Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişler insanların mide, ağız ve genel sağlığının düzenli olmasından başlayarak psikolojilerine kadar etki eder. Dişlerin beyaz olması gülümseme ve özgüvenli olma noktasında bile olumlu sonuçlar verecektir. Asitli ve kafeinli ürünlerin gün içinde fazla tüketilmesi gibi sorunlar dişlerin renginin kaybolmasına neden olabilir. Sarı veya sarımtırak bir görüntü olması rahat konuşamama ve gülme konusunda huzursuz olma gibi bazı sorunların doğmasına neden olur. Bunların tamamını ortadan kaldırmak için yapılacak olan bazı temel işlemler vardır. Evde diş beyazlatma bilinçli bir şekilde yapıldığında kısa sürede istenen sonuca ulaşılmayı sağlar.

Diş Beyazlatma Evde Nasıl Yapılır?

Birbirinden farklı yöntemler arasından sonuçları takip ederek olumlu sonuç verenleri uygulamaya devam edebilirsiniz. Bunlardan ilk olarak uygulanabilecek olanı sofra tuzu kullanmaktır. Oldukça basit bir şekilde işlemi yapabilirsiniz. Herhangi bir zararının olması da söz konusu olmaz. Diş fırçanızı ıslatmalı ve üzerine de sofra tuzu koymalısınız. Diş minesine çok bastırmadan fırçalar gibi hareket ettiğinizde dişleriniz kısa süre içinde daha beyaz olacaktır. Ek olarak gün içinde oluşan zararı bakterilerin de yok edilmesine yardımcı olur. Bir başka önerilen yöntem ise hidrojen peroksit kullanımıdır. Yüzde 3 olacak şekilde içinde peroksit maddesi bulunan bileşeni dişinize uygulayabilirsiniz. 2 kaşık karbonatın içine 3 tatlı kaşığı eklemeniz durumunda dişleriniz eskisinden daha beyaz olacaktır. Diş fırçanızın üzerine ekleyerek macun gibi düşünmeli ve fırçalama hareketleri yapmalısınız. Önerilen bir başka yol ise karbonat, limon ve elma sirkesi karışımı olacaktır. Bu şekilde haftada bir veya iki kez kontrollü olması şartıyla dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Beyazlayan dişlerinizi hemen fark edebilirsiniz. Tarçın ve adaçayının karbonata karıştırılmasının da sonuç vereceğini söyleyen kaynaklar vardır. Karışım haline getirdikten hemen sonra macun gibi kullanmalısınız. Ardından ağzınız yıkanmalıdır. Etkili olan beyazlatma yollarından bir tanesi de çilek kullanmaktır. Plak oluşumu da engelleyen bir yöntemdir. Çilek ezilmeli ve diş macunu şeklinde fırçaya sürerek dişler fırçalanmalıdır. Bu şekilde dişleriniz zarar görmeden beyazlamaya başlar. İçeriğinde potasyum, magnezyum gibi maddeleri bolca barındıran muzun kabuğu da beyazlatma işleminde güvenle kullanılabilir. Dişlerinize iç kısmını sürterek içeriğini yedirmelisiniz. Hem hoş kokusu hem de beyazlatma özelliği nedeniyle tercih edilen bir yöntemdir. Haftada iki kez uygulanması yeterli olacaktır. Gliserin kullanımı da dişlerin bakterilerden arınmasına ve beyaz görünmesine neden olur. Dişlerin beyazlamasına etki eden en verimli yol düzenli fırçalama olacaktır.

Karbonatla Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

En sık kullanılan doğal beyazlatma yolu ise karbonat içerikli olanlardır. Karbonatın içine limon suyu sıktıktan sonra diş fırçasına macun gibi yaymalısınız. Bu şekilde dişlerinizi fırçalıyormuş gibi yaptıktan sonra yıkamalısınız. Limon yerine elma sirkesi de kullanılması bir başka seçenek olacaktır. Asitli bir bileşen olmasından dolayı dişlerin beyazlamasına neden olur. Unutulmaması gereken nokta ise kontrolsüz kullanımının diş minesini çizebileceğidir. Düzenli kullanılması ve istenen sonuç alındıktan sonra da ara verilmesi en doğru olandır.
Blog
Ağız Kokusunu Tetikleyen Sebepler Nelerdir?
İmplantın Kaynadığı Nasıl Anlaşılır?
Lamine Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?
Gülerken Diş Eti Gözükmesi Nasıl Geçer?
İmplant Vida Takıldıktan Diş Fırçalanabilir Mi?
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Engellenir?
Diş Kisti Olan Diş Çekilir Mi?
Diş Kesilmeden Kaplama Yapılır Mı?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır?
Her Dişe Dolgu Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?
Gömülü Diş Nasıl Tedavi Edilir? Çekilmeli Mi?
Diş Eti Kesimi Acıtır Mı? Kaç Günde İyileşir?
Ön Dişlere Dolgu Yapılabilir Mi?
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürürse Ne Olur?
Tırnak Yemek Dişlerde Bozukluğa Neden Olur Mu?
Kanal Tedavisi Neden Yenilenir?
Zirkonyum Diş Çürüme Yapar Mı? Doğal Durur Mu?
Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı Neden Olur? Dindirmek İçin Ne Yapılmalı?
Gülerken Diş Etinin Görünmemesi İçin Neler Yapmalı?
Dişler Neden Renk Değiştirir? Diş Sararmasını Engellemek İçin Ne Yapmalı?
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp