih ediyor. Devlet hastanelerinde çok fazla sıra oluyor. Özel hastanedeki fiyatlar değişiklik gösteriyor. Fiyatlara her yıl zam gelebiliyor. Yapılan tedaviye göre de ücret değişiyor. Diş kaplama ücretleri 185 TL ile 1660 TL arasında seyrediyor. Fiyatları Türk Dişhekimleri Birliği belirliyor.

Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş kaplamayı pek çok kişi araştırıyor. Bazı kişiler diş kaplamanın zorlu bir süreç olduğunu düşünüyor. Bu kişiler genelde kaplama yaptırmaktan vazgeçiyor. Ancak kaplama yapılacak bölge uyuşturulduğu için hastalar acı hissetmiyor. Diş kaplamasını estetik için yaptırmak tavsiye edilmiyor. Diş kaplama yapılmadan önce ölçü alınması gerekiyor. Bu ölçü laboratuara gidiyor. Orada bu ölçülere uygun diş yapılıyor. Kaplama yapılacak bölgenin yanındaki dişler eşit bir şekilde küçültülüyor. Küçültülen dişlerin üzerine laboratuardan gelen dişler monte ediliyor. Gerekli kontrolleri diş hekimi gerçekleştiriyor.

Dişi Kesmeden Kaplama Yapmak Mümkün Mü?

Birçok kişi dişini kestirmeden kaplama yaptırmak istiyor. Ancak bu durum mümkün olmuyor. Kaplamanın sağlıklı bir şekilde olması için dişlerin küçültülmesi gerekiyor. Eğer diş küçültülemezse laboratuardan gelen diş monte edilemiyor. Dişi küçültürken dikkatli olmak gerekiyor. Yapılacak yanlış bir işlem dişe zarar verebiliyor. Diş kaplama işlemi 1-3 gün içerisinde tamamlanıyor. Laboratuardan gelen dişe göre bu süre uzayabiliyor veya kısalabiliyor. Devlet hastanelerinde ise diş kaplama tedavisi çok daha uzun sürüyor. Devlet hastanelerinde de aynı yöntemler izleniyor. Diş kaplama tedavisi dünyada popüler hale geliyor.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp