Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ankara Lamine Diş Kaplama Porselen

Porselen Lamine Nedir?
Dişlerde kesilme işlemi yapılmadan, sadece ön yüzlerinin 0.3 ile 0.7 mm kadar inceltme işlemi yapılmasıdır. Sağlam olan diş dokusunun, minimum şekilde kaybedilmesine neden olan bir uygulamadır. İnceltme işlemi yapılmış olan bölgeye, porselen diş lamineları yapıştırılır.

Porselen laminenın uygulandığı durumlar;

  • İleri derece renkleri bozulmuş olan dişlerde uygulanır. Beyazlatma işlemlerinden netice alınmayan dişlerde uygulanmaktadır.
  • Yapısal formu ve şekli iyi olmayan dişlerde bu işlem yapılabilmektedir.
  • Ağızdaki ayrık yapıda olan dişlerin birleştirme işlemlerinde uygulanmaktadır.
  • Kırılmış ya da aşınmış bozuk dişlerin, düzeltilmesi işlemlerinde uygulanır.
  • Rengi ve yapısı bozulmuş olan, eski diş dolgularının onarılması işlemlerinde uygulanır.
  • Yapısı eğri olan dişlerin düzeltilmesinde uygulanabilmektedir. Bu uygulama Kusursuzsa yakın kozmetik çözümler sunabilmektedir.

Bunun gibi birçok durumda yaprak porselen lamine uygulaması yapılmaktadır.

Porselen Diş Lamineları Hangi Durumlarda Uygulanır?
Porselen lamine dişlerin uygulanması için farklı durumlar vardır. Bu durumların temel sebebi, kişinin sahip olduğu ana dişin, hem görüntü ve estetik anlamında hem de diş sağlığı anlamında yeterli olmamasıdır.

Eğer bir kişinin ana dişinde aşınmalar, görüntü anlamında kalıcı olarak bulunan lekeler varsa bu durumda porselen lamine tedavisi uygulanır. Burada yaş unsuru da oldukça önemlidir. Çocuk yaşta bulunan ve henüz süt dişleri yeni dökülen çocuklarda ve çene yapısı henüz oturmayan bireylerde bu tedavi tercih edilmez.

Dişlerde aşınmalar bulunan, geriye dönülmesi mümkün olmayan durumlarda ve genellikle kırk yaş üstü bireylerde uygulanır. Uygulamanın olup olmayacağına diş hekimi karar verir.

Porselen Lamine Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Porselen lamine diş tedavisi, farklı yaş gruplarında ve çeşitli sorunları yaşayan bireylere uygulanabilir. Bu diş tedavisinin sıklıkla uygulandığı durumlar; kişinin dişleri üzerinde oluşan kuvvetli aşınma ve hasarlar oluştuğu durumlarda, kişilerin dişleri kırıldığı zamanlarda uygulanır.

Bu uygulamada, sahip olunan dişin inceltilmesi sağlanır. Bu sayede porselen lamine diş tedavisine hazırlık oluşturulur. Daha sonra özel yapıştırıcılar kullanılarak porselen lamine parçaların diş üzerinde sabitlenmesi sağlanır. Bu şekilde tedavi gerçekleştirilir. Söz konusu tedavi yönteminde normal dişlerde oluşacak kalıcı bir değişim söz konusudur.

Bu sebeple zorunlu olmadıkça küçük yaş gruplarında uygulanmaz. Genel olarak kırk yaş üstü bireylere uygulanan bir tedavidir.

Porselen Lamine Diş Tedavisi Kaç Seans Sürer?
Porselen lamine diş tedavisi genel olarak uzun bir süreç değildir. Tedavi öncesi hazırlıklar ve tedavi sırası süreç sonucunda kaç seans süreceğine karar verilir.

Tedavi öncesinde; dişte bulunan diş taşlarının temizlenmesi, diş etlerinde bulunan sorunların giderilmesi ve dişlerin belirli oranlarda inceltilmesi gerekir. Tüm bu işlemler genel olarak iki seansın sonucunda bitmiş olur. Daha sonra porselen lamine tedavisinin uygulanacağı seanslar vardır. Bu seanslarda ilk olarak porselen laminelerin boyutları ayarlanır.

Daha sonra özel yapıştırıcı malzemeler ile dişlere uygulanması sağlanır. Bu şekilde tedavi bitmiş olur. Bu işlem genel olarak tek seansta biten bir işlemdir. Bu durumda tedavi genel olarak üç seansta biter.

Peki, Porselen Diş Laminelerinin Tedavisinin Uygulanamayacağı Durumlar Nelerdir?
Bazı durumlarda porselen lamine diş tedavisi uygulanamaz. Bu tedavi sebepleri çeşitli alanlarla yakından alakalıdır. İlk olarak tedavi olmak isteyen hastanın yaşının küçük olması ve bu sebeple çene yapısının oturmamış olması durumunda bu tedavi yapılamaz.

Kişinin ana dişlerinin zarar görmeden kurtarılması hedef alınır. Bunun yanı sıra; dişlerde oluşmuş aşınmaların bulunmaması, dişlerin zarar görmemiş olması durumunda da bu tedavi tercih edilmez. Sağlam ve sağlıklı olan ana dişin doğal yapısını korumak esas alınır.

Hangi sebeplerden dolayı bu tedavinin uygulanamayacağı konusunda detaylı bilgi sahibi olmak için mutlaka diş hekimlerine danışılmalıdır. Uygun görülmediği zaman tedavinin yapılmaması gerekir.

Porselen Lamine Dişlerin Düşme Riski Var Mı?
Porselen lamine dişlerin genel olarak düşme riski yoktur. Ancak gerekli özenin gösterilmesi ve belirli aralıklarla diş hekimlerine kontrole gidilmesi gerekir. Porselen laminelerin dişe sabitlenmesinde kullanılan yapıştırıcıların bir kullanım süresi vardır.

Bu süre diş hekimleri tarafından belirtilir ve süre dolmadan işlemin yenilenmesi sağlanır. Bu durumun dışında porselen lamine dişlerin kendi kendine düşme durumu yoktur. Diş üzerinde uygulanacak şiddetli baskılar sonucunda ve yapılması gereken bakımların uzun süreli olarak ihmal edilmesi durumlarında sorun olabilir.

Bu durumlarda porselen lamine dişler kırılabilir ve düşebilir. Bu durumların dışında, kendi kendine ve sebepsiz bir şekilde düşmeleri ise söz konusu değildir.

Kron Kaplama
Dişte yer alan koruyucu mine tabakasının, çeşitli darbelerden dolayı kırılması ve aşınması gibi problemlerde, çiğneme fonksiyonunda eksilmeler görülür. Bu gibi durumlarda diş teknisyenlerinin almış oldukları ölçülere bağlı olarak, belirli kalıplar içerisinde oluşturulmuş olan suni yapılar sorunlu bölgeye uygulanır. Bu uygulama kron kaplamadır.

Yapay olarak elde edilen kron, hastanın ağzına oturtulur. Çiğneme ve konuşma fonksiyonları ayarlandıktan sonra, kron yapıştırılır. Kronun dişte, ilgili bölüme yapıştırılabilmesi için, dişte kesi işlemi uygulanmaya başlanır. Kesi işleminin yapılması, kaplamanın yapılacağı dişlerle doğal dişlerin aynı yapıda olmasını sağlamaktır.

Kesi; görünüm bakımından dişin, doğallığını korunmasını sağlar. İşlem sırasında hasta, herhangi bir ağrı veya sızı hissetmez. Lokal olarak uyuşturulmuş olan bölgede işlem yapılırken, hastanın herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermemesi gerekmektedir.

Diş İnceltme
Dişlerde oluşan estetik sorunları gidermek için yapılan törpüleme işine, diş inceltme adı verilmektedir.

Diş inceltme işlemi şu sorunların düzeltilmesi için yapılmaktadır;

  • Dişlerin yapısındaki yamukluklar
  • Ağız yapısından büyük diş yapısı
  • Dişlerin üzerinde rahatsızlık veren pütürlü yapıların oluşması
  • Dişlerde kırıkların olması ve dil ile dudağı kesmesi
  • Diş boylarının orantısızlığı
  • Dişlere porselen kaplama yapılacak olması

Bu sorunların giderilmesi için yapılan diş inceltme işlemi, lokal anestezi altında yapıldığı için, ağrı veya acı hissedilmemektedir. Diş inceltme işlemi mutlaka diş doktorlarınca ve gerekli olduğu zaman yapılmalıdır. Bu işlem, özellikle çürük olan ve dolgu yapılmış dişlere uygulanmamaktadır. Uygulamadan sonra, sert maddeler ve besinler çiğnenmemeli, dişler düzenli fırçalanmalıdır.

Kaplama Diş Nasıl Yapılır?
Dişlerin kaplanması özellikle soğuk sıcak uyumu konusunda sorun yaşayan kişilerde gerçekleştirilmektedir. Kaplama diş yapımı kişiler tarafından çok merak edilen konulardandır. Kaplama diş yapımında kalıp aşaması önemli aşamalardandır. Gerekli ölçümler yapılarak dişlerin bir taslağı çıkartılır. Bu sayede kaplamanın boyut ve yapılacak malzemesi hakkında bilgi sahibi olunabilir. Bilgi edinilerek kalıplar hazırlanır ve dişe takmaya hazır hale getirilir.

Kalıplar hazırlandığında dişe uygulama gerçekleştirilir. Geçici bir formda yerleştirilen kaplama ile bir süre deneyimleme yapılır. Deneyimleme sonrasında problem oluşması durumunda kaplama çıkarılarak tedavi uygulanır. Tedavi gerektirmeyen durumlarda ise hazırlanan kalıp tam bir şekilde yerleştirilerek kaplama diş yapım işlemi tamamlanır.

Yaprak Diş Kaplama
Yaprak diş kaplama, dişlerin görülen yüzeylerine yaprak şeklinde porselen malzemenin yapıştırılması ile gerçekleşen bir uygulamadır. Bu uygulama, dişlerin kesilmesine gerek olmadan yapıldığı için, en sağlıklı ve tercih gören bir tedavi şeklidir. Dişlerin görülen yüzeyleri, çok az miktarda törpülenerek, ölçüler alınmakta ve bu ölçülere göre hazırlanan porselen yapraklar, bu yüzeylere yapıştırılmaktadır.

Porselen yapraklar çok incedir ve metal içermemektedir. Ayrıca ışığı çok iyi geçirdiğinden, doğal dişlerden ayırmak imkansız hale gelmektedir. Uygulama; kırık dişlere, dişler arasındaki boşlukları kapatmada ve çapraşıklığı düzeltmede başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Ayrıca porselen yaprakların dayanıklı olması, renk değiştirmemesi ve aşınmaya karşı dirençli olması, uygulamanın en büyük avantajları arasında sayılmaktadır. Uygulama ortalama bir hafta civarında tamamlanmaktadır.

Düşen Kaplama Diş Nasıl Yapıştırılır?
Dişlerin daha estetik bir yapıya sahip olması amacı ile yapılan işe kaplama denilmektedir. Kaplama işlemi esnasında hem uygulanan malzeme hem de uygulanan işlem birbiri ile uyum içerisinde yapılmalıdır. Aksi bir durumda kaplamanın düşmesi gibi sorunlar ile karşılaşılır.

Düşen Kaplamanın Yapıştırılması Nasıl Olur?
Sert işlem görmüş veya bakımsız kalmış dişlerde kaplama düşer. Düşen kaplama dişler diğer işlemlerin yanı sıra kolaylıkla düştüğü yere takılabilmektedir. Yalnızca doktorların uygulayabileceği bu işlemde özel cemenler kullanılır ve böylece düşen diş yerine yapıştırılır.

Kaplama Diş Nasıl Düşer?
Sıkıştırma işlemi kullanılarak kaplama dişer yerine yerleştirilir. Bu işlem doğru bir şekilde yapılmazsa dişler sabit kalmaz ve düşer.

Sıkça Sorulan Sorular
  • Sıkça Sorulan Sorular Porselen Diş Lamine Nedir?
  •  Dişlerde kesilme işlemi yapılmadan, sadece ön yüzlerinin 0.3 ile 0.7 mm kadar inceltme işlemi yapılmasıdır. Sağlam olan diş dokusunun, minimum şekilde kaybedilmesine neden olan bir uygulamadır.
  • Sıkça Sorulan Sorular Porselen Diş Lamineleri Hangi Durumlarda Uygulanır?
  •  Porselen lamine dişlerin uygulanması için farklı durumlar vardır. Bu durumların temel sebebi, kişinin sahip olduğu ana dişin, hem görüntü ve estetik anlamında hem de diş sağlığı anlamında yeterli olmamasıdır. Eğer bir kişinin ana dişinde aşınmalar, görüntü anlamında kalıcı olarak bulunan lekeler varsa bu durumda porselen lamine tedavisi uygulanır.
  • Sıkça Sorulan Sorular Porselen Lamine Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır?
  •  Zorunlu olmadıkça küçük yaş gruplarında uygulanmaz. Genel olarak kırk yaş üstü bireylere uygulanan bir tedavidir.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp