Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş Fırçalarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İnsan vücudunda mikrop ve bakterilerin en fazla olduğu ve aynı zamanda en hızlı çoğaldığı yer ağızdır. Ağız temizliğinin doğru şekilde yapılmaması ya da ihmal edilmesi diş ve diş etlerinin yanı sıra tüm iç organlarına zarar verir. Ağızda üreyen mikrop ve bakteriler kana karışır ve sonrasında kalpten böbrek ve beyine kadar tüm organlara zarar vermeye başlar. Bu riski ortadan kaldırmanın tek yolu ise günde 2 defa dişleri fırçalamak ve aynı zamanda en az 2 günde 1 de diş ipi kullanarak diş aralarını doğru şekilde temizlemektir. Diş fırçalarken bazı noktalara da dikkat etmeniz gerekiyor. Dişlerin gelişigüzel temizlenmesi, ağız temizliğinin tam olarak yapıldığı anlamına gelmez. İşte diş hekimlerinin hassasiyetle üzerinde durduğu konular!

Diş Fırçası Nasıl Olmalı?

Çok yumuşak ve çok sert diş fırçalarının özel bir ihtiyaç olmadığı sürece diş hekimleri tarafından onaylanmadığını belirtelim. Diş hekimleri orta sertlikte bir fırça kullanılması gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda diş fırçasının 6 ayda bir değiştirilmesi gerektiğini, kaliteli bir diş fırçasının kullanılması gerektiğini de unutmamak lazım. Fırça kıllarının kolay kopmayacak ve kolay deforme olmayacak kadar kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Şayet diş etlerinde kanama varsa, yumuşak diş fırçasının kullanılması gerekiyor.

Dişler Nasıl Fırçalanmalı?

Diş fırçasına diş macunu sürdükten sonra dişlerinizi fırçalamaya üst çeneden ve en arkadan başlayın. Fırçalama işlemini yaparken diş fırçasının yarısı diş etlerinin üzerinde, kalan yarısı da dişlerin üzerinde olmalıdır. Çok nazik hareketlerle dişlerinizin yukarıdan aşağıya doğru temizlenmesini sağlayın. Ancak bu işlem esnasında çok fazla bastırmamalısınız. Aksi halde diş etlerinize zarar verebilirsiniz. Yukarıdan aşağıya doğru küçük daireler çizecek şekilde bir titreşim hareketi yaparak fırçalama yapmanız gerekiyor. Üste çenedeki dişlerin arka bölümlerini de bu şekilde fırçaladıktan sonra alt çeneye geçebilirsiniz. tüm diş yüzeyleri bu hareket tekrarlanarak fırçalandıktan sonra ağzınızı 3 defa suyla çalkalayarak temizleyebilirsiniz. Diş Etine Masaj Yapmak Faydalı! Diş fırçalama esnasında diş etlerine hafifçe masaj yapılması kan dolaşımını hızlandığı için çok faydalı! Dişleri fırçalarken fırçanın yarısının diş etlerinde, yarısının da dişler üzerinde olmasının nedeni budur. Ancak çok fazla macun kullanımından da kaçınmak gerekiyor. Fazla diş macunu dişlerin üst tabakasını eritebildiği gibi aynı zamanda diş etlerine de zarar verebiliyor.

Dişleri Fırçalamak İçin Günün En Doğru Zamanı Hangisi?

Diş hekimleri gün içerisinde diş fırçalamak için en doğru zamanın sabahları kahvaltıdan sonra ve akşamları yatmadan hemen önce olduğunu söylüyor. Bakteri ve mikroplar özellikle gece uyurken çoğaldığı için yatağa temiz bir ağızla girmek ağız ve diş sağlığı açısından çok büyük önem taşıyor.

Dişler Ne Kadar Süreyle Fırçalanmalı?

Dişlerin sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce 3 dakika boyunca fırçalanması gerekiyor. Ülkemizde diş fırçalama süresinin ortalama olarak 15 ila 20 saniye olduğu maalesef biliniyor. Oysa bu süre dişlerin ve ağzın temizlenmesi için yeterli değil. 3 dakika boyunca dişlerin fırçalanması, etkin bir ağız ve diş temizliği yapılabilmesi için çok büyük önem taşıyor. Bu alışkanlığı kazanmanın yolu ise kronometre kullanımıdır. Hemen her akıllı telefon modelinde kronometre bulunuyor. Bu uygulamadan yardım alarak dişlerinizi 3 dakika boyunca fırçalamaya özen gösterin. Daha uzun süre fırçalanması da diş hekimleri tarafından önerilmiyor.

Dil Fırçası Özelliği Olan Diş Fırçalarını Tercih Edin!

Ağız temizliğinin tam olarak yapılabilmesi için dilin de temizlenmesi gerekiyor. Bunun için arkasında dil fırçası olan diş fırçası modellerini tercih etmenizde fayda var. Dilin özellikle üst bölümünün de bu yolla temizlenmesini sağlayın.

Blog
Diş dolgusu (Bonding) ağızda koku yapar mı?
Gülüş Tasarımı Hangi Dişlere Yapılır?
Hangi Durumlarda Dişe Tel Takılır? Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?
Diş Taşı Temizliği Diş Aralarını Açar mı?
İmplantın Tutup Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?
Diş beyazlatma işlemi kaç ton açılır? Sonrasında tekrar sararma olur mu?
Diş Teli Takmak Dudak Şeklini Değiştirir mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?
İmplant Vidası Neden Gevşer? Kırılma Riski Var mı?
İmplantlar Sinüzite Neden Olur Mu?
Diş Dolgusunun Dayanma Süresi Nedir? Ne Zaman Çürür?
Dişler Neden Aşınır? Diş Aşınması Nasıl Tedavi Edilir?
Diş Çekimi Sonrasında Mutlaka İmplant Gerekli Mi?
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp