Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Bebeklerde Ne Zaman Diş Fırçalanır?

Bebeklerin ilk dişleri 6. ay ile 8. ay civarında çıkmaya başlamaktadır. İlk dişler ağızda görülmeye başladıktan sonra sabah kahvaltısı sonrasında ve gece yatmadan önce bu dişleri gazlı bezi ıslatarak silmeye başlayabilirsiniz. Diş fırçası kullanımı bu dönemlerde önerilmemektedir. Çünkü diş fırçası kullanabilmesi için bebeğinizin arka dişlerinin de çıkmış olması gerekmektedir. Ortalama olarak arka dişler 2.5 ile 3 yaş arasında çıkmış olacaktır. Arka dişler de tamamlandıktan sonra diş fırçası kullanımına başlayabilirsiniz. Dişler fırçalanmaya başladıktan sonra çocuğunuzun bunu sorumluluk haline getirmesini sağlamanız da gerekmektedir. Bu sayede diş fırçalama alışkanlığına sahip olmuş olacaklardır ve dişleri uzun süre sağlıklı bir durumda kalacaktır. Çocuğunuza diş fırçalama alışkanlığı edindire bilmeniz için size birkaç yöntem sunacağız. Bu yöntemler şu şekildedir:

Dişlerinizi Beraber Fırçalayın

Çocuklarınızı diş fırçalama alışkanlığına kavuşturana kadar bu evrede çok zorlanabilirsiniz. Diş fırçalama durumunu bir mecburiyet olarak görmeleri huzursuz olmalarına sebep olacaktır. Bu sebeple diş fırçalamayı bir oyun haline getirebilirsiniz ve bunu beraber uygulayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz diş fırçalamaktan kaçınmayacaktır ve bundan zevk alacaktır. Diş fırçalamayı bir oyunmuş gibi görmesini sağlamak için, çocuğunuza figürlü diş fırçaları alabilirsiniz.

Kendi Başına Diş Fırçalamasına İzin Verin

2-3 yaş arasındaki çocukların kendi başlarına diş fırçalamaları zor olabilmektedir. Bu yaşta olan çocuklar küçük oldukları için ailelerinin desteğine ihtiyaç duymaktadırlar. Ancak diş fırçalama alışkanlığı edinebilmeleri için öncelikle dişlerini kendilerinin fırçalamalarına izin vermeniz gerekmektedir. Diş fırçalama eyleminin sonlarına doğru dişlerin tam anlamıyla temizlenebilmesi adına yardımcı olabilirsiniz.

Dişlerini Neden Fırçalaması Gerektiğini İzah Edin

Küçük olmalarına rağmen çocuklar keskin bir zekaya sahiptirler. Çocuğunuza dişlerini neden fırçalaması gerektiğini güzel bir şekilde izah ederseniz, uygulama sırasında daha kolay anlaşabilirsiniz. Dişlerini neden fırçalaması gerektiğini bilen bir çocuk daha uyumlu olacaktır.

Bir Diş Hekiminden Yardım Alın

Çocuğunuzun dişlerinin sağlıklı olabilmesi için bir diş hekiminden yardım alabilirsiniz. Dişlerini düzenli fırçalayan çocuğunuzu diş hekimine götürerek taktir görmesini sağlayabilirsiniz. Yaptığı şeyin doğru olduğunu başkası tarafından duymak çocuğunuzun diş fırçalama eylemine devam etmesini sağlayacaktır.

Çocuklar İçin Nasıl Bir Diş Fırçası Kullanılır?

Çocuğunuz için yumuşak naylon kıllardan yapılmış olan diş fırçası kullanabilirsiniz. Kılları sert olan diş fırçaları, dişleri aşındıracağı için önerilmemektedir. Almış olduğunuz diş fırçasını 6 ay sonra mutlaka değiştirmeniz gerekmektedir.

Çocuklar İçin Nasıl Diş Macunu Kullanılır?

Çocuklarda 3 yaşına kadar diş macunu kullanımı önerilmemektedir. 3 yaş sonrasında kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Fakat reklamlarda görmüş olduğunuz gibi 3-5 cm diş macunu kullanmamalısınız. Diş macununun bir nohut tanesi kadar olması çocuğunuz için yeterli olacaktır. İlk başta herhangi bir florürlü diş macununu kullanabilirsiniz. Önemli olan çocuğunuzun diş fırçalamaktan zevk alması ve düzenli bir şekilde fırçalamak istemesidir. O sebepten ilk başta hangi macunun kullanılacağının hiçbir önemi yoktur.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp