Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş Temizliği Ne Kadar Sürer?

Diş temizliği günlük öz bakım sorumluluklarımızdan biridir. Öncelikle diş ve ağız sağlığımız için ardından daha bakımlı ve hoş gözükmek için diş temizliği oldukça önemlidir. Gündelik rutin halinde diş sağlığına ve temizliğine önem veren kişilerde profesyonel diş temizliğine ihtiyaç duyması daha az olasılıktır. Ancak yine de yıl içerisinde diş temizliği yaptırmak gerekir. Özellikle diş taşlarının temizlenmesi oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmeyi hedefler. Diş temizliği işlemi oldukça kolay ve pratiktir. Yaşanacak büyük bir komplikasyon asla beklenmez.

Diş Temizliği Nedir?

Diş temizliği uzman hekimler tarafından gerekli görülen durumlarda yapılan bir işlemdir. Bu işlem oldukça yaygın ve sık olarak gerçekleştirilir. Diş temizleme işlemi diş üzerinde olan iş taşı probleminin giderilmesi, dişlerin sağlıklı ve temiz olmasını sağlar. Bu nedenle diş temizleme diş kayıplarının yaşanmaması, kötü ağız kokusunun önüne geçilmesi ve köklerin zarar görmemesi açısından oldukça önemlidir. Diş temizliği yaptırmak kişinin ağız sağlını korumasına yardımcı olur.

Diş Temizliği Ne Kadar Sürer?

Diş temizliği zaman içerisinde diş üzerinde meydana gelen tabakanın yani diş taşının temizlenmesi olarak tanımlanır. Diş temizliği işlemi dişlerin temizlenerek parlak ve sağlıklı hale gelmesini sağlar. Diş temizleme işlemi sırasında çeşitli medikal aletler kullanılır. Belli bir sıralama ile kullanılan aletlerin çeşitli işlevleri bulunur.  Diş temizleme için kullanılan alet ve yöntemler;
  • Ultrasonik aletler: Titreşen ultrasonik aletler sayesinde işlem öncesine diş yüzeyindeki tartarların temizlenmesi sağlanır.
  • İnce el aletleri: Temizlenmeye başlayan dişin pürüzsüz hale gelmesi için ince el aletleri ile uygulama gerçekleştirilir.
  • Diş cilası: Dişlerin parlak bir görünüme sahip olması için kullanılan diş cilası dişlerin daha parlak ve sağlıklı gözükmesini sağlar. Dairesel hareketler ile gerçekleşen diş cilası dişlere teker teker uygulanır.
  • Florür: Florür işlemi kişinin isteğine bağlı gerçekleşen özel bir cihaz yardımıyla dişe florür sürülmesi işlemidir. Dişe uygulanan florürün kesinlikle yutulmaması gerekir. İşlemin ardından yarım saat ağızda bekletilen florür sürenin dolmasının ardından tükürerek ağızdan çıkartılmalıdır.
Diş temizliğinin ilk üç aşaması en fazla yarım saat sürer. Bu işlemler oldukça kolay ve can yakmayan uygulamalardır. Bu nedenle diş temizliği yaptırmak korkmak veya ertelemek doğru değildir.

Diş Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş temizliği yaptırmanın belirli zaman aralıkları bulunur. 6 ay arayla yaptırılan diş temizleme işleminin hiçbir zararı bulunmaz. Diş eti hassasiyeti bulunan kişiler için uzman hekim kararıyla doğru işlem uygulanarak diş etinin zarar görmesi engellenmiş olur. Diş temizliği sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Diş Temizliğinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş temizliği işleminin ardından diş ve diş etinde hassasiyet oluşabilir. Bu nedenle işlem sonrasında fazla soğuk ve fazla sıcak yiyecek ve içeceklerin tercih edilmemesi önerilir. Leke oluşumuna daha yatkın olunan bu süreçte sigara, kahve ve benzeri maddelerden uzak durulmalıdır.
Blog
Diş dolgusu (Bonding) ağızda koku yapar mı?
Gülüş Tasarımı Hangi Dişlere Yapılır?
Hangi Durumlarda Dişe Tel Takılır? Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?
Diş Taşı Temizliği Diş Aralarını Açar mı?
İmplantın Tutup Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?
Diş beyazlatma işlemi kaç ton açılır? Sonrasında tekrar sararma olur mu?
Diş Teli Takmak Dudak Şeklini Değiştirir mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?
İmplant Vidası Neden Gevşer? Kırılma Riski Var mı?
İmplantlar Sinüzite Neden Olur Mu?
Diş Dolgusunun Dayanma Süresi Nedir? Ne Zaman Çürür?
Dişler Neden Aşınır? Diş Aşınması Nasıl Tedavi Edilir?
Diş Çekimi Sonrasında Mutlaka İmplant Gerekli Mi?
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp