Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Diş Neden Sararır? Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş rengi her bireyde aynı olmaz. Bazı kişilerde doğal diş rengi son derece beyaz olurken bazı kişilerde daha sarıya yakın bir ton olabilir. Ancak dişlerde sarı tonlar ya da sarı lekeler ve çok farklı nedene bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Dişlerde sararma toplumumuzda daha yaygın bir şekilde görülen sıkıntılar arasında yer alıyor. Diş sararmasının nedenlerine şu örnekleri verebiliriz:

Diş Sararmasının Sebepleri

  • Çay ve Kahve Tüketimi
Çay ve kahve ağız ve diş sağlığının ihmal edilmesi durumunda bununla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması halinde diş sararmasının en yaygın nedenlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde çay ve kahve tüketim oranları son derece yüksek olduğundan diş sararmasının en yaygın nedenlerinden biri olduğunu belirtebiliriz.  Bu sararma dişlerinin tamamında ortaya çıkabileceği gibi sadece sarı lekeler şeklinde de kendini gösterebilir.
  • Tütün Kullanımı
Sigara ve tütün ürünleri diş sararmasının yine yaygın nedenleri arasında yer alıyor. Tütün ürünlerinin kullanımı sadece diş sararmasına neden olmaz,  dişlerde çürük oluşması ya da diş eti hastalıkları gibi onlarca farklı sağlık sorununa sebebiyet verebilir.  Tütün ürünleri kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan diş sararması genellikle dişlerin ön bölümünde kendini daha net bir şekilde belli eder. Aynı zamanda diş aralarında kahverengiye yakın bir tonu bulabilen sararmalar da meydana gelebilir.
  • Diş Minesinin Zarar Görmesi
Diş minesi yaşın ilerlemesi ile birlikte daha ince bir tabakaya dönüşür ve alttaki kemik artık görünür hal alır. Bu durum dişlerde sararmaya sebebiyet verebilir. Elbette yaşın ilerlemesi tek başına diş sararmasının nedeni olarak görülmemelidir. Şayet düzenli olarak dişlerin fırçalanması, diş ipi ve ağız bakım sularının kullanılması ile diş aralarının da temizlenmesi gibi unsurlara dikkat edilirse  bu durumda yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan diş sararmasının yavaşlatılması ya da tamamen ortadan kaldırılması da mümkün olabilir.

Diş Nasıl Beyazlatılır?

Bleaching adı verilen yöntem diş beyazlatmada en sık kullanılan metotların başında geliyor. Kesinlikle diş hekimleri tarafından uygulanması gereken bu yöntem sonrasında dişlerde kaç ton beyazlama meydana geleceği diş yapısına bağlı olarak değişebilir. Ancak bu işlemi yapılması için çürük dişin bulunmaması gerekiyor. Bu nedenle öncelikle çürük dişler için restorasyon çalışmasının yapılması ve sonrasında diş beyazlatma işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Birkaç farklı seans halinde uygulanabilen diş beyazlatma işleminde  hastanın doğal diş rengine en yakın olan beyaz ton elde edilmeye çalışır. Her bir seansın kişiden kişiye değişmekle birlikte 30 dakika ile 60 dakika arasında tamamlandığını belirtebiliriz. Bu yöntemle diş beyazlatma pek çok hastada olumlu sonuçlar almanızı sağlayabilir. Ancak 24 saatten 48 saate kadar uzayabilen bir hassasiyete de sebebiyet verebileceğini belirtmek gerekir. Bu hassasiyet geçici olduğu için hastalar açısından günlük yaşamda ciddi sıkıntılara neden olmaz. Diş beyazlatma ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://www.elacabuk.com/dis-beyazlatma/ sayfamızı inceleleyebilirsiniz.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp