Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ortodonti Tedavilerinde Yaş Sınırı Var Mıdır?

Dişlerde görülen çapraşıklık, yamukluk estetik olarak hoş bir görüntü oluşturmaz. Dişlerin daha düzenli ve estetik hale gelmesi için diş teli tedavisi uygulanır. Diğer bir ismiyle ortodonti tedavisi, dişlerdeki çapraşıklığı tedavi eder. Bu tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı sonuç alınır. Ortodonti tedavisi hakkında merak edilen sorulardan biri yaş sınırının olup olmamasıdır. Bu tedavi için bir yaş sınırı yoktur. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaş sınırı da ortadan kalkmıştır. Fakat çocukluk döneminde uygulanan diş teli tedavileri daha kalıcı olmaktadır. Yetişkinlerde görülen çene problemlerini tedavi etmek çocuklara oranla daha sıkıntılı ve zor bir süreçtir.

Ortodonti Tedavisine Kaç Yaşında Başlamak Gerekir?

Ortodontik tedaviler her yaşta yapılır. Fakat erken yaşlarda uygulanan tedavi süreci daha başarılı geçer. Tedavi için ileri yaş gruplarını beklemek doğru değildir. Ergenlik döneminde dişler gelişmeye ve değişmeye başlar. Bu yüzden 10 ve 14 yaşlar tedaviye başlamak için doğru yaşlardır. Bu dönemlerde çocuğun diş anatomisi şekillenir ve daha rahat kontrol edilir. Ayrıca çocukta damak darlığı varsa damağı genişletmek amacıyla bir aparat takılır. Kemik gelişimi tamamlanmış ileri yaş gruplarında bu aparat işe yaramaz. Bu yüzden erken yaşlarda ortodonti tedavisi önerilir.

Diş Teli En Geç Kaç Yaşına Kadar Takılır?

Teknolojinin sürekli gelişmesi yenilikleri de beraberinde getiriyor. Özellikle diş alanında yapılan yenilikler, diş sorunu yaşayanları mutlu etmeyi başarıyor. Ağız içinde yer alan dişlerin yanlış konumlanması ve yamuk bir görüntü oluşturması hoş bir görüntü değildir. Önceden ortodontik tedavi için yaş önemli bir unsurdu. Fakat artık yaş sınırı ortadan kalktı. Her yaş grubunda bu tedavi uygulanabilir. Diş teli tedavisi 8 yaşından küçük çocuklar için önerilmez. Gelişen teknolojiyle 40 veya 45'li yaşlarda tedaviye başlamak mümkündür. Bu yaşın üzerinde olan kişiler de ortodontik tedavi görebilir.

Ortodontik Tedavi Süresini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Ortodontik tedaviler uzun zaman isteyen tedavilerdir. Tedavi süresini etkileyen bazı faktörler vardır. Peki, bu faktörler nelerdir? Tedavi süresini etkileyen faktörler şunlardır:
  • Hastanın diş anatomisi,
  • Kullanılan malzeme ve tellerin türü,
  • Kişide görülen çene problemleri,
  • Kişinin tedaviye başlama yaşı,
  • Dişlerin konumu ve dizilimi,
  • Ağız yapısı.
Bu gibi etkenler tedavinin süresini belirler. Çapraşık sorunu fazla olan, çene problemi olan ve ağız yapısı düzgün olmayan kişilerin tedavisi daha uzun solukludur. Tedavi süresinin kısa olması için kişinin ağız hijyenine dikkat etmesi gerekir.

Ortodonti Tedavisinde Yaşın Önemi Nedir?

Ortodontik tedavilerde tedavi süresini etkileyen en önemli faktör yaş faktörüdür. Genç hastalara uygulanan diş telleri diğerlerine oranla daha hızlı çıkar. Çocuk yaşlarda başlanan tedavilerin süresi daha kısadır. Bu yaşlarda uygulanan tedavinin süresi en fazla 1.5 yıl kadar sürüyor. Bu süreç kişiden kişiye değişir. İleri yaş gruplarında ise tedavi için cerrahi işlem gerekebilir.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp