Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?

Çocukluk döneminden itibaren başlayan tırnak yemek alışkanlığı, ortodonti sorunlarının oluşmasına neden oluyor. Uzmanlar tırnak yeme alışkanlığı ile ilgili olarak yapmış oldukları araştırmalarında tırnak yemenin psikolojik sebeplerden kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Kişinin gündelik hayatında tırnak yeme alışkanlığı elde etmesi, psikolojik sorunlardan kaynaklı olabiliyor.

Tırnak Yemek Alışkanlığının Zararları Nelerdir?

Tırnak yemek, yalnızca diş ve diş etiyle ilgili problemleri tetiklemez. Tüm bunların yanında daha pek çok konuda zararlar ortaya çıkartabilir. Tırnak yeme alışkanlığının ortaya çıkaracağı olumsuz yanları sıraladığımız zaman;
  • Diş bozukluğuna yol açar
  • Diş etlerine zarar verir
  • Ağız kokusuna neden olur
  • Yüz siğillerini çıkartır
  • Kronik baş ağrı sorunlarının artmasına yol açar
  • Üşütme ve ishal sorunlarına zemin hazırlayabilir
Birçok olumsuzluğa neden olacak tırnak yeme alışkanlığınızdan mümkün olduğunca kurtulmaya çalışmanız gerekiyor.

Neden Tırnak Yeme İhtiyacı Duyulur?

Tırnak yeme, toplumumuzda bazı kişilerde görülebilen sorunlardan biridir. Öyle ki bu alışkanlığın her geçen gün daha fazla kişide olmaya başladığı görülüyor. Sürekli olarak tırnakların yenmesi, en önemli davranış bozukluklarından biridir. Üstelik bu alışkanlık sadece çocuklarda görülmediği gibi yetişkinlerde de sık sık görülmeye başlanmıştır. Tırnak yeme ihtiyacının duyulmasının altında yatan nedenler daha çok psikolojik kökenlidir. Tırnak yiyen bireyin duymuş olduğu yalnızlık, stres, dikkatsizlik ve hayal kırıklığı duygusu davranış bozukluğunun tetiklenmesine yol açmaya başlar. Sıkıntıdan kaynaklı olarak istemsiz bir şekilde tırnak yenmeye başlanır.

Tırnak Yemek Dişlere Zarar Verir Mi?

Tırnak yemek dişlerdeki şekil bozukluğunun meydana gelmesine neden olur. Çapraz, yamuk, birbirinden ayrılmış bir dişlere sahip olmanıza sebebiyet verir. Dişlerdeki kötü görünümün açığa çıkması kişinin psikolojik açıdan daha kötü şekilde etkilenmesine yol açmaya başlar. Tırnak yemek yalnızca dişlere zarar vermez. Diş etlerinin de zarar görmesine yol açan sıkıntılı bir davranıştır. Ağız sağlığının kontrol altına alınabilmesi için bu davranışlardan uzak durulması gerekir. Kişinin alışkanlıklarından kurtulması içinde uzman kişiler tarafından destek alması gerekebilir. Tırnak yeme aynı zamanda bir özgüven belirtisi olarak bilinir. Özgüven sorunları yaşayan kişilerin psikolojik anlamda alacakları yardımlar sayesinde bu davranışlarından kolayca kurtulmaları mümkün olur.

Tırnak Yeme Alışkanlığından Nasıl Kurtulunur?

Tırnak yeme alışkanlığınızdan bir an önce kurtulmak isteyebilirsiniz. Bu alışkanlığınızdan kurtulmanızın en iyi yollarından biri tırnaklarınızı kesmeniz olur. Tırnakları çok uzatmamanız tırnak yeme alışkanlığınızı bir nebzede olsa azaltmaya yardımcı olur. Güzel, bakımlı ve kesilmiş olan tırnaklar sayesinde sürekli olarak elinizi ağız bölgesine götürme ihtiyacı duymamış olursunuz. Bu kötü alışkanlığınızdan kurtulmanızın bir diğer çözüm yollarından biri ise psikolojik tedavi alınmasıdır. Uzman bir kişiden alacağınız psikolojik destekler sayesinde tırnak yeme isteğinizi minimuma indirmeye başlayabilirsiniz. Kendinizi ayrıca bu konuda tutarak ve tırnak yememek için direterek de alışkanlığınızdan kurtulmanız mümkün olur.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp