Diş taşları; tüketilen katı ve sıvı besinlerin içerisinde yer alan, kireç türü veya fazla magnezyum içerikli alımlar sonrasında ortaya çıkan ve diş etlerine yakın olan kısımdan başlayarak dişlerin tüm yüzeyini kaplayabilen oluşumlardır. Diş taşları sonucunda hem ağız içerisinde oluşan koku hem de diş yüzeyindeki görünüm, insanlar tarafından istenmeyen oluşumların başında gelir. Bu nedenle; diş taşı oluşumu nasıl engellenir, hangi malzemeler gerekebilir ve diş taşı oluşumunu önlemek amacıyla bilinmesi gerekenler nelerdir, başlıkları da öğrenilmelidir. Daha sonra diş taşlarının olmadığı, estetik duran ve kötü koku içermeyen ağız yapısına sahip olunacaktır.
Ankara İmplant Fiyatları için iletişime geçin.
Diş Taşı Oluşumunu Engellemek İçin Gerekenler Nelerdir?
Diş taşı oluşumlarını engellemek amacıyla kullanılması gereken bazı gereçler vardır. Bu gereçlerin yanı sıra, bazı teorik bilgilere sahip olmak ve bu bilgileri hayata geçirebilmek de gerekecektir. Bu bağlamda, diş taşı oluşumunu engellemek için gerekenler şunlardır:
- Diş yüzeyini çizmeyecek şekilde yumuşaklığa sahip bir diş fırçası ve diş macunu
- Ağız çalkalama suyu
- Diş ipi
- Diş fırçalama tekniklerine dair uygulama bilgisi
Gibi gerekenler temin edilmelidir.
Diş Taşı Oluşumunu Engelleme Süreci Nasıl Gerçekleştirilir?
Diş taşı oluşumu, insanlar tarafından herhangi bir besin tüketimi oldukça devam edecek olan bir oluşumdur. Doğal olarak da diş taşı temizleme süreci de bir anda oluşmayacak ve bir anda önlenemeyecektir. İlk olarak, düzenli olarak diş fırçalamalarının yapılması ve en az günde iki kez, en fazla günde dört kez olacak şekilde dişlerin fırçalanması gerekir. Ayrıca, diş fırçasının; oval hareketler tercih edilerek, her diş yüzeyinde daireler oluşturacak şekilde ve diş yüzeyi aşınmayacak kuvvetle kullanılması sağlanmalıdır. Bu işlem tamamlandıktan sonra, ağız çalkalama suyunun mutlaka kullanılması ve işlemlerin tamamlanmasından sonra ilerleyen yarım saat içerisinde herhangi bir katı veya sıvı besin alınmaması gerekecektir. Belirtilen adımlara düzenli olarak uyulduğu takdirde, iki hafta içerisinde diş taşlarının temizlenmeye başladığı ve oluşması muhtemel olan diş taşlarının önlendiği fark edilecektir.
Diş Taşı Oluşumu Ne Kadar Sürede Engellenir?
Diş taşı oluşumu, beslenmenin devam etmesi mümkün olan her durumda kendisini gösterecek olan bir sorundur. Ancak bazı besinlerin daha fazla diş taşı oluşumu sağladığı ve diş taşı oluşum sürecini hızlandırdığı da unutulmamalıdır. Özellikle; kahve veya kahve tüketimi, kireç yoğunluğu fazla olan arıtılmamış su ve yağlı süt içeriklerinin tüketimi sonrasında diş taşları daha kolay oluşacaktır. Bu nedenle, belirtilen içerikler aktif olarak tüketilirken diş taşı engelleme süreci de oldukça uzun olacaktır. Her türlü etken göz önünde bulundurularak, ortalama olarak bir hafta ile bir ay arasındaki süreç sonrasında diş taşı oluşumunun engellenmeye başladığı fark edilecektir. Sürecin daha kısa olmasını sağlamak amacıyla hem gereken teknik bilgi donanımına hem de gereken malzemelere sahip olunduğuna emin olunmalıdır.
0 comments on “DİŞ TAŞI OLUŞUMU NASIL ENGELLENİR?”